Jump to content
Thursday 20 June 2024

Search the Community

Showing results for tags 'bränslepump'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Boats
    • Sailboats
    • Motorboats
    • Woodenboats
    • Long-distance
    • Ribboats
    • ElBåtsSnack
  • Teknik
    • Mek & Teknik
    • Bygg & Renovera
    • ElSnack
    • Navigation
  • Fritid
    • FiskeSnack
    • MatSnack
    • MiljöSnack
  • Övrigt
    • ÖvrigtSnack
    • OffTopic
    • Krönikor
    • Sumpen
    • Frågor
  • Maringuiden Informerar
    • Driftsinformation
    • Nyheter & happenings
  • Om Nya BryggSnack
    • Nya bryggsnack
    • Om nya Köp & Sälj
    • Förslag Bryggsnack
    • Frågor BryggSnack
    • Buggar
  • Gamla BryggSnack
    • Maringuiden Informerar
    • Förslag
    • Buggar & Frågor
  • Båklubbar
  • Bella Falcon's Forum
  • Catalina klubben's Forum
  • Maximklubben's Forum Ämnen
  • Veteranbåtsklubben's Veteranbåtsnack
  • MV-Marin 6600 FC's Ämnen

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.

Product Groups

There are no results to display.

Categories

  • Motorbåtar
  • Segelbåtar
  • Båtar övriga
  • Övrigt
  • Bella Falcon's Annonser
  • Catalina klubben's Annonser
  • Maximklubben's Annonser
  • Veteranbåtsklubben's Annonser

