Jump to content
Sunday 03 March 2024

thundergod

Medlemmar
 • Content Count

  1,410
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

100 Expert

1 Follower

About thundergod

 • Rank
  Vice Amiral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ingen aning tyvärr. Testa att maila Bavariasverige och fråga. Såg den större S33 HT för ett par veckor sedan. Ser väldigt kort och högbyggd ut men säkert praktis. En S30 HT skulle nog bli en riktig köttbulle tyvärr.. väldigt prisvärda båtar men kräver väldigt mycket tillval och baspriserna får man se som rena lockpriser.. jag gillar Bavaria för att konfigurerar man de rätt när man beställer nytt så är det inte mycket känsla av lågprisbåt alls, snarare riktigt bra kvalitetsintryck faktiskt.
 2. Vi har tillägget snurrbar förarstol vilket gör att iaf för vår del räcker sittplatserna runt bordet med råge. Har man gäster i båten brukar solbädden dessutom vara populär att vara på. Numera gör ju Bavaria två versioner. en med solbädd S29 och en mer "skandinavisk" sittbrunn S30. I övrigt samma båt. Bordet i sittbrunn är inte fällbart. Dock är ryggdynan till solbädden fällbar så att man får en solbädd stor nog att sova på. Vill man trängas lite så går det dock att klämma ihop sig 3 i bädden i fören som blir när man sänker bordet, samt 2 i mittkabinen som har en rätt stor bädd. 5 fasta riktigt bra sovplatser vet jag inte om det riktigt är görbart i någon 28-30 fotare alls? Att tänka på är att sova i sittbrunn oavsett båt är ingen höjdare i den svenska sommaren där det blir ljust mitt i natten och solen steker på och värmer upp väldigt tidigt om man sover i ett kapellväxthus..
 3. Vi har en Bavaria 28 sport som vi beställde ny 2012 och haft sedan dess. Jättenöjda. Lagom stor båt men har ändå allt som många större båtar har. Tittade lite på Grandezza 27 och Aquador 26 mfl men Bavarian känns större och har i mitt tycke en bättre däckslayout mm. Dock gillar alla inte Solbädden men vi älskar den. Sneglade på lite amerikanska båtar med men de flesta i den strl är bara 2.60 breda vilket helt går bort för min del iaf.
 4. Enligt Storebros hemsida erbjuds GS62 nu igen och kan beställas. Personligen känns det som de måste uppdatera med nya större och modernare skrovfönster mm för att de ska kunna sälja den..
 5. början av juli. Sedan vi flyttade utomlands är båtsäsongen bara 6v för oss. Var först lite orolig för att det skulle vara för kort men redan efter första säsongen konstaterade jag att det är precis de veckorna vi använde båten som mest tidigare med. Då hade vi båten i första maj till sista september typ och använde båten max ett par ggr utöver nuv. 6v säsong.
 6. Egentligen håller jag med dig. Men samtidigt finns det en verklighet som gör det scenariot helt omöjligt för de allra flesta. Alla får hitta sin gräns för vad balansräkningen tål.
 7. Sk Båtlån har ofta väldigt hög ränta. Väldigt många har utrymme att låna med hus/lgh som säkerhet ist vilket är en långt bättre affär än båtlån. Kan låta provocerande men behöver man ta ett rent blancolån med skyhög ränta kanske man inte har råd med båt...
 8. Såg SOS nyligen och kom att tänka på scenen när de tankar diesel i vattentanken.. hur vanligt är det att folk gör fel på riktigt? Kan tänka mig att det blir ganska dyrt?
 9. Du väljer ju mellan en lätt begagnad båt och en lite äldre men ändå inte jättegammal. Jag skulle lätt titta på 23DC som huvudalternativ av dessa. Större båt, inombordare (badbrygga, obefintlig stöldrisk, säkert billigare försäkring). Generellt sett och det gäller även Ryds så är det som har hänt på 15 år relaterat till elektronik såsom plottrar, instrument, LED-belysning mm. Sådant som är ganska lätt ordnat i efterhand för att få en modern båt. Väljer du 23DC så ta med en liten budget för sådana uppdateringar så kommer båten kännas modern. Min uppfattning är att Ryds inte blivit bättre gällande kvalitet/finish sedan 23DC, snarare tvärtom (finish/kvalitetskänsla).om något. Vakuminjecering har de som sagt hålla på med länge och båtar byggda med den tekniken har bra kvalitet.
 10. Långsamtgående är deplacementfart. Efter det kommer halvplanande och sedan planande båt. Ganska enkla definitioner tycker jag iaf
 11. Helt sjukt. Inte ens värt att kommentera egentligen. Till att börja med är det en skatt som knappast skulle ge några nämnvärda pengar till stadskassan om man inte lade sig väldigt lågt. Iof känner man kommunisterna rätt så är säkert allt över 200k "lyxbåtar". Sedan är det helt uppenbart och de hymlar inte ens med att man tycker att vissa (allt för många?) har det alldeles för bra och måste straffskattas genom diverse nya och nygamla skatter. Hela upplägget handlar väldigt lite om samhällsekonomi utan mer om att få ett i deras ögon "rättvisare" samhälle. Om man nu kan kalla det rättvist. .inte i min värld iaf
 12. thundergod

  Ny båt

  Jag tycker ni ska låta planlösning och vilken båt ni rent känslomässigt tilltalas av mest styra ert val. Möjligt att det ändrats allra sista åren men i min värld spelar Ryds och HR ungefär i samma liga, dvs bra bruksbåtar men inget extra kvalitets/finish.
 13. Anders Lindberg är en av Sveriges presskårs största parasiter och sitter ständigt på höga hästar och dikterar hur vanligt folk ska leva men det gäller inte han såklart. Minns bara hans krönikor om flygskammen och att folk inte borde flyga alls. Blev jobbigt när han blev fotad med hela familjen på Arlanda på väg på semester .... båtskatt dyker upp då och då från vänsterfolk men det finns ingen majoritet för det. En bra ”försäkring” mot båtskatt är att se till så att det inte blir någon ny registreringsplikt. De med riktigt stora båtar som ofta rör sig internationellt skulle dessutom kunna lösa problemet med en ev. Båtskatt med registrering i andra länder mm. Som vanligt skulle det bli vanligt folk som får stå för merparten av fiolerna
 14. Har du rätt utrustning som t ex bogprop är det inga problem. Håller inte alls med de som säger Att en liten båt är enklare att hantera. Min nuv båt en Bavaria 28 sport väljer jag att lägga till med 10 gånger av 10, ist för båten jag hade innan som var en Yamarin 59 HT
 15. Som jag förstår det är den stora grejen med plusmodellerna just snabbheten. Blev en 922plus tillslut. Tror jag kommer bli nöjd.
×
×
 • Create New...