Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2022-11-28 på alla områden

  1. 2 poäng
    Det är möjligt att han fått förtroendet av de andra i styrelsen för något specifikt ansvarsområde, Men hela styrelsen inklusive elrumsgubben har fått sina förtroenden av medlemmarna i brf-en. De är väl valda på en årsstämma där medlemmarna deltagit mangrant? Om man inte är nöjd med det arbete en styrelse utför så finns det en enkel lösning. Prata samman dig med övriga medlemmar, kom överens om vilka som är beredda att axla styrelseposter, deltag i kommande årsstämma och kom med era egna förslag på styrelseledamöter. Sen är det bara att ta över ansvaret och lägga erforderlig tid på att sköta förvaltningen av föreningen och dess fastigheter. Att vara missnöjd och stå på gården och ha synpunkter ger sällan någon förändring. Men det kräver så klart att det finns några som är beredda att ta jobbet och ansvaret.
  2. 2 poäng
    På ett båtforum borde vi väl ha ett marint perspektiv på dilemmat? Normal misshandel torde väl närmast innebära verbalt våld eftersom det är det normala på sjön. Exempel: I naturhamnen: "Jag kör väl generatorn så jävla länge jag vill! Dessutom har du en jävligt ful båt!" Helt klart minst dagsböter i det här fallet. I farleden när du påpekar att du har företräde med hänvisning till nautiska regler och får svaret "Men jag har större båt, haha!" Du svarar "Men jag har större k*k och snyggare kärring!" Här blir det däremot dagsböter för båda. Lite mer för den senare dock. Han kränkte motparten, även om det var rättmätigt. Men också för att han lämnade sin maka i mental turbulens genom att i samma mening ge henne ett kränkande tillmäle samtidigt som hon fick en charmerande kommentar som delvis misogynt objektifierade henne som kuttersmycke.
  3. 2 poäng
    Ibland har vår gode forummedarbetare @Hybro nog lite långtråkigt, och då slår skrivkrampen till. Efter alla år på forumet är väl glädjen just nu stor över att ha upptäckt avdelningen "Off Topic" 😝
  4. 2 poäng
    Du får roa dig i vintermörkret med att leta fram domar för misshandel så kanske du får en insikt vad normalgraden avses straffrättsligt. Skilj på normalt beteende och normalgrad som en graderingsnorm.
  5. 2 poäng
    Jag vill ox ha en lön man kan leva på eller accepterar du en arab från låglöneländer som förare?
  6. 2 poäng
    Anledningen till vaxet är ju att lägga sig som en skyddande hinna ovanpå/på utsidan av gelcoaten så att luften inte kommer åt att bromsa ythärdningen av gelcoaten. I en form är dock denna utsida redan avstängd från luften i och med formens vägg. Insidan kommer du att plasta vidare på, som om denna yta inte är fullt uthärdad när du går på med polyestern är det inget problem, snarare tvärtom. Så som @Boanjohan skriver så är det därför vanlig gelcoat (utan tillsatt vax) du skall "måla" formens insida med. Glöm dock inte vaxa själva formens insida först innan du börjar att lägga på någonting, så du får loss objektet när du är klar. Finns en massa mer eller mindre bra (läs: dåliga) och dyra släppmedel, men jag brukar använda vanligt bilvax i "krämform".
  7. 1 poäng
    Precis vad jag avsåg. Om en av fastighetens huvudsäkringar löser ut så slocknar det delvis i hela fastigheten (i äldre fastigheter med enfasmatning till lägenheterna så slocknar det helt i ungefär en tredjedel av lägenheterna). Sen finns det en eller tre huvudsäkringar/lägenhet beroende på om det är enfas eller trefas matning till lägenheterna. Med enfas så slocknar hela lägenheten. Med trefas så slocknar en del funktioner i den enskilda lägenheten, bl.a. så kan trefasanslutna spisar uppvisa konstiga uppvärmningsbegränsningar. Om fastighetens huvudsäkring löser ut så är det definitivt föreningens ansvar. Ett elfel i en lägenhet påverkar väldigt sällan fastighetens säkringar. Lägenhetssäkringarna löser ut långt före fastighetens. I huset där jag bor så har fastighetssäkringen löst ut vid ett tillfälle under tiden vi bott här. Då var det elfel i kabeln på väg in i fastigheten. Även nätägarens säkring på matningen löste ut. Då var det nätägarens ansvar att ta kostnaden för både akututryckningen och reparationen av den skadade kabeln (isolationsfel i en gammal skarv som fick grävas upp så det blev provisorisk kabel tills grävjobbet genomförts) eftersom felet låg utanför fastighetens anslutningspunkt.
