Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
labbibia

Växthuseffekten-en fet luring del 2

Rekommendera Poster

Jag börjar med att kasta in en brandfackla.

Den så kallade Earth Hour gick ju av stapeln häromdagen. Jag vet inte hur det är med er andra, men för mig symboliserar ljus och värme liv. Mörker?......vad symboliserar det?....tja, kyla fattigdom och elände, för att inte säga död och förruttnelse?

 

Enligt en känd miljömupp, Professor Christian Acar, så är Earth Hour en manifestation som behövs för att få våra politiker att vakna i klimathotsfrågan! Herregud. De springer ju redan omkull varann i iver att få göra av med skattebetalarnas pengar på det sk klimathotet.

 

Med den energipolitik som förs i Sverige idag, och med löftet som de rödgröna gett, nämligen att riva upp eventuellt beslut om ny kärnkraft, så är det precis vad vi har att vänta oss i framtiden.

Mörker, fattigdom och elände........

För vindkraften kommer aldrig att förslå när våra elintensiva industrier behöver billig, pålitlig energi för att kunna överleva. Redan i vintras stängde de ner produktionen vid några tillfällen när elpriset blev alltför högt.

Alla som är det minsta insatta känner till det, utom tydligen de som ska bestämma om saken, dvs Sveriges riksdag.

Beklämmande!

 

 

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Att vårt sätt att leva påverkar vår miljö är det nog relativt få som emotsäger sig idag, men det jag kan ställa mig frågande till är att det är lätt att ta ut en extra avgift för miljöns skull, men min extra utgift för detta går ju inte ens indirekt till att påverka i många fall, dvs de extra 30% jag betalar för bensinen går ju inte till att ta fram miljövändligare alternativ. utan snarare för at stävja användandet. Då ökningen både går till extra skatter, och framförallt går till bensinbolagen som tar extra betalt för att plötsligt är ont om råvaran.

Detsamma gäller t.ex. trängselskatterna, som från början var för att förbättra miljön. Är det ingen annan som tycker det är märkligt att det inte kommer några rapporter på hur mycket miljön har förbättrats därifrån nu fyra år senare?

/Danjel

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hej Danjel.

Naturligtvis påverkar vi vår miljö bara genom att finnas till. Allt levande påverkar miljön på något sätt.

Vad gäller trängselskatterna, de är från början till slut en skandal utan motstycke i svensk demokrati....

 

Eftersom vi senast av OlleJ tidigare (i trådens del 1, nu låst) fick höra att Arktis snart smält bort tänkte jag visa hur isläget såg ut i går den första april. Och nej, det är inte något aprilskämt. Arktis is är tillbaka på normalvärden igen.

 

Editerar.

 Förklaringen till varför data bara går tillbaka till 1979 är helt enkelt att det var först då man började få  lite koll på Polernas isutbredning , med hjälp av satelliter. 1979 började man alltså hårdbevaka polerna eftersom en del forskare trodde att det var en ny istid i faggorna........

 



Senast ändrad av labbibia | 02 april 2010 | 22:18

post-22515-1394236293,716_thumb.jpg

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

 Earth Hour

Ungefär som de som skänker pengar till välgörande ändamål för att dämpa skuldmedvetandet. Eller ännu värre de som gör det för att få uppmärksamhet att de är duktiga. (egen vinning)

Sedan finns det de som tror på det. Då är det seriöst.

 

Precis som de som tror på riktiga saker och faktiskt gör något positivt för miljön.

Att släcka lamporna en timme och sedan fortsätta som vanligt är blaha.

Gör något riktigt i stället.

 

 

::Harry::



Senast ändrad av crabfish | 03 april 2010 | 00:11

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Själv deltog jag inte i Earth Hour, då jag redan gör mitt bästa för att hålla min elanvändning i vardagen så låg som möjligt framstod det som löjligt. Däremot tror jag att det kan ha öppnat ögonen på någon, medan andra kan ha sett timmen som ett avlatsbrev, likt att gå med i en Facebookgrupp för ett gott ändamål istället för att göra något konkret.

