Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

andersbe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    37
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

1 Neutral

Om andersbe

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

788 profilvisningar
  1. Lägg häldre en 500 på svetsning, brukar vara problem med lim och rörlighet, metall förändringar med temperaturer som du har vid en cylinder.
  2. Lite bilder på projektet Här ser man monterad el-box, ny säkerhets brytare, uttag vattentät blå. Här ser man inställd spänning på 13.8volt, mini säkring till höger 5A. Inställd Ampere till 3.51A, motor gående. Som ni ser efter tvivel så funkar det!!
  3. Försöker alltid komma fram till en enkel billig lösning utan krångel och matematiska lösningar som tar åratal!!
  4. Man måste kunna köra utan batteri och belastning så inte regulatorn pajar som endast klarar 36volt är du med nu, allt ska funka utan batteri eller inkopplad, belastnings fråga för regulatorn,...!!!(Motstånd drar ner spänningen till 30volt ovasätt belastning eller inte)
  5. Jodå det är införstått, men full belastad impedans med dess frekvens per varv måste ändå som du framförde kunna nedtagas till den volt man vill ha ut max så som 30volt oavsätt likriktare, konstant belastning, givet vis varierande efter varvtal, max varvtal max spänning = 30volt där under föreligger det inget intresse, regulator klarar då alla varvtal upp till max 5000 = 30volt. Impedans frekvens klaras av med kondensator för minsta rippel ut från likriktare, 10-20mlv.
  6. Kan ju vara en ide!, om man har 50volt och vill ha max 30volt, ett motstånd med max 0,020A skulle bli 1000Ohm(1K) och 0.5Watt effekt förlust, får ta och prova det.!
  7. eller en mig svetsare i Aluminium, får slipa en skåra först i sprickan!
  8. Testade likriktaren i dag, stötte på patrull, det kom ut över 50volt vid nästan fullgas och det passar inte regulatorn som klarar 36volt in, får nog sätta dit en spole som delar spänningen med 2 då skulle det bli 25-30volt. I Söndags var jag ute och testade motorn efter att byttat tändkablar, tändhattar och muffar samt Tändstift från Biltema ett måste om man ska använda deras tändhattar som kräver skruv anslutning på tändstiftet på original tändstift sitter hatten fast ej delbar. Fungerade alldeles utmärkt, körde hela dagen, startade efter ett ryck så Biltemas likvärdiga tändstift är det inget fel på som någon påstår!!
  9. Batteri med 7Ah fodrar endast laddning 0.5A, den tar den ström den behöver, resten går till inkopplad utrustning och med fast 13.8volt, man bör hålla denna spänning det är inte all utrustning som klarar högre in spänning, om man vill koppla in radio/stereo/ekolod etc. Fördelen är att regulatorn är ställbar om man bara är ute efter att ladda batteri kan man ställa spänningen till 14.5volt samt max 4A. Börjar man med ett fulladdat batteri är det inga problem, batteriet kan avge 7A i en timme, brukar inte fiska längre en timme på en och samma plats. Ser inga problem som ni föreskriver!
  10. Impeller, gummi hårdnar med tiden, olja växelhuset, tändstiften
  11. Be någon svarva en samma bricka i Aluminium eller i Messing.(Mekanisk verkstad) Om brickan ska ha en glidande form och inte fast spänd föreslår jag bricka i lager-brons, mycket bra hållbarhet och glid förmåga.(Innehåller olja som utsöndras vid högre temperaturer)
  12. Ett fel som är vanligt är solenoiden på start motorn, lossa/Dela och slipa kontakterna, vipps så startar den!!!!!!!!!!!!!
×
×
  • Skapa nytt...