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website


Facebook


Location


Interests


Båtens namn


Information

Found 16 results

  1. Hej, har en Yamaha 60FETO från 1990 som går ojämnt, så pass illa att när motorn börjar komma upp i temp går den helt på 2 cylindrar. Kollar man stiften så ser det ut som att den går extremt fett på den cylinder som lägger av, så bränsle får den. Tror mig tidigare ha läst i något annat forum att dåligt membram i bränslepumpen kan göra att den drar i sig bränsle till vevhuset, som sedan helt chokar motorn. Låter det som en möjlighet? Någon annan som varit med om det? Detta är sedan tidigare felsökt/servat, tips på vad som bör undersökas härnest mottages gärna! Nya stift på alla cylindrar Ny tändspole och tändhatt (Yamaha original) på den cylinder som lägger av. Trodde först att det var den som var dålig. Förgasare ultraljudstvättade på firma, samt justerade enligt verkstadshandbok. Nytt bränslefilter. Kompprov, 8-8,5 på alla cylindrar. Har ögat lite på oljesmorningen men litar samtidigt på att det är en Yamaha med autolube och den drar rimlig mängd olja. Mvh Simon
  2. Hejsan! Började skruva i en Parsun som är 10 år och inte gått särskillt långt, men där underhållet varit bristfälligt. Efter en sommar med med diverse problem, provkörningar och beställda delar börjar jag gå bet på den här motorn. Skulle behöva lite support för att inte kasta den i bränngropen. Ni känner kanske igen den känslan? Sprängskisser och enkel beställning via Parsuns hemsida har underlättat avsevärt https://parsun.se/utombordare/reservdelar/F15/ Alla delar som jag bytt är detsamma som på en Yamaha. Har råkat ut för bensin i oljetråget, antagligen i och med att det krävdes att pumpa i bensin med tankens tryckblåsa för att motorn inte skulle stanna vid körning och ett trasigt membran i bränslepumpen. Har bytt ut det trasiga membranet. Har efter provkörning bara kunna köra på med choken och rengjort förgasaren, bytt packningar, silar, septum assy. Fortsatta problem vid provkörning och upptäckt av bensin i flottören pga spricka under den. Byte av flottör. Kunde sedan inte starta motorn när jag skulle provköra. Öppnade tändstiften för att se gnistor från tändstiften(vilket det gjorde) men upptäckte då att jag fått in kylarvatten i övre cylindern. Drar ett antal gånger med motorn upphissad och vattnet tar slut. Sänker ner motorn och efter 10 drag kommer det ut mer vatten från tändstiftshålet. Nu har jag skruvat upp topplock och inspekterat kolvar, rengjort packning. Allt ser förvånansvärt fräsht ut, men en del avlagringar och sot vid topplockspackningen. Alla skiljeväggar mellan kylvatten, avgaskanaler, etc. är minst 5 mm utom på ett ställe där det ser ut som det kanske varit en skiljevägg som då skulle ha varit 1mm tjock. Verkar ändå gå till samma kanal i slutändan, så det kanske ska vara så? Har ställt in kamrämmen rätt och skruvat tillbaka. Jag har nu startat upp motorn på land utan kylarvatten och upptäcker (högt tryck?) från bränslepumpen vilket resulterar i att bensin läcker från bensinpumpen. Det droppar ordentligt där den nya membranet också fungerar som en packning, det droppar också från förgasaren där packningar och septum assy är bytt och från packningen mellan förgasare och motor. Endast det sistnämnda gick att åtgärda genom att skruva åt hårdare. Motorn går fint vid gaspådrag och tomgång, men det läcker... Några idéer?
  3. Har en Volvo penta 5,7 GI-e som stannade helt plötsligt när jag gasade på efter att ha puttrat i en timma. Nu helt död. har Kollat bränslefilter, att lågtrycks och högtryckspumpen går. samt att jag inte har några " paintchips" i filter eller regulator. Bränsle tryck på Lågtryck 10 PSI, Bränsletryck på högtryckspumpen ( startmotor snurr) Psi 35....Vilket är för lågt. Efter att ha pratat med de som kan detta bättre så köpte jag en högtryckspump då man sa att spridarna inte öppnar sig om inte trycket är högt nog. den nya pumpen gjorde inte saken bättre ( volvo orginal) och nu när jag kollar trycket så är det till och med sämre. Nu tappar den trycket. Jag har fått ökad mängd olja på stickan vilket jag tolkar som att jag ändå får bensin in i motorn. Frågan jag har är, har någon en aning om vad det kan vara för fel ?
  4. Hej! Håller på att fixa upp en Johnson 20hk från 1977. Undrar om någon här har tillgång till sprängskisser för bränslepumpen och förgasaren?
  5. Hej! Jag har en mercruiser 5.7, förgasare, från 1998 där den elektriska motorpumpen går så fort jag slår på tändningen. Dvs bara strömmen på, utan att motorn startat. Jag har nyss bytt tändningslås (3 poligt som tidigare från Jula). Vet inte om det har med det att göra. Men den är ju exakt likadan. Och jag har kopplat det exakt likadant. Röd-lila: B Gul-röd: S Lila (2st): I Det gamla tändningslåset slutade att fungera. Den vred inte tillbaks sig när motorn startat. Kunde ligga kvar i startläge och låta startmotorn jobba trots att motorn var igång. Och man kunde vrida runt den en helt varv och missa tändningslåset. Vet inte om något relä kan ha gått sönder när den låg och jobbade med startmotor igång. Men om något borde ju den inte gå igång på bara strömläge. Jag har läst att den får signal från tex oljetryck sketchen osv. Men den här ju jag inte rört. Några tankar om vad som är fel och hur jag kan få den att bara gå när motorn ska startas och är igång? Säkerhetsfråga: Pumpar den in massa bensin nu i förgasare och cylindrar så den kan säga BOM! ? Bör jag vidta extra försiktighet om jag försöker starta den? Tack!
  6. Hej Har en vp 5.7 Gi motor från 2010 som krånglar. Går fint till 2500 rpm och även bra en liten stund över 3000 rpm, men sedan tappar motorn kraft och misständer. Misstänker att det är bränslepumpen. Bytte hela pumpsatsen 2016, och nu 4 år senare verkar det som detta behöver göras igen...vad är det för kvalitet!!? Eller gör jag något fel? Bifogar en fil på ljudet. 2014 bröts pumpen av båtmek. Om det inte går att reklamera så tänkte jag försöka byta själv. Något speciellt jag behöver tänka på vid bytet? Tack o vänlig hälsning 20200521_151945~3.mp4
