Jump to content
Thursday 25 July 2024

Promod

Medlemmar
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 Trovärdig

About Promod

 • Rank
  Örlogskapten

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

1,352 profile views
 1. Drevsäck funkar bra om man vill köra motorn på land, men till konservering är det diss från mig. Går åt onödigt mycket glykol. Jag använder med spolmuff med slang kopplad till en dunk som jag ställer på badbryggan.
 2. Hej, Googla bilder med sökord "mercruiser 5.0 mpi fuel pump" så borde du få flera skisser på var/hur den sitter och hur den ser ut.
 3. Promod

  Forbina 9000

  Delar din uppfattning om Baylinern, vi har varit supernöjda med vår 285:a. Vi är inne på tredje säsongen och har peppar-peppar haft ett problemfritt båtägande med mycket nöje. Av de bobåtar som jag har erfarenhet av är en favorit Forbina. Den jag har mest erfarenhet av är 10000 efterföljare Forbina 35 Fly, med drev. Skulle jag byta båt i dagsläget skulle en sådan ligga mycket bra till.
 4. Promod

  Gasolgrill

  Vi använde en Weber Q1000 under midsommarhelgen och var väldigt nöjda med den, den lilla tuben på 450 g ska räcka till 4 tim grillning på full effekt.
 5. Håller med, även s.k. mirakelsvamp/fläcksuddare brukar funka bra.
 6. Instämmer med tidigare inlägg, i följande manual på sid 17-20 hittar du bra guidelines: User Manual
 7. Tipsar om en båtrelaterad vlog som jag fastnade vid häromveckan, den har funnits ett tag så många av er kanske redan kollat in den. Det är en kapten som lägger upp videos från den superyacht som han arbetar på. Tyckte speciellt om avsnitten där båten genomgår en omfattande 10 års genomgång på ett italienskt varv. Länk: Super Yacht Captain
 8. Helt normalt, viktigast är att linan får ett visst fall ned från spelet till uppsamlingsplatsen.
 9. Blev en ny trimsändare som skarvades på befintliga kablar. Efter kalibrering visar instrumentet rätt igen.
 10. Jag har en bit lina med en karbin som jag sätter fast ankaret med i ankarrullen under färd.
 11. Jag gjorde hela båten ordentligt under hösten 2016 när jag köpte båten. Alla löstagbara textiler tvättades hemma men eftersom jänkarbåtarna har heltäckningsmatta invändigt sprayade jag allting med Vanish-lösning som fick dra några minuter innan jag sedan dammsög med en möbeltvätt-dammsugare. Känslan av att se en brun-gråaktig matta bli helt beige är otroligt tillfredsställande Efterföljande säsonger har jag bara kört med möbeltvätten utan att förbehandla om det inte varit smutsfläckar, brukar ställa in en avfuktare efteråt för att få bort fukten. Jag tycker inte att jag har någon "husvagnslukt" alls i båten även om jag kliver in efter att den legat oanvänd under några veckor.
 12. Jag har en sådan, det var det jag använde
 13. Jag köpte den större modellen för att använda inne i en bil som min dotter köpt som luktade rök. Det var ett tag sedan nu men jag har för mig att vi körde under 3 separata nätter men med några dagars mellanrum. Det var väldigt effektivt och all unken, instängd, röklukt försvann. I båten har jag använt den vid några tillfällen mer som förebyggande, jag har inte haft några problem med lukt i båten. Kan bero på att jag våtdammsög alla fasta textilier efter att dränkt in dem i Vanish-blandning efter att jag köpt båten.
 14. Jag vet att många föredrar polyester och jag håller med om att det är mer lättjobbat och dessutom billigare. Finns massor av bra instruktionsvideor om det, bl.a. denna i flera delar Skulle du välja att använda Epoxi så finns det en väldigt bra instruktionsvideo i flera delar här. Lycka till!
 15. Promod

  Vattenrening

  Har inte UV och RO två olika ändamål, där UV renar och RO avsaltar. Så ligger man i sötvatten borde UV vara tillräckligt men ligger man i saltvatten behöver man även RO?
×
×
 • Create New...