Jump to content
Tuesday 23 April 2024

Danilo91

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Danilo91

 • Rank
  Kadett
 1. Hej Rascal, Tack för svar. Om så är fallet behöver jag alltså inte vara orolig eftersom jag endast ökar kraften med 5hk mer än vad som följer med båten om man köper den hos Linder. Jag vill inte ha 25hk för att ständigt flyga fram med fullt gaspådrag varje gång jag är på sjön. Jag vill ha 25hk för att kunna åka bekvämt med 3 personer + fiskeutrustning när jag endast har 80-90% gas. Gasa fullt längre perioder med 15hk och fullastad båt kan ju inte vara så hälsosamt för motorn, den orkar knappt och reglaget är ständigt maxat och det känns bara som att man sliter mer på grejerna. Så hellre en 25hk med kontrollerad gas än en 15hk som ständigt jobbar på max.
 2. Hej, Kollar just nu på en ny Yamaha f25 4-takt MHL, vikten är på 57-59kg. Håller min akterspegel för det eller behöver jag förstärka? Och isåfall hur? Flera olika återförsäljare inkl Linder säljer 400 sportsman med 20hk motorer i sina paket och dessa väger ju 45-50kg. Båten har en styrpulpet som jag vill montera bort för att frigöra yta. 15hk 4-takt elstart årsmodell 2008, någon som vet vad denna kan väga?
 3. Håller med dig fullständigt, redigerade nu och la till motorn längre upp. Utombordaren förvaras alltid nerfälld.
 4. Hej, Detta blir min allra första vinter med båten och jag hade inte tänkt sluta fiska om temperaturen pendlar mellan -5 och +5-8 grader. Vintrarna känns inte längre så tuffa i södra Sverige. Mercury 4takt 15hk - 2008 Båten ligger inte i vattnet, jag trailar den varje gång jag ska fiska och jag förvarar båten i ett skjul som inte skyddar mot kyla. Endast skydd mot vind och regn. Vad bör jag tänka på? Vad bör jag göra? Och vad bör jag absolut inte göra? En kollega på jobbet frågade om jag hade kört motorn varm med glykol ännu inför vintern? Jag fattade inte riktigt vad han menade men då förklarade han att jag skulle köra motorn varm hemma på gården med hjälp av en vattenfylld tunna, sedan när motorn kommit upp i temperatur skulle jag hälla i en massa glykol i tunnan så det blandas med vattnet och sedan sugs in i motorns kylsystem. Stämmer detta eller är det bara ännu en rövarhistoria han drar som han brukar? Oerhört tacksam för all hjälp! Vill ju inte sabba motorn min första vinter...
 5. Ja det hade underlättat en del om jag berättade mer om motorn.. Mercury 15 HP 4-takt Årsmodell 2008 EFI eller förgasare vet jag inte. Lite mer info. Detta beteende har jag aldrig haft innan vid toppfart. Igår gjorde jag egen mindre service med byte av motorolja, växelhusolja, bränslefilter, påfyllning av fett i nippeln och oljefilter. Kan jag ha orsakat detta? Allt underhållsbyte gick smidigt och problemfritt. Allt inhandlades på auktoriserad Mercury verkstad där man gick efter motorns serienummer.
 6. Hej, motorn börjar bete sig lite annorlunda och det gör mig orolig.. vid full gas går den fint tills den når toppfart/högsta varvtal och börjar skaka och gör nästan som små hopp. Någon som vet vad det beror på? Hur delar jag ett kort filmklipp på bästa sätt?
×
×
 • Create New...