  7. Jag har en mercruiser 3.0 L 87-89 som sitter i en bayliner. Är det någon som vet om det är olika modeller på bränslepumparna? Jag har en där själva kåpan för filtret står uppåt men hittar bara varianter på nätet där det är omvänt.
  8. hejsan! Undrar hur man kopplar fast en bränslepump av modell 438556 på en Johnson 60 VRO årsmodell 86. Finns bara två uttag på pumpen. Har läst att det ska finnas en skruv på sidan av motorn som man ska skruva ut och få vakuum från, men har ingen aning om vilken skruv det skulle kunna vara. Tacksam för svar!
  9. Hej Har en Evinrude motor på 60 hk med VRO från 1998 (BE60TLECC). Då det är kombinerad smörjning/bränslepump kopplade jag ifrån smörjningen och blandar i tank pga.att larmet tjöt i kontrollen. Motorn vill inte efter detta gå upp i varv utan ligger stabilt på ca. 1200 oavsett om jag ger fullgas. Finns det på min modell något som heter "safe mode" ? och hur deaktiverar jag det isåfall ? Har tyvärr ingen manual på motorn. Anders
  10. Hej, Vid uppstart efter sjösättning började min MD2B rusa upp i varv trots neutralt gasläge. Motorn rusade ca 5 - 10 sek för att sedan dö. Efter detta gick motorn ej att starta igen. Vi provade att lufta systemet och det är möjligt att det var lite luft i det men väldigt små mängder. Blev alltså sjösättning och upptagning samma dag. Efter kontroll av olja märkte vi att det var för mycket olja i motorn. Tömde denna och fyllde på ny olja. Dock verkar oljan vara missfärgad, nästan gråaktig. Misstänker att antingen diesel eller vatten blandats i den, tror mest på diesel på grund av lukten. Kollade kompressionen och den verkade okej. Motorn gick att dra runt med viss ansträngning och lättare med ventilerna öppna. Dock verkar bränsletillförseln inte fungera som den ska. Vi testade att öppna luftningsskruven vid insprutningspumpen och provstarta. Där kom det diesel. Öppnade sedan bränsleledning före spridarna varpå ingen diesel kom ut vid provstart, se bifogad bild. Verkar alltså som att bränslepumpen lagt av. Provade starta med startgas och då gick den igång en kort stund men knackade ordentligt. Någon som har erfarenhet av detta? Finns det någon som förstår sig på denna typ av pump? Är den bara att ta lös och byta ut? Mvh Jakob
  11. Jag har en Webasto Air Top 2000 dieselvärmare i båten. Om man monterar bort den externa bränslepumpen, behöver systemet luftas när pumpen är återmonterad eller är det bara att köra igång?
  12. Hur vet man om insprutningspumpen i en Volvo penta md40 e dålig? Kan man kolla det på något enkelt sätt?
  13. Hej, Jag har en Suzuki DF70 från 2011 som spökar sedan den täcktes av i våras. Tror jag läst i princip alla trådar kring elfel på DF i detta forum men tycker inte jag hittar 100% rätt i någon tråd. Vid avtäckning i våras gick tilten mycket långsamt uppåt, när jag sedan skulle tilta ned svarade varken knappen på motorn eller reglaget. Trodde att det berodde på batteriet som jag laddade/bytte. Problemet åtgärdat men kom sedan tillbaka igen under tiden båten stod på land. En stund senare fungerade allt som det skulle igen. Under tiden båten har legat i sedan April har detta problem uppstått flertalet tillfällen ute på sjön. Samtliga gånger har jag löst problemet genom att dra ut huvudsäkringen i säkringsboxen och trycka tillbaka den. Ibland löser det problemet direkt och i andra fall (som igår) tog det 2 timmar innan båten startade igen=) För ca 2 veckor sedan tyckte jag mig se ett problem med jordkabeln till batteriet tillsammans med att batteripolerna och kopplingarna inte såg så roliga ut. Jag klippte inkommande ström och satt på nya polklämmor och drog fast. Trodde problemet var löst men efter 5 minuter på sjön så dog båten igår igen. Ibland fungerar tilten men båten startar inte (precis som att någonting spärrar den från att starta). Har varit inne på om det kan ha med Defa Startspärren att göra eller om det är bränslepumpen som inte skickar fram bensin? Ibland går den att tilta men startmotorn går inte när jag vrider på nyckeln. Testade igår att slå in koden på motorn för startspärren för att på så sätt komma runt frågan kring startspärren. Koden accepterades men motorn startade fortfarande inte. Utifrån detta får det mig att tro att det antingen handlar om oxidproblem i säkringsdosan alternativt bränslepumpen, som i så fall fungerar ibland och ibland inte. Jag har sett att kompetensen i detta forum är smått otrolig och nu behöver jag er hjälp!=) Tack på förhand!
  14. Hej, Vad gör justerbrickan nr 24? När jag drar åt dessa 3 tryckenheterna på pumpen kommer ej något bränsle,,lossar jag 3/4 varv börjar det pumpa ut, kan de va att kopparpackningen blivit hårtunn, att justerbrickan bör tas bort? att nya omringar behövs? Dessa 3 åtgärder skulle motsvara det jag lossar med 3/4 varv. För drar jag åt i nuläget så är det stängt och inget bränsle kommer ut för att sedan gå upp mot spridarna.
  15. Hej, Behöver akut tips😥 Matarpump drar in bränslet fint in i pumphuset, men ut ur de 3 såkallade tryckmunstyckena så kommer inget bränsle, men lossar jag dessa med ett halvt varv ca så blir det en stark stråle upp i taket,,men dessa kan givetvis inte sitta löst så kan de vara felmonterade? kan fjädrarna osv vara dåliga,,evt för hårda? Tacksam för hjälp, korrekt namn på dessa? monteringsanvisning, bilder tips mm. Mvh, David, Tjust Skärgård 😊
  16. Hej, Vad gör justerbrickan nr 24? När jag drar åt dessa 3 tryckenheterna på pumpen kommer ej något bränsle,,lossar jag 3/4 varv börjar det pumpa ut, kan de va att kopparpackningen blivit hårtunn, att justerbrickan bör tas bort? att nya o-ringar behövs? Dessa 3 åtgärder skulle motsvara det jag lossar med 3/4 varv. För drar jag åt i nuläget så är det stängt och inget bränsle kommer ut för att sedan gå upp mot spridarna.
×
×
  • Create New...