Jump to content
Wednesday 06 December 2023

Gastkram

Medlemmar
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gastkram

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack! Det lutar kraftigt mot att jag köper biltemastöttorna. Utöver priset är det ju också bekvämt att bara åka och hämta på närmsta varuhus.
 2. Jag skulle behöva inskaffa lite stöttor till segelbåt. Biltema säljer en variant (https://www.biltema.se/bat/batupplaggning/batstottor/segelbatsstotta-2000042766) till ett nypris som är lägre än vad jag får ge för begagnade rostiga stöttor från andra fabrikat. Är det någon som har erfarenhet av dessa? Finns det i så fall någon större skillnad i kvalitet? Det verkar ju vid första anblick vara i princip samma konstruktion som tyresöstöttan .
 3. Tack för hjälpen med detta allihop! Jag kom på att tätningen antagligen är från motortillverkaren och se och häpna, jag hittade faktiskt lite ritningar i en gammal götakatalog. Jag lägger upp dom här om någon med samma tätning hittar den här tråden och undrar hur sakerna ser ut isärskruvade. Det verkar som att jag fattat fel. Tolkar detta som att flätan ligger i del 476 och trycks ihop av bussningen 474. Det stämmer att sexkanten föröver är en låsmutter. Detta är ju också helt begripligt nu när jag fattar hur grejen ser ut. Tack än en gång. Tror jag nöjer mig med att dra åt den.
 4. Aha! Detta har ju tydligen fungerat i många år så då spelar det ingen roll att jag inte förstår hur det är möjligt ;). Frågan är nu om jag ska byta flätan i år eller dra åt lite och köra ett år till. Hade ju varit bra om jag hunnit testa detta innan jag tog upp båten. Jag lutar åt att byta den för säkerhets skull men det finns ju också mycket annat jag skulle lägga tiden på.
 5. Jag trodde det också först men får inte ihop hur det skulle fungera. Det ser ut som att muttern föröver är hanen,
 6. Okej, tack för hjälpen! Jag tror inte jag förstår vad jag tittar på. Jag antar att flätan finns där fettet går in och det ser då ut som att vi ser hanen som ska pressa denna utskruvad några varv (gängorna syns i bild två). Vad jag inte förstår är vad det är som ska låsa denna i rätt läge. Detta ser ju ut att dras åt vid gång framåt och lös vid gång bakåt.
 7. Hej! Är det någon som vet vad det här är för sorts axeltätning? Genom dett tillkopplade kopparröret tillförs fett från en smörjkopp. Jag trodde först att det var en gammaldags packbox med fläta men jag börjar bli osäker. Båten är upptagen så jag kan förstås skruva isär tätningen och kika efter vad det är inuti men jag hade två dåliga bilder så tänkte att jag lika gärna kan fråga mig för. Här är en bild från en lite annan vinkel. Den droppade lite väl mycket i somras så tänkte åtgärda detta till nästa år. Tack!
×
×
 • Create New...