Jump to content
Monday 26 September 2022

BlueCharm

Medlemmar
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About BlueCharm

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej! Jag har köpt trailer och tyckte att det verkade smidigt med Boat Buckles istället för vanliga spännband. Är dock osäker på var jag ska fästa dem, jag hittar inget klockrent ställe. Beror väl på lite hur båten kommer att ligga på trailern men ser ni något bra ställe på trailern eller bör jag borra egna hål? Var? All elkablage ligger nog (?) utanför stålet så jag borrar förhoppningsvis inte sönder något.
 2. Njaej är väl inte så rädd för poliser med våg, mer huruvida försäkringen gäller om det skulle ske en olycka etc. och man kört olovligt.
 3. Tack för bra tips! Jag kommer nog att köpa en 80-trailer att ha båten på under vintern och se till att ta utökat B-körkort till våren. Tänker mig även använda trailern till några fiskeresor så att den ger lite mer value.
 4. Inom södra Stockholm bara, inga långa sträckor alls just nu!
 5. Nej tyvärr är det en privat sommarplats vi har nu och de har ingen vinterförvaring. Tack för tipset Peter, toppen!
 6. Tack! Bra! Typ den här måste ju fungera då? Tiki 1250 Väger under 1500 kg och får dra 200 kg mer än båten väger!
 7. Tack för svar! Vi hade letat länge efter rätt båt och när chansen kom så slog vi till. Sommarplats var lätt att få via Blocket. Vinterplatsen har vi inte riktigt...hunnit med förrän nu... Står i kö till ett par klubbar men det är som allt annat i Stockholm helt värdelöst/opraktiskt att bo här då det gäller såna här saker. Har man båten på trailer så verkar det finnas en del ställen lite överallt att ställa den på. Tyvärr verkar jag ju inte få köra dit den. Har ju alltid 18k-alternativet i bakfickan, det kanske är så det slutar nu i vinter även om det känns sjukt dyrt.
 8. Vilken soppa... Jag har någon slags anti-optimal kombination av bil och båt. Båten är en Yamarin Cross 62 BR och nu är det dags för vinterförvaring. På firmorna i Stockholmsområdet kostar det 18k att få båten upptagen och uppställd under vintern. Det skulle vara skönt att få hjälp med det, men det känns också otroligt dyrt och borde således vara smartare att köpa en trailer (som man ju faktiskt även kan använda för transport till andra fiskesjöar etc. ibland under sommarhalvåret). Problemet är att man med B-körkort får ha ett totalekipage om 3500 kg och med en 1500 kg vagn och 2100 kg bil så överskrider jag denna vikt med 100 kg. Går jag ner på en 1350-vagn så är vagnen istället underdimensionerad till båten med ca 100 kg. Funderar på att ta utökat B-körkort men då lär man ju träna lite med släp samt så måste man ha med sig (?) ett tungt släp till uppkörningen, ditkört av någon med rätt behörighet, lalala, vilket meck... Bråttom är det ju också såklart. Vad skulle ni gjort eller missar jag något smart alternativ? Tack!
 9. Okej kanon, mycket rimligt och vettigt svar - tack! ☺️
 10. Lite olika svar ovan ang. vinterkonserveringen. Brunnsvikens lät ju väldigt smidigt om det nu räcker för en 2019 Yamaha 130 hk (den vanliga grå ni vet)? ChristerN: Om man gjort årsservice precis innan så borde man inte behöva fetta in, byta packningar och olja m.m. väl?
 11. Stort tack för bra svar! Ny fundering: Hur gör ni med vinterkonservering? Det blir ytterligare en grej att lösa antar jag, ouff...
 12. Stort tack för era svar, ska kolla med de ni nämnt! Jo, jag kan absolut tänka mig båtklubb men har haft svårt att hitta sommarplats i någon sådan. Då får man köra iväg till ett serviceställe någon gång innan upptagning antar jag, hur lång tid tar egentligen en motorservice?
 13. Hej! Jag har en Yamarin Cross 62 BR och det är dags för mitt första "vinteruppehåll". Kan ni rekommendera något bra ställe som kan serva motorn och vinterförvara båten? Den ligger nu på sin sommarplats i Nacka och jag har ingen trailer så jag måste kunna köra båten sjövägen till vintervilan. Tack!
 14. Tack. Jag börjar med en badtur och en skrapa så får vi se hur mycket snäckor det är och huruvida de går bort eller ej.
 15. Tack för svar båda två! Räcker det med högtryckstvätt för att få bort dem?
×
×
 • Create New...