Jump to content
Monday 06 February 2023

BlueCharm

Medlemmar
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About BlueCharm

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Okej, jag gör detta med neutral växel. Tre bultar på varje sida plus en ovanför kavplattan och en under kavplattan. Sen skruva loss loggslangen och ta bort hela växelhuset. Har nu även tittat på ett par instruktionsfilmer och visualiserat ingreppet likt en höjdhoppare med chans på OS-guld i sista hoppet. 😄 Vet inte vilken dag jag kan smita från jobbet innan mörkret och fixa detta men hoppas det hinns innan någon annan skruvat loss det. Vilka hjältar ni är som hjälper till, det är helt ny mark för mig - tack! Återmonteringen låter läskig men det får bli ett problem för april månad (jag kanske återkommer här då, haha)...
 2. Alltså så otroligt stort tack till er som tog er tid att ge så bra svar. Det ser inte så svårt ut, jag ger det ett försök så fort jag kan nu i veckan. Drar och köper ringnycklar, hylsa och förlängare på en gång. TACK!!!
 3. 1.Är det detta som ska bort, och är det bara att skruva bort skruvarna och lyfta av det? 2. Vad kan gå fel, något jag inte får soppa till? 3. Vilka hylsor behövs (mm)?
 4. Jahapp, den här vinterförvaringsgrejen tar aldrig slut... Har äntligen fått upp båten och preppat allt inkl. borttagen propeller, men nu fick jag höra att folk blivit av med växelhuset upprepade gånger på vårt vinterställe, suck... Skulle någon vänlig själ kunna visa en rookie hur jag gör detta enklast? Var ska jag skruva, hur stor del av motorn ska av, är det tungt, klarar jag det själv, vilka verktyg behövs osv? Tack ❤️
 5. Kapar en gammal tråd. Gäller dessa 27 mm även för en 130 hk Yamaha årsmodell 2019? Har långt till vinteruppställningsplatsen och måste köpa verktyg...
 6. Okej tack, får se om jag vågar. 👍 Känns tråkigt/konstigt med en produkt som inte går att fästa i vagnen.
 7. Hmm, kan man klara sig undan rost genom att använda galvfärg?
 8. Hej! Jag har köpt trailer och tyckte att det verkade smidigt med Boat Buckles istället för vanliga spännband. Är dock osäker på var jag ska fästa dem, jag hittar inget klockrent ställe. Beror väl på lite hur båten kommer att ligga på trailern men ser ni något bra ställe på trailern eller bör jag borra egna hål? Var? All elkablage ligger nog (?) utanför stålet så jag borrar förhoppningsvis inte sönder något.
 9. Njaej är väl inte så rädd för poliser med våg, mer huruvida försäkringen gäller om det skulle ske en olycka etc. och man kört olovligt.
 10. Tack för bra tips! Jag kommer nog att köpa en 80-trailer att ha båten på under vintern och se till att ta utökat B-körkort till våren. Tänker mig även använda trailern till några fiskeresor så att den ger lite mer value.
 11. Inom södra Stockholm bara, inga långa sträckor alls just nu!
 12. Nej tyvärr är det en privat sommarplats vi har nu och de har ingen vinterförvaring. Tack för tipset Peter, toppen!
 13. Tack! Bra! Typ den här måste ju fungera då? Tiki 1250 Väger under 1500 kg och får dra 200 kg mer än båten väger!
 14. Tack för svar! Vi hade letat länge efter rätt båt och när chansen kom så slog vi till. Sommarplats var lätt att få via Blocket. Vinterplatsen har vi inte riktigt...hunnit med förrän nu... Står i kö till ett par klubbar men det är som allt annat i Stockholm helt värdelöst/opraktiskt att bo här då det gäller såna här saker. Har man båten på trailer så verkar det finnas en del ställen lite överallt att ställa den på. Tyvärr verkar jag ju inte få köra dit den. Har ju alltid 18k-alternativet i bakfickan, det kanske är så det slutar nu i vinter även om det känns sjukt dyrt.
×
×
 • Create New...