Jump to content
Monday 30 January 2023

andreasroman

Medlemmar
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About andreasroman

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

715 profile views
 1. Hej! håller på att byta ut massa trädetaljer på min båt. jag har hittat lite marinplywood på seasea.se finns det några bättre ställen att beställa ifrån? det handlar allt från durk till smalare väggar.
 2. Hej! renoverat min båt ett tag vilket har medfört lite skit och damm på motor ( aq171a) hur rengör jag den på bästa sätt? vad ska man tänka på? vilka delar får absolut inte bli blöta? vilka delar borde man fetta in efter osv ? kom med tips! Motorn går att komma åt överallt så det är inga bekymmer.
 3. Hej! Nästa fråga här i forumet! Jag försöker hitta helst en aluminiumskiva som är stor, typ 3 m x 1 m. Funkar bra med annan skiva med typ rostfri eller liknande. Typ 2 mm tjock.
 4. Även om jag bara köper en enklare gassvets och smälter ner aluminiumet i sprickan, sprickan är minimal så behövs egentligen inte lagas men perfektionist som man är så vill man få ihop de för ögats skull. Att leja bort det jobbet i pris vad skulle det tänkas vara om man gjort rent osv?
 5. eller är gassvets ett alternativ??
 6. hej! jag håller på och renoverar min båt där fönsterramarna är gjorda av aluminium. Nu har jag tänkt att svetsa ihop dessa. det är typ 2 cm svetsning på varje sida så det är ju väldigt lite svetsjobb men skulle tycka det var roligt att ha en liten svets för framtiden. Jag tänker inte lägga hela min förmögenhet på en svets men tänk ca 2 till 3500. Jag har kollat på biltemas mig svets 140 ( http://www.biltema.se/sv/Verktyg/Svets-och-lodning/Svetsar/Svets-MIG-140-2000022913/ )som man kan köra med flusstråd eller vanlig tråd med gas. i och med att jag ska göra så lite svets, behöver jag använda gas eller räcker det med fluss? funkar fluss ihop med aluminium? säg vad ni tänker! tacksam för all hjälp!
 7. Hejsan jag ska ersättas mina träväggar i min båt som utsätts för väldigt mycket vatten. Just nu är det plywood som är plastad men jag tänker att det hade varit mycket bättre att sätta dit en plastskiva i någon form? Inte sant? Så jag letar efter en stor skiva plast 10 mm tjock. Så stor som det går att få.
 8. Ja vet du vilket sika som passar bäst när det gäller plexi? Gällande ramen bilar har för att täcka limfogen, det borde väl gå att spruta på någon svart färg på plexi med vara om man maskerar av ordentligt sen ruggar upp sen sprayar med någon färg som sätter sig på plast?
 9. Hejsan! Jag har en båt som har en träbåge som sträcker sig från fören till aktern. Allt hänger på denna båge, väggar, tak och fönster så att ersätta denna är enorm jobb. Nu är det så att det har blivit lite murket här och där i trät. Jag skulle vilja laga detta med epoxy bara för att jag inte kommer kunna lägga in trä delar in i denna som matchar färgen, eller? Det är mahogny. Finns det några andra sätt att typ färgsätta epoxy med eller vad finns det för lösningar?
 10. Hejsan! Jag har en tanke om att använda "bilsättet" när det gäller montering av rutor på min båt, där pressar man ju bara emot fönstret mot bilens fönsterram med en lim/tätningssträng. Just nu så har jag plexi med tätningslist som sitter i kläm mot aluramen men detta är ingen tät lösning i och med att båten är gammal och inte helt rak överallt och därför inte slutet tätt. Skulle de gå att limma plexiglas? Eller måste man ha riktigt glas? Tänker att man kan blästrar en ruggig yta så limmet fästet vad det är nu är? Sika funkar inte? Säg vad ni tänker! Varför sätter inte mer folk båtrutor som man sätter bilrutor?
 11. Jag tänker att det kanske borde gå att vinkelslipar bort huvudet helt och sedan ta en pinnbultsavdragare efter jag plockat bort klämringen? Vad tycker ni? Huvudet är ju verkligen totalt runt
 12. Hej! Jag ska byta min klämringen på mitt Volvo penta drev som sitter med 6 st bultar varav två som rostat sönder så huvudet är helt runt. Vad finns det för tips på detta problemet? HJÄLP
 13. Tack! Hittade nu efter 2 timmars letande! Tack!
 14. Jag undrar vad listen på bilden heter och var man kan finns en sån här? Listen ligger inkilad mellan två lister sen så sitter fönstret i skåran då det blir tätt.
 15. Om du har lust, skicka lite bilder på inredning. Vet inte riktigt hur jag ska renovera min. Inte sett så mycket originalbilder heller för den delen.
×
×
 • Create New...