På vindkraftsidan är det snurrigt. Jag förstår inte varför man vill anlägga vindkraftparker så långt ifrån förbrukarna att elnätet måste byggas ut.

Bara för att förtydliga; jag hushåller inte med elen för miljöns skull, utan för att Vattenfall kan ta sina avgifter och stoppa upp dem i sina två hål.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Nej någon Earth Hour blev det inte för mig heller. Jag brukar inte dansa regndanser när det är torka heller!

Skulle vilja ställa frågan varför man över huvud taget skall bygga några vindkraftsparker. En energikälla som oftast inte producerar när behovet är som störst, som på grund av stora investerings- och underhållskostnader samt kort teknisk livslängd kommer att producera mycket dyr el, som är miljöstörande och som endast kan byggas med stöd av stora subventioner (läs dina och mina skattepengar) måste man nog vara politiker för att kunna motivera.

Vad Vattenfalls två hål beträffar är jag beredd att hålla med dig. Skrattande

Glad Påsk önskar Sea Maniac

Redigerat. Felaktig, ofullständig mening borttagen

 

 



Senast ändrad av SeaManiac | 05 april 2010 | 08:12

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Problemet med satelitbilden är att man ser bara utbredningen och inte tjockleken. Senaste mätningarna , enligt naturvetenskpliga magasinet i TV, är att isen har ökat sin utbredning senaste året men att den har blivit betydligt tunnare. Detta medför att isen kan försvinna snabbt om det blir lite varmare. I övrigt håller jag med de som är lite skeptiska till att mänskligheten är den drivande faktorn i klimatförändringen. Men en bra mjölkko i beskattningshänseende är miljön.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Enligt klimathotspropagerande SVT, ja.

 

Problemet är bara att man inte har en aning om hur tjock isen var 1979. Var den tunnare, tjockare eller likadan som nu? Ingen vet. Men SVT ger sig inte. De fortsätter propagera för kommande klimatkatastrofer som om ingenting hade hänt.

Jag (och många andra, mitt ärende buntades ihop med ett 15-tal andra) har för övrigt anmält SVT till Granskningsnämnden för brott mot reglerna om saklighet balans och objektivitet i just klimatfrågan.

Den 6:e april får jag veta hur det gick. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Börjar Greenpeace visa sitt rätta ansikte?

Text ur en av deras hemsidor:

If you're one of those who have spent their lives undermining progressive climate legislation, bankrolling junk science, fueling spurious debates around false solutions, and cattle-prodding democratically-elected governments into submission, then hear this:

We know who you are. We know where you live. We know where you work. (min fetning)

And we be many, but you be few.

http://weblog.greenpeace.org/climate/2010/04/will_the_real_climategate_plea_1.html

 

Visst låter de trevliga?

Fy fan!

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Greenpeace är ju riktigt tama jämfört med Sea Shepherd - vars grundare kastades ut ur Greenpeace för att han ville använda för tuffa metoder.

Angående Earth hour tillbringades den framför datorn, med all el igång som vilken dag som helst. Det som är igång i vanliga fall är grejer jag vill ha igång, att släcka ner en timme är i bästa fall symboliskt och sånt tjafs pysslar jag inte med.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Och ytterligare miljöhot:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/kallare-vader-efter-vulkanutbrott-1.1078104

Ett exempel är vulkanen Pinatubos utbrott på Filippinerna 1991. Partikelmolnet från vulkanen gjorde att den globala temperaturen sjönk med någon grad under ett par år efteråt.

Klimatet påverkas! Men det är ju hemskt!! Var är Al Gore när man behöver honom! Någon måste göras ansvarig för vulkanutbrottet och stå för konsekvenserna! Nu omedelbart!

Nejvisst ja:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/sans-eller-sensibilitet_4569163.svd

Den som tycker att Al Gore känns lite 2007 har kanske rätt. En sökning på Google trends visar att efterfrågan på hans namn sjunkit remarkabelt. Modekänsliga debattörer tycks, i alla fall sedan klimatmötet i Köpenhamn förra året, ha sansat sig.