  8. 1 poäng
    Det blev tydligen en dyrbar kontroll i fastighetens proppskåp. Vad som gäller om man bor i bostadsrätt är alltid bra att ha koll på, stadgar etc. Vad som gäller för elanläggning i bostadsrätter beskivs i denna länk: https://www.elsakerhetsverket.se/privatpersoner/du-ar-ansvarig-for-elen/sa-tar-du-ditt-ansvar-for-elen/bostadsratt/
  9. 1 poäng
    Men som jag ser det så krävs det av en styrelse att medlemmarna i den ”kliver fram” då man måste ta ett antal beslut och ta ansvar för dem. Alternativet du/ni har är att rösta bort dem på nästa stämma, vilket redan nämnts. Det är faktiskt ganska lärorikt att sitta i en sån styrelse och jag tycker alla i föreningen ska prova på det. Är det så att (medlemmarna i) styrelsen beslutar sådant som inte är till gagn för föreningen som sådan så kan man faktiskt lagföra styrelsen. Men DET är en jobbig process!
  10. 1 poäng
    Normalt beteende är väl att inte misshandla någon, ovsett om det är en normal misshandel eller en onormal misshandel (d.v.s. ringa, grov eller synnerligen grov). Eftersom jag är mellanmjölk och inte vågar sticka ut så skulle jag aldrig våga misshandla någon ringa eftersom det är onormalt😳
  11. 1 poäng
    Blev du så upprörd över att tråden om eljour startades, att du behövde starta flera trådar där syftet uppenbart är att driva med "off topic"-principen?
  12. 1 poäng
    Några saker… Är det frågan om en styrelse i en BRF, vilket det låter som, så ska man komma ihåg att personerna är vanliga människor med egna jobb osv och att det är föreningen (dvs du och dina grannar) som valt dem. Det brukar inte vara lätt att få folk att ställa upp på styrelsejobben, bla för att det krävs mycket tid och oftast till ringa/ingen ersättning. De är därför inga proffs på något som har med styrelsens arbete, vanligtvis. Fortsatt under förutsättning att det är en BRF det handlar om så är det föreningens ansvar med allt som kommer utanför och leds till lägenheten, rör, stammar etc. Om du har ringt på en jour-elektriker efter att, som jag förstår, ha haft kontakt med styrelsen som hänvisat till jourfirman, är det alltså föreningen som ska betala utryckningen. (fd styrelsemedlem i BRF)
  13. 1 poäng
    Ja du är nog på rätt spår, finns det inget problem på bränslesidan så mät laddtrycket och fortsätt sen att felsöka utifrån det, annars blir det ju bara gissningar Vad har du för spel mellan turbinhus och vingar (avgassidan) om du mäter med bladmått?
  14. 1 poäng
    Ska se om jag inte kommer på nåt riktigt off att skriva där. Håll utkik😇
  15. 1 poäng
    Om du har en form som du målar med gelcoat och sen glasfiber/polyester på det så är det gelcoat du ska ha.
  16. 1 poäng
    Hmm, brorsan har visst hittat historik i den! Jag har ingen aning om hur, men glad att det finns. Det ser inte alls bra ut. Ingen direkt laddning, förutom några svaga spänningstoppar, på nästan en månad. Kommer att lyfta ur dem ur båten på julhelgen, för de kommer att bli skrot annars. Hade hoppats slippa det, för min rygg kommer att haverera, men har inget val.
  17. 1 poäng
    Med varmasfalt menar jag ”varmasfalt”, dvs precis det jag skriver. INTE kallasfalt som ju är flytande vid rumstemperatur. Varmasfalt smälter man genom att hetta upp det till omkring 100 grader, och det stelnar igen vid rumstemperatur. Dvs sådant takläggare använder, precis som beskrevs i tipset från Vegabjorn, och inte det du smetat egna på stuggrunden. https://mataki.se/yttertak/svetsbara-underlag/50610401-varmasfalt-io95-35--25-kan
  18. 1 poäng
    Kul och bra kämpat! Själv var jag tvungen att ta upp tidigare i år (8 november) då jag fått lite problem med drevet (vobblar). Drevet är just nu hos MMS AB i Västerås för en översyn (misstänker att underdel).
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...