Jump to content
Tuesday 05 December 2023

nicklas_lla

Medlemmar
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About nicklas_lla

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej Thomas, Tack för ditt svar. Jag hittade ett fabriksnytt kapell hos en återförsäljare i Göteborg som jag köpte och har monterat på båten. Borde inte vara några problem att få det sålt på ex. Blocket. Ha de gott. Mvh, Nicklas
 2. Tack för alla kloka svar och inspel i min fråga. Det lutar åt att lappa och laga denna säsong och få ett nytt uppsytt till nästa säsong.
 3. God morgon, Jag bor i Luleå. Instämmer helt med Georg_Ohm, men tänkte att jag ställer frågan här så kanske jag får några kloka insikter.
 4. Hej allihopa, Är på jakt efter ett nytt kapell till en Bella 640 DC ifrån 2006. Har hittat tillverkaren som sydde originalkapellet i Finland och de (som alla andra) har fullt upp nu och hinner inte få fram ett nytt kapell denna säsong. Nu vänder jag mig till forumet för att fråga här, dvs. någon som vet eller känner någon som kan ha ett liggandes eller tips på vem som kan sy ett med relativt kort leveranstid? Förmodligen omöjligt uppdrag, men ställer ändå frågan här Tacksam för alla tips! /NIcklas
 5. Jag är oändligt tacksam för all input och tiden du/ni lägger för att svara. Med tiden och logik känns det som att jag närmar mig in på att det kan eg. bara vara genomföringen till sötvattenkylningen eller bälgen då det är en inombordare. Det finns inga andra synliga skador i skrovet (tvärtom är skrovet riktigt fint). Det finns heller inga andra genomföringar i skrovet. Ett annat scenario är ju förstås att det finns någon annan läcka i någon slang eller kylningen till motorn, men magkänslan säger mig att det inte är det. Jag skall be Marinan sjösätta båten och be en firma ta vid själva felsökningen då jag inte har tiden.
 6. Nu kommer kanske en korkad fråga (ber om ursäkt i förväg), hur kommer det in vatten där? Jag är ganska säker på att vattnet jag pumpat upp idag ifrån motorrummet inte är regnvatten.
 7. Hej igen, Idag har jag manuellt pumpat ut så mycket vatten jag kunde (uppskattningsvis totalt ca 30 liter). Vattnet under bensintanken uppfattar jag som att det mest troligt är regnvatten. I "facket" bakom bensintanken (där skrovgenomföringen är) fanns/finns det också vatten som jag pumpade ut. Det som dock förbryllar mig är ett hål jag hittade (se bild) där jag kan försiktigt känna med fingret och känna mera vatten. Jag har ingen aning om vart hålet leder eller vad det är för vatten som samlats där? Jag kan dock tänka mig att om båten skulle ligga i så skulle det rinna ut mer vatten då min uppfattning är att det samlats en del vatten i utrymmet? Fortsättning följer...
 8. Hej, Batteriet (1st) är på barbord sida, styrning/konsol på styrbord sida. Jag håller ju givetvis med er om att vattnet naturligt samlas i mitten av båten och att det således känns ologiskt att den skulle luta av den anledningen. Tack vare era inspel känns det som att det klarnar kring felorsaken samt att lutningen troligtvis inte har med vattnet i kölsvinet. Lutningen kanske rent av är "normalt". Ingen Bella 640 DC ägare som kan bekräfta eller dementera?
 9. Hej igen, Jag skulle givetvis ha kontrollerat om vattnet var där innan - vilket jag inte gjorde. Det kan mycket väl vara så att allt är falsklarm och som M__G skriver så kan ju lutningen vara normal. Det känns faktiskt rätt så logiskt. Det blir att torka ur allt och prova kulventilen och därefter sjösätta igen. Skulle den ta in vatten då... ja då får det bli experterna som få hitta läckan. Jag skall försöka lyfta båtkärran vid kulan så högt som möjligt för att verkligen se tll att allt "rinner" bak. Tack för era kloka ord och inspel, det uppskattas!
 10. Hej och tack för era svar. Bellan har två luckor, en ovanför bensintanken och en ovanför motorn. Jag har fotat bilder idag där man ser spår av vattnet men jag skulle säga att igår (när jag givetvis INTE fotade) så var det dubbelt så mycket i utrymmet under tanken och ungefär lika mycket under motorn. Gällande frågan om båten lutade och hur mycket så skulle jag nog bedöma att det var iögonfallande. Jag har felsökt (vad jag kunnat) och misstänker kulventilen, men det återstår att se. Det blir att torka ur vattnet (sitter varken bottenplugg eller länspump vilket i sig är märkligt och jag skall montera länspump omgående). Stänga ventilen och spola in vatten för att se om det blir något synligt läckage kring kulventilen. Annars överlåter jag det till proffsen som får felsöka vidare.
 11. Hej! Först och främst vill jag framhäva att jag är något av en nybörjare vad det gäller båtar och ber liksom i förväg om ursäkt om jag inte använder mig av rätt nomenklatur för saker och ting. Mitt problem: Jag köpte nyligen en Bella 640 DC av 2006 års modell och sjösatte den igår. Efter några timmar tittar jag till båten och konstaterar att den ligger ojämnt i vattnet. Kliver ombord och lyfter på luckan till motorrummet och luckan ovanför bensintanken (som är centrerad i båten). Ja, där ligger det enl. mig "lite" vatten. Får sällskap av en vänlig person som menar att detta är normalt och att jag inte skall oroa mig. Men jag väljer det säkra och tar upp båten. Finns inget som pekar på ex. bälgen eller synligt läckage. Däremot finns det en skrovgenomföring under båten och vad jag kan läsa mig till så kan det vara en läckande kulventil. Den är dessutom på styrbord sida så det skulle kunna stämma överens med varför båten lutade åt just styrbord sida. Nu ligger båten på land och jag skall titta till den lite senare. Är det någon vänlig själ här som har andra idéer eller erfarenheter kring detta eller har något klokt inspel? Kika på bilderna, man ser enl. mig ganska tydligt att båten ligger ojämnt och det såg faktiskt värre ut än vad bilderna avslöjade. Tyvärr har jag inga bilder på hur det såg ut inne motorrum mm då fokus låg på att försöka få upp båten. Tacksam för alla tips.
×
×
 • Create New...