 



Senast ändrad av Anders_St | 15 april 2010 | 12:43

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Å nu försöker dom lura på oss att den finns någon sorts rök som man inte kan flyga i Glad

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Om jag förstått det hela rätt så frigörs fruktansvärda mängder koldioxid ut i atmosfären vid ett vulkanutbrott. Någon som vet hur många år av alla världens bilavgaser som släpptes ut i det senaste utbrottet på island?

Någon gissade på 5 års förbrukning av samtliga bilar på jorden. Men kan det verkligen stämma?

Och i så fall när kommer detta på bilskatten? Delar dem upp det på antal år? Eller skall man betala omdelbart då brevet kommer från transportstyrelsen?

Mvh
Kristian


Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag tycker att vi ska införa vulkanpartikelmolnstullar så att om Island vill sprida sin aska här i fastlandseuropa får de betala avgift...

Om de inte vill betala behöver de bara sprida den åt ett annat håll.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Mja, Det finns dokumenterade incidenter (fast inga krasher vad jag hittat):

http://en.wikipedia.org/wiki/British_Airways_Flight_9

It was found that City of Edinburgh's problems had been caused by flying through a cloud of volcanic ash from the eruption of Mount Galunggung. Because the ash cloud was dry, it did not show up on the weather radar, which is designed to detect the moisture in clouds.

The cloud sandblasted the windscreen and landing light covers and clogged the engines. As the ash entered the engines, it melted in the combustion chambers and adhered to the inside of the power-plant. As the engine cooled from not running and as the aircraft descended out of the ash cloud, the molten ash solidified and enough broke off to allow air to flow smoothly through the engine allowing a successful restart.

Jag skulle gissa att resonemanget på Erocontrol i Bryssel har gått:

- Jäklar! Vulkanutbrott! Vet vi vart askan tar vägen?
- ja, över hela Norra Europa
- Vet vi hur kompakt molnet när?
- Nej.
- Kan vi se molnet på t ex väder-radar?
- Nej, det är osynligt på radar men fortfarande farligt.
- Vet vi vad motorerna i planen klara?
- Nej.
- Kan någon säga 100% att det är säkert att flyga?
- Nej.
- Tryck på panikknappen och nödbromsa tills vi vet mer!

Dvs jag skulle gissa på några dagars stopp tills man rett ut vilka koncentrationer som finns och var och fått en gissning på vad flygmotorerna klarar.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Men det är någon sorts rök Cool

Fakta:

Det finns ca 90 dokumenterade fall med airliners som fått problem med askmoln, ett av de mer kända är från 1982 med en BA 747.

Eurocontrol stänger inga luftrum, det ansvarar varje enskilt land för, Eurocontrol samordnar

Uppgifterna om askmolnets beskaffenhet och utbredning ansvarar VAAC (i detta fall förmodligen London eller Toulouse) för och prognoserna samordnas med WMO och nedåt till SMHI.....puh många organistationer och myndigheter.

 



Senast ändrad av Bregott_22 | 16 april 2010 | 12:06

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det verkar som om världen börjar vakna till efter den masspsykos som klimathotet orsakade.

Runt om i världens parlament blir det tvärstopp för  lagförslagen om utsläppsrätter. (beskattning av luft)

Frankrike, USA, Indien, Kina, Australien, Nya Zeeland, mfl.......

http://www.theclimatescam.se/2010/04/30/varlden-vaknar/

I Svensk politik kämpar dock miljömupparna oförtrutet vidare. En röst på MP i valet är en röst för fortsatt vansinne i frågan. 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det här BARA MÅSTE alla som påstår att klimathotet inte är en bluff se.

Det blir nämligen bara värre och värre......

Här är historien om hur man gick till väga för att skapa en grund för beskattning av luft i USA, det kallas där Cap & trade I Sverige kallas det för Handel med utsläppsrätter

Inblandade personer och företag är bland andra Enron, Geogre Soros, Al Gore, Barrack Obama, chefen för Fanny May (banken som konkade på huslån) mfl mfl.......

