Jump to content
Monday 26 September 2022

Kane

Silvermedlem
 • Content Count

  3,365
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Kane

 1. 1, Ja 2. Skrapa brukar behövas om det sitter havstulpaner på den. Ja. 4. Eller ladda dem fullt innan förvaringen och sedan bortkopplade. 5. Ja, eller ta hem kapellet. Det är inte optimalt kanske att ha kapellet nerknycklat i kapellgaraget.
 2. Jag körde min båt med 30-kärra igår för service. 3,5 mil fram och tillbaka på typ 70-landsväg, man kanske inte var den populäraste bilföraren i trakten just då...... Men det funkade bra.
 3. Aaah, det var den jag hade som fabriksmålad (7120D) på båten. Men den får inte säljas i Sverige så därför behövde jag något annat.
 4. Dumt av TK att använda BUV som benämning då det normalt används för BåtUpptagningsVagnar, dvs 30 km/h LGF. 1. Beror på vilken bil du har om tågvikten blir över 3500 kg, B96-kort eller nästa nivå 4250 kg, BE-kort. En trailer får inte användas som LGF. 3. Serva innan vinterförvaring om inte motorn kan vara fullt nertiltad på garage-BUV'en.
 5. Om man mäter på bilderna så kan det gå höjdmässigt. Men det kan bli tight. Annars backa upp trailern mot garaget och flytta över båten till rullvagnar som båthandlarna brukar ha.
 6. Vilken bottenfärg använder du?
 7. Märkligt eftersom det bara skrivs om solcellsregulatorer här, https://www.victronenergy.se/accessories/smart-battery-sense och i manualen.
 8. Tror inte den funkar med laddarna, bara regulatorerna.
 9. Kört mindre än vanligt så den har legat still mer. Eftersom det normalt skiljer mellan säsongerna hur mycket som sätter sig på båtarna så kanske detta var en snäll säsong. Tycker i alla fall att vattnet har varit kallare i år än normalt.
 10. Stockholms inre skärgård. Salt kanske vattnet kan klassas som.
 11. Jag är nöjd. Tog upp båten för första gången i år förra tisdagen. Inga havstulpaner alls på det målade och försumbart med klägg, skägg eller vad man skall kalla den gröna beväxtningen som brukar finnas.
 12. Tog upp båten för första gången i år förra tisdagen. Inga havstulpaner alls på det målade och försumbart med klägg, skägg eller vad man skall kalla den gröna beväxtningen som brukar finnas.
 13. Jag ligger också ganska skyddat så jag kör bara med Storm, https://www.poly.se/butik/batliv/fortojning/fortojningslinor/fortojningslina-storm/ Finns bl.a. på Bauhaus.
 14. Kane

  Grön Diesel

  Nu börjar jakten.....😀 https://www.praktisktbatagande.se/batnytt/fler-kontroller-av-gron-diesel-vantas
 15. Var det inte med något kopplingsschema med motorerna?
 16. 1. För icke C-klassade däck är det bra. 2. Rätt. 3. Husvagnsnissarna brukar väl rekommendera 50-70 kg. Kör med dina 80, jag har 90 tror jag. 4. Låter som ett bra pris. 5. Sätt säkerhetsvajer någon annanstans.
 17. Jag har ett sådant spel i min båt (aluminiumskrov dock) och det har funkat bra under de 4 år jag haft det. Sågade upp ett hål i min glasfiberinnerliner (typ 6 mm tjock) i våras när jag installerade värmare. Jag använde min Fein multimaskin med ett halvrunt karbidverktyg. Funkade bra.
 18. Kommer garanterat vara en stor skillnad till nackdel för utombordarna. En bekant kollade försäkring på en Flipper 900ST med 2 utombordare, den landade på typ 22k........
 19. Kane

  Val av propeller

  E-tec har en utväxling på 2.9 jämfört med t.ex. Mercury 60 på 1.83 och Yama 60 på 1.85. Så man kan inte jämföra med andra motorer rakt av.
 20. Nej, det kan jag inte säga. Jag har inte ändrat förstärkningsläget på den utan den är inställd på fabriksinställningen 2 (har Bennett hydrauliska trimplan).
 21. Funkar även bra med vind från andra hållet om medhjälparen har en båtshake.
 22. Jag har. Uppdaterade mitt Bennett system med en ACS RP. Enkelt byte då det finns bra beskrivningar för de flesta systemen av trimplan. Funkar bra och är smidigt. Inget man behöver fundera på när man kör. Men skulle man installera ett system från scratch skulle jag välja Zipwake.
×
×
 • Create New...