Jump to content
Saturday 24 February 2024

BlueCharm

Medlemmar
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About BlueCharm

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det hade varit passande just nu. 😅
 2. Okej, stort tack för era svar! ❤️
 3. Hej, det verkar som att jag inte får köra med en olastad trailer med B-körkort - stämmer det? Verkar tyvärr missa med 100 kr och det känns lite nedrigt, båten som väger ett ton ligger ju inte ens på. Behöver bara flytta vagnen en kortare sträcka. Tips på bilmodell som skulle klara uppdraget? Tack!
 4. Åh, det stämmer nog, ska vara lite på alerten då då! Tack! 😃
 5. Hej, är det någon som vet vad detta ljud betyder? Kommer lite då och då. IMG_0802.mov
 6. Hej! Först och främst så vill jag tacka er hjälpsamma personer i tråden, vilka hjältar alltså. Det gick bra både att ta bort växelhus och propeller i höstas samt att montera tillbaka dem nu utan att tappa något till havets botten (ta i trä). Jag har dock slarvat bort den ”trekantiga” lilla gummiflärpen där bak på motorn. Är det någon som vet vad den kallas och kanske var jag kan köpa en ny? Yamaha 130 hk. Tack!
 7. Okej, jag gör detta med neutral växel. Tre bultar på varje sida plus en ovanför kavplattan och en under kavplattan. Sen skruva loss loggslangen och ta bort hela växelhuset. Har nu även tittat på ett par instruktionsfilmer och visualiserat ingreppet likt en höjdhoppare med chans på OS-guld i sista hoppet. 😄 Vet inte vilken dag jag kan smita från jobbet innan mörkret och fixa detta men hoppas det hinns innan någon annan skruvat loss det. Vilka hjältar ni är som hjälper till, det är helt ny mark för mig - tack! Återmonteringen låter läskig men det får bli ett problem för april månad (jag kanske återkommer här då, haha)...
 8. Alltså så otroligt stort tack till er som tog er tid att ge så bra svar. Det ser inte så svårt ut, jag ger det ett försök så fort jag kan nu i veckan. Drar och köper ringnycklar, hylsa och förlängare på en gång. TACK!!!
 9. 1.Är det detta som ska bort, och är det bara att skruva bort skruvarna och lyfta av det? 2. Vad kan gå fel, något jag inte får soppa till? 3. Vilka hylsor behövs (mm)?
 10. Jahapp, den här vinterförvaringsgrejen tar aldrig slut... Har äntligen fått upp båten och preppat allt inkl. borttagen propeller, men nu fick jag höra att folk blivit av med växelhuset upprepade gånger på vårt vinterställe, suck... Skulle någon vänlig själ kunna visa en rookie hur jag gör detta enklast? Var ska jag skruva, hur stor del av motorn ska av, är det tungt, klarar jag det själv, vilka verktyg behövs osv? Tack ❤️
 11. Kapar en gammal tråd. Gäller dessa 27 mm även för en 130 hk Yamaha årsmodell 2019? Har långt till vinteruppställningsplatsen och måste köpa verktyg...
 12. Okej tack, får se om jag vågar. 👍 Känns tråkigt/konstigt med en produkt som inte går att fästa i vagnen.
 13. Hmm, kan man klara sig undan rost genom att använda galvfärg?
 14. Hej! Jag har köpt trailer och tyckte att det verkade smidigt med Boat Buckles istället för vanliga spännband. Är dock osäker på var jag ska fästa dem, jag hittar inget klockrent ställe. Beror väl på lite hur båten kommer att ligga på trailern men ser ni något bra ställe på trailern eller bör jag borra egna hål? Var? All elkablage ligger nog (?) utanför stålet så jag borrar förhoppningsvis inte sönder något.
×
×
 • Create New...