Jump to content
Saturday 25 May 2024

Broljung

Medlemmar
 • Content Count

  87
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Trovärdig

About Broljung

 • Rank
  Kapten

Mina båtar

 • Båtens namn
  Mirall 26

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det vänder snabbt ibland vår ena dagen och snö nästa.
 2. Här kom det ganska mycket snö nu med och blåser så det lägger sig i drivor. Men det va fint i helgen 👍
 3. Då närmar det sig iallafall. 👍 Ser ut som om du bor lite längre norr än vad jag gör.
 4. Tänkte att de kunde vara roligt med en tråd för att se när på våren alla medlemmar här sjösätter. Min båt åkte i sjön igår. Roligt om fler hänger på och delar era sjösättningar. 😁🛥
 5. Tack 🙂 jag blev jätte nöjdhet det. Samt barnen som fick en egen koj.
 6. Idag va de sjösättning för säsongen 23 😀 Denna veckan han jag göra om elen i batteribanken, serva drevet, montera huvudbrytare som aldrig funnits i denna båt. Känns nu bra att ha den i sjön igen 🛥
 7. A jag blev väldigt nöjd med utseendet på båten. Men tyvärr blev den jnte tät i rutorna ☹️ Kan inte förstå vart det kommer in så mycket vatten. Men men jag får fortsätta leta.
 8. Nu är det ny vinrer och det har blivit lite grejande med båten. Har målat alla rutramar med en plasti dip färg i förhoppning av att det ska bli tätt. Tapetserat och håller på att snygga till mer inredning i båten. Det är alltid något att göra.
 9. A det är härligt att åka ut. Det har blivit några dags turer med familjen men inga övernattningar ännu. Jag sjösatte i januari i år, så den inte skulle stå i vägen på jobbet. Ska upp en gång till och göra klart lite smådetaljer bara. Det låter som bra uppdateringar. Bog är ett bra hjälpmedel, det som tog längst tid för mig va att bygga om inredningen i fören. Finns en separat tråd om det på forumet.
 10. Länge sedan någon uppdaterade nu. Här kommer bild från helgens tur.
 11. Min erfarenhet av Silic One är att då den är helt gift fri så växer det på båten. Men om båten går i lite högre fart, skulle säga 8 knop minst så ramlar skiten algerna och snäckorna bort. Så det har inte fungerat super på segelbåtar eller för långsamma snipor. Jag jobbar på båtvarv på västkusten och vi har fyra båtar i vår hamn som har denna färg. Den fungerar otroligt bra. Akterspegeln får man ta en mjuk tvätt borste och tvätta av medans botten blir ren efter en tur i planings fart. Ett plus är att den minskar friktionen och ökar toppfart, samt minskar soppa förbrukning. Alla fyra hos oss säger samma sak.
 12. Okej då förstår jag hur du har tänkt. Jag tyckte röret såg större ut på bilden. Det blir nog en bra lösning. Praktiskt att jobba med CNC fräsar när man skall bygga motor delar. 😁 Angående motor bytet får jag se närmare till våren om jag får tid med det. Jag har väldigt mycket att göra på jobbet och hemma nu. Men jag kommer att köra på Mercruisers original smart craft instrument, det är digitala klockor som man kan läsa soppa förbrukning mm i. Drevet använder jag samma som jag har i dag. Bravo 3 duopropp. Motorstyrning är cummins Qsd commonrail. Nu skall jag snart sjösätta igen och se vad den nya bottenfärgen gör för skillnad. Har målat med Silic One Hempel.
 13. Okej roligt att inspirera andra. 🙂 spännande. En Volvo D5 är bra motor i bilarna. Men den marin konverterade modellen Penta D3 har varit lite klen i båtar. Man skall inte ha för stor propeller så ni motorn går för tungt. Jag är inte riktigt med på hur du tänkte med värmeväxlare. Luftkyld?
 14. Tack. Jag va inte ute efter extra kojer utan att slippa bädda ner bordet var natt. Nu har jag nästan blivit klar. Jag blev mycket nöjd. Speciellt med att soffan kommer högre upp nu. Så man ser i dom stora fönstren.
×
×
 • Create New...