Jump to content
Wednesday 06 December 2023

Emilperolov

Medlemmar
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

About Emilperolov

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Okej! Tack för info. Min är från 74 så undrar om inte min är uppbyggd annorlunda misstänker att skruvarna som sitter genom mastfoten sitter även i kölen. Har akter över två till infästningar i kölen.
 2. Ja ämnet flöt iväg lite där 😁 men tack för tips jag tar voltmätare. Och jobbar mig mot batteriet 👍
 3. Har ett cigarettuttag i båten till för att ladda telefon. Fungerar inte som det ska. Endast 8 volt när jag mäter. Även testat tagit bort själva uttaget och mätt direkt på kablarna. Även där 8 volt. Om jag mäter på batteriet eller i ett annat cigarettuttag i båten så har jag 12,7 volt. Vart ska jag börja felsöka?
 4. Ja lite märkligt. Det konstiga är att man gjort ett hål för vatten att rinna ut ur.
 5. Den är bara borttagen under städning hittade följande papper i en pärm i båten
 6. Då är den nog ombyggd helt enkelt! Även höjt tak vid pentry verkar vara gjort.
 7. Okej! I min Maxi är det som ett litet utrymme framför masten ser det ut som. Finns ett litet hål från detta utrymme där vatten kommer ut i liten mängd. Lite osäker på om vatten från hela båten kan leta sig fram till detta utrymme.
 8. Hej! Köpt min första segelbåt. Maxi 77a. Står att den är från 1972 men får inte ihop det riktigt. Av det lilla jag läst så har de tidiga Maxi 77 ej delade rutor samt inga Tie rods. Denna har båda dessa två detaljer. Är det fel på byggåret eller är de mest troliga att den är ombyggd?
 9. Ja det va lite det jag tänkte. Att det kan läcka någon annanstans och samlas kring/under mastfästet. Är det ett utrymme mellan ”golvet” och skrovet i en Maxi 77? Det jag är ute efter är om det kan läcka någonstans, typ vid pentryt och ta sig till mitten av båten utan att man ser det.
 10. Okej. Bultarna som sitter i masten går inte genom skrovet?
 11. Runt kölbultarna är det snustorrt. Men är det ett mellanrum mellan ”golvet” och skrovet så det kan ta sig vatten från infästning av köl fram till där masten är monterad i skrovet? Det smakar salt…
 12. Hej! Införskaffat min första segelbåt, en Maxi 77. Dock hittade jag något tråkigt efter första testseglingen. Vatten under durken inne i båten. Inga mängder kanske en några dl men ändå. Försöker lokalisera vart det kommer ifrån. Min fråga är om bultarna som förbinder masten med skrovet är genomgående genom skrovet. I så fall känns det som det är ganska troligt att det är där det läcker. Vattnet hittades dels bakom masten på skrovet samt verkar det stå vatten i det lilla utrymmet i skovet framför masten. Kommer ut vatten ur ett litet hål som pekar mot fören.
 13. Tyvärr ingen skillnad. Den lägger sig fortfarande på max så fort motorn går igång. Jag får fortsätta felsöka. Ska se om jag kan hitta någon annan varvräknare att testa med för att se om det är instrumentet som är paj eller något annat.
 14. Har försökt felsöka lite men är ingen fena på elektronik. Men jag prövade att ta bort jordkabeln från Oljetrycksmätaren och märkte då att den (precis som varvräknaren beter sig nu) lägger sig på max. En hypotes jag har är därför att det är saknad jord som gör att varvräknaren lägger sig på max när motorn startar. Jag testade därför att dra en ny jordkabel till varvräknaren men utan resultat. Jag tänker därför att felet bör ligga i själva instrumentet. Jag plockade idag isär mätaren och kikade lite. Kretskort och liknande är inte min starka sida men det jag kunde hitta va att på baksidan av vad du kanske menar är ”stegmotorn” fanns det en dålig lödning. Jag har nu testat att löda om den (bilden är efter lödningen). Ska testa att sätta tillbaka mätaren i båten och se om det hjälper.
×
×
 • Create New...