Jump to content
Saturday 28 January 2023

IvarN

Medlemmar
 • Content Count

  789
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

IvarN last won the day on August 26 2022

IvarN had the most liked content!

Community Reputation

243 Expert

About IvarN

 • Rank
  Konteramiral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Topcoatat, slipat och polerat,
 2. Färdiglaminerat och renkapat.
 3. Börjat laminera, drog inte upp överskottsmattorna lika högt över kanten som tidigare vilket gjorde att mattorna höll formen bättre och inte krökte sig i ovankant.
 4. Byggt en ny form för styrbordssidan, lade på tre lager släppmedel denna gång.
 5. Har temporärt placerat lådan på sin framtida plats, återstår att montera skenor för upphängning. Samt att göra styrbordslådan.😅
 6. Trimmat bort laminatskägget samt målat invändigt med topcoat och polerat utsidan. Resultatet blev ok men inte perfekt och det återstår att laga en del skönhetsfel, men jag lärde mig en hel del som förhoppningsvis kommer till nytta inför att nästa låda skall byggas, bl a: * Lägg på minst två lager släppmedel och låt det torka ordentligt innan laminering. * Jag använde en trelagersväv/matta som jag förberett genom att klippa till för att läggas i så att den täckte alla tre sidorna av formen (som ett ”u”). Bra matta att jobba med, men det blev lätt skrynklor efter vinklarna så jag kommer framöver att förbereda med bitar som bara täcker två sidor (som ett ”L”). * Jag gjorde inledningsvis det klassiska nybörjarmisstaget med att blanda onödigt stora plastbatcher, eftersom det var så stora ytor som skulle lamineras. Funkade för all del helt ok, men jag övergick allteftersom till att istället blanda batcher med enbart halva storleken. Även om man förbrukar mer engångsmaterial (blandningskärl mm) samt får mer spill så är det ändå värt det; tempot i arbetet blir mycket lugnare och man stressas inte till att göra misstag för att man vill jobba ut allt material innan plasten börjar gela. * Jag kommer att applicera två lager gelcoat i formen till nästa gång i stället för ett enda, trots att jag gjorde det tjockt så missade jag ett par millimeterstora ytor där laminatet syntes och jag fick komplettera med spackel.
 7. Bygger upp successivt med laminat, samt lägger in ett lager masonit i botten och ett tvärskott för att få stadga.
 8. Penslar med släppmedel samt målar gelcoat på de sidor som kommer att synas.
 9. Jag har funderat en hel del på hur man kan ordna bättre förvaringsutrymmen, de enda två inbyggda stuvfacken som finns är inte nämnvärt mycket större än handskfacken på en bil. Och det förslår ju inte särskilt långt för allt som behövs i en båt. Så först ut blir att bygga lådor att montera under stolsplatserna, jag börjar med att måtta och skruva ihop en form.
 10. Denna sommar har det blivit betydligt mer jobb än åkande, tveklöst😅 Men det är en kul hobby, roligt att lära sig nya saker och kul när det blir bra. Kan faktiskt sakna Knobben emellanåt, den hade sin charm. Men det var dags för något nytt och jag har länge haft span på denna klassiska modell av Bertram, så riktigt kul att få renovera den till ett bra skick.
 11. Samt monterat en tvåtonstuta.
 12. Bytt limpor och knän, de gamla sjöng på sista versen.
 13. Samt nya soffor och nytt bord.
×
×
 • Create New...