Jump to content
Sunday 23 June 2024

caulfield

Medlemmar
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About caulfield

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Uppdatering, lagrena ute . 30204 + 30206
 2. Det här ger jag upp ! all 4 yttre lagerbanor sitter fast l hubben - omöjliga få bort. kan man använda ngn annan hub än biltemas så man slipper framtida samma problem med den ?
 3. Tittade oxå länge på denna , men kom sedan över en fin ryds 20 family - supernöjd med det alternativet , lite enklare men fin och samma funktion . Kanske tom bakre bädden lite nättre i rydsen. men C66 - jättefin !
 4. Ja exakt - ska vara packningar till - så måste få det rätt . förstahjullagret jag byter : trodde Biltema var lite strukturerat att ha att göra med
 5. Köpte en beg båt med tillhörande biltema trailer vilken hade kassa hjullager . biltemas storartade service säljer bara kompletta hubbar och kan inte guida till korrekt hjullager sats . Ngn som bytt på samma trailer och kan ge lite riktning till korrekt inköp ? SKF 30205 skulle det vara - men är båda av samma sort ?
 6. Ingen som har samma motor som fått byta bricka ?
 7. Vi betraktar detta som cased won ! den startade som nyfödd nu utan klank o klånk. Kom ut glykolvatten också vilket det inte gjorde när jag först kört en liten runda utan den blev varm Mercruisers egna olja enl spec många tack för info och lite gott sovtillstånd igen
 8. Ja låt se då. andra säsongen är det - ska göra ett test till. oljan byttes på senhösten innan upptagning
 9. Tack för svar. Det är en mercruiser 4,3 MPI -07. Tror det är hydrauliska - men osäker. oljan såg lite lite småsolkig ut men svårt att avgöra ändå . Oljetrycket när jag provkörde var ju ändå som det skulle - det borde det inte varit väl om ngt frusit sönder ? och utifall att ngt verkligen frusit sönder - om jag fortsätter köra motorn enligt ovan : är det en risk jag sabbar det hela utom världs ände ?
 10. Jag har sovit lite halvdåligt - vad är set för knackljud ? Ngn som tros veta ? IMG_4869.MOV
 11. Det läckte förra året in droppar vatten från en bricka precis ovanför axeln från motorn mot akterspegeln . Jag hade fått artikelnr till en så kallad back off plate . Men nu när jag lossar ser jag brickan som sitter är har ett hål, back off platen är en hel bricka dock samma bultmönster. Vad är vad egentligen - det är en rundformad plast sak som sitter i hålet i akterspegeln .
 12. Blir snurrig av alla olika råd som ges och olika modeller med dränering . Jag har ju en färskvattenkyld motor , sjövattenintag för limporna under båten . Behöver jag dränera den först eller endast köra en 50/50 blandning in i bottenintaget . Därefter kopplade vi snabbt upp drevet mot samma blandning och lät den gå snabbt runt. ( Då inget kopplat till intaget under båten ) Några blandar olja och bensin i bränslefiltret - är det nödvändigt och körs det då igenom precis vid glykolen Är det ngt som behövs göras med bränslepumpen , serviceverkstan sa att mitt begynnande missljud kom från felaktig konservering . vad menar han då är felaktigt - ingen stabilisator ?
 13. Exakt den som läckte hos mig ! men sämre utrymme i mitt att komma åt
×
×
 • Create New...