Gå till innehåll
torsdag 18 april 2024

Pentax

Silvermedlem
  • Innehålls Antal

    5 431
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    8

Allt postat av Pentax

  1. Hej och välkommen! Hur vet du att mätaren visar fel?
  2. Även min är vit, i ändan på sladden sitter en sådan kontakt som Ingemar visar ovan, den är skruvad i min mycket gamla VHF, så gammal att den har telefonlur, vilket var krav tidigare. Antennen följde med när jag köpte VHFen ny, så jag vet att den inte är till någon gammal PR apparat. Sprötet är ca 50 cm långt utan någon form av synlig spole.
  3. Kanske lite ovanlig nu, men vi som var med på tiden när man fick hyra sin VHF hade oftast denna antennfot. Lite värdelöst vetande; i VHFens barndom kunde man inte köpa sin apparat, inte heller navigatorns företrädare gick att köpa.
  4. Även jag har sådant fäste till VHF antennen.
  5. Heter europacylinder, finns att köpa söder om Östersjön hos vilken bygghandel som helst.
  6. Lika illa om man har värmeväxlare i systemet.
  7. undrar hur jag är "taggad" får ingen sådan reklam? Jag har bara kalsongreklamen, och det är nog ganska naturligt då jag handlat av dom en gång. Läste någonstans att vore det inte för porren så skulle inte internet varit så stort som det är.
  8. Det händer att stävlagret är en fiberbussning när man har en dylik "gummikona" på stävlagret.
  9. Hmmmmm, har spenderat många timmar på att avlägsna vattensjuk frigolit sluten och öppen spelar ingen större roll.
  10. Lintott kan detta, muttern längst akter ut är låsmuttern "hanen" kallas gland, och det ser ut att vara justerings mån kvar.
  11. För att förstärka, man brukar inte ha likadana skrovgenomförningar som vi har utan ett antal skruvar genom skrovet som håller genomföringen som brukar vara ihopbyggd med avstängningsventilen.
  12. Man brukar ha sådana förstärkningar på insidan på USA båtar, oftast i plast.
  13. Kil och kilspår i medbringare och axel är det enda som är tillförlitligt för att det inte ska slira. Hålet är inte för någon bult, utan rörelsecentrum när klämskruvarna dras åt, utan detta hål i slutet av slitsen blir det en brottanvisning där hålet är.
  14. Ser jag tankbilen på macken åker jag aldrig in.
  15. Man kan göra en fjäder själv av pianotråd, det brukar vara två eller tre varv och båda ändarna rakt ut 10-15 mm långa, försök hitta delarna av den gamla i låskistan eller längst ner i dörren.
  16. Det är inte en dragfjäder utan mer typ råttfälla om ni förstår.
  17. Mittenskruven håller låscylindern, en lång skruv som går igenom cylindern, alltså delen du sätter nyckelen i. Stängerna, dom du kallar piggar är hakade på låskistan på något sätt, stången som går uppåt kanske du får försöka låsa fast så att den inte trillar ner i nedre delen av dörren när den hakas av.
  18. Oj en bild va bra, det är ingen spanjolett i vanlig bemärkelse. En av skruvarna på bild håller låscylindern, jag gissar den i mitten, dom yttre håller låskistan, lossa trycke cylinder och skylten på in og utsida så ser du konstruktionen.
  19. Vredet måste bort först för att du ska få ut spanjoletten om du nu har en sådan, och även eventuell låscylinder. Lite allmänt; någon har skruvat ihop detta en gång i tiden, då går det också att få isär, list är bättre än våld.
×
×
  • Skapa nytt...