Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Paskalaivankapteeni

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    21
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

3 Neutral

Om Paskalaivankapteeni

  • Placering
    Kadett

Profile Information

  • Plats
    Norrbotten

Mina båtar

  • Båtens namn
    Contessa 2

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag är jättenöjd med själva affären och bemötandet i övrigt, störde mig bara över detta. Jag hade inte köpt en ny båt om jag inte var beredd att köpa service m.m. Jag har skruvat i allt från