Man kan tycka att Glenn Beck snackar skit, men personligen tror jag att han fått alla fakta rätt, annars hade han aldrig vågat komma fram med detta.

Del 1

Del 2

 

Ja, det här bekräftar ju det jag sagt hela tiden. Klimathotet är världshistoriens största bluff.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har någon sorts förnuft börjat dyka upp??

• Alla människor måste få sina grundläggande behov tillfredsställda, inte minst energi.

• Vi måste försäkra oss om att vi utvecklas på ett sätt som balanserar ekonomiska, sociala och ekologiska mål.

• Vi måste försäkra oss om att samhället står rustat för att möta de faror som följer med nyckfulla klimatförändringar, oavsett deras orsaker.
. . .
Den nuvarande fixeringen vid att strypa utsläppen snabbt lämnar hundratals miljoner fattiga som i dag saknar el i fortsatt mörker, ”och det är oacceptabelt”
. . .
...kräver att ordföranden för FN:s klimatpanel, Rajendra Pachauri, avgår och att man skapar rutiner för att snabbt hantera kritisk granskning av IPCC:s arbete.


http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskargrupp-starta-om-klimatpolitiken-1.1093690

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ute i världen är bluffen genomskådad. Bara Sverige kvar i klimattalibanträsket snart.

Läste för ett tag sedan att Jens Ergon (Argon)? SVT:s schef för vetenskapsredaktionen har ett förflutet inom miljö/aktivistorganisationen Attack. Inte så konstigt då att SVT:s rapportering i frågan är så långt ifrån objektiv, saklig och balanserad som man överhuvudtaget kan komma.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Hörde ett skrämmande program på radion igår.

Från en skola här i Sverige där man undervisat (hjärntvättat) barnen om klimathuseffekten och hur isen smälte så isbjörnarna får ett elände.

Givetvis förstår barnen att om det blir varmare så smälter isen, den kopplingen har man fått från att på våren smälter snön och isen på sjöarna smälter, på grund av att det blir varmare.

Att sedan låta barnen i grupparbeten med redovisningar få berätta om detta är riktigt skrämmande. Givetvis tror de ju på detta eftersom man inte ljuger i skolan.

Och isbjörnarna, de söta vita gulliga, de är det ju synd om.

På liknande sätt skapar man sanningar i länder styrda av diktatur.

De barn som senare avslöjar myten kommer få en väldigt sned bild på skolväsendet i Sverige.

Men de som inte avslöjar myten, de är det riktigt synd om. De kommer senare få rösträtt.

Huuuu

::Harry::

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Jag kan inte låta bli att klistra in den har länken från Washington Times.

Klimaralarmisterna på flykt

http://www.washingtontimes.com/news/2010/may/31/climate-alarmists-on-the-run/

Nu sjunker klimathotsskutan, och klimathotsråttorna lämnar i allt snabbare takt skutan....

Har ni märkt hur tyst det blivit om klimathotet i svenska media?

EDIT

Lägger till ytterligare en intressant länk i ämnet.

http://www.masterresource.org/2010/06/the-death-spiral-for-climate-alarmism-continues/

 



Senast ändrad av labbibia | 03 juni 2010 | 08:35

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Alla som har sett Al Gores film om vår jord räcker upp en hand  !!!!!!

Bygger på fakta, slutsnackat

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Det verkar inte så när man börjar titta närmare på den....

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Barnbarnet frågar er om ett antal år när ni sitter på hemmet.

-Farfar, varför kan inte vi bada och leka som ni gjorde när ni var unga, vi får ju inte bada utomhus för det är förorenat och luften kunde ni andas utan syrgasmasker, jag har allergier och sjukdomar, varför gjorde ni inte något åt miljöförstöringen när ni kunde ????????

Flört

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Tror inte det är någon här som motsätter sig att det finns miljöproblem som borde åtgärdas.

Denna tråd handlar dock om klimatet, inte miljöförstöring.

 

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...