Jump to content
Wednesday 06 December 2023

Alarik

Medlemmar
 • Content Count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

14 Trovärdig

About Alarik

 • Rank
  Löjtnant

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Fast detta är ju ett faktum med all form av designspråk. Det som känns udda idag kommer om ett litet tag var en självklarhet samtidigt som de böljande formerna kommer kännas daterade och förlegade. Titta på bilindustrin. På 80-talet var sport- och personbilar kantiga. 90-talet och inledningen av 2000-talet fylldes av mjuka former. Sista tio åren är kantigheten tillbaka.
 2. Det var tidigt sjösatt men med tanke på hur mycket det kliar i kroppen över att få komma ut så förstår jag dig. 12/5 åker min i.
 3. Kan ju vara vad som helst. På min är det duschen vid badstegen.
 4. I sammanhanget är det så klart en världslig sak men jag märkte själv hur omöjligt det blev att komma över tillbehör till min rib (Grand som även de tillverkad i Ukraina).
 5. Utöver frågorna ovan: Har den servats enligt plan? Vad ska den sitta på?
 6. Och det är väl där vi är olika. Jag har helt enkelt inte ork, tid eller intresse att varken elda upp min telefon eller riskera att förstöra något som andra kunnat utföra med bravur 😁 Tycker man att det är lattjo eller att det ger ”terapi” att få sysselsätta tankar och kropp med att pilla & fixa är ju det ypperligt. Jag håller mig dock på andra änden av spektrat.
 7. Synnerligen märklig respons. Jag sa att JAG värdesätter min tid högre än pengarna i detta sammanhang. Om du prioriterar på annat vis (vilket du uppenbarligen gör) så står det dig fritt. Det var väl just åsikterna trådskaparen efterfrågade. Om det fanns konsensus i frågan hade den ju aldrig behövt ställas från första början.
 8. Jag är inte intresserad av att meka, pyssla och/eller oroa mig över något under vinterhalvåret. Jag lämnar över nycklarna får den upptagen och inställd i varmhall, genomgången, bottenmålad, tvättad och självklart servad. Sedan lyfter jag på luren på vårkanten när den ska i och så är det bara att njuta. Dyrt som skam men jag spenderar hellre pengar än tid.
 9. Det ÄR dyrt med båt men i realiteten är ju 1300 spänn ingenting jämfört med alla andra omkostnader båten medför. 50% är på pappret bekymrande mycket men när det är på så pass små belopp blir det i sammanhanget rätt obetydligt. Sedan var det ju också en ”säljare” som gav dig priset och inte verkstaden. Vidare står det ju alla fritt om man ska serva eller inte och huruvida det är en auktoriserad verkstad som ska göra det eller ej.
 10. Alarik

  Motorn dog…

  Det är nog jag eller någon i familjen som vid packning kommit åt slangen vilket i sin tur fått den att hamna tokigt så att kattstryparens inverkan påverkats ytterligare. Däremot kunde de varit lite mer serviceminded och tagit till sig min problembeskrivning och bjussat på tips på samma hjälpsamma sätt ni gjorde. Fattar att de skär guld med täljkniv just nu och att de har mycket att göra men kundvård ska inte underskattas.
 11. Alarik

  Motorn dog…

  Lyckades återskapa problemet. Vid 3600 varv började motorn hosta men vid liv. Vid 3700 la den av och gick inte att starta. Det mesta tydde ju då på bensintillförseln så jag pumpade in lite bensin och motorn kunde starta. Gjorde om allt med samma resultat vid samma varvtal så då var det ganska givet. Gick igenom alla bensinslangar och hittade en kattstrypare in mot tanken som klämde åt den samtidigt som slangen lyckats hamna i olycklig vinkel så tillförseln begränsades. Justerade och sedan dess har jag klämt ett par sjömil på över 5000 varv utan problem. Ska göra A-B-A test imorgon (hann inte idag) innan vi tar oss längre ut. Så gissningsvis är allt löst. Tack för alla tips!
 12. Alarik

  Motorn dog…

  Är det ett faktum? jag ringde återförsäljaren och de sa att ända alternativet var att jag trailade upp den till dem. De var helt ointresserade när jag beskrev vad som hänt.
 13. Alarik

  Motorn dog…

  Det är en fastmonterad tank. Kan tilläggas att det inte bara är motorn som är ny utan även båten. Vi provar att återskapa felet i eftermiddag! Tack för all respons.
 14. Alarik

  Motorn dog…

  Yes, jag ska ut i eftermiddag och kika igenom slangar osv. Väl det är gjort ska jag försöka återskapa problemet.
 15. Alarik

  Motorn dog…

  Tack snälla för tipset!
×
×
 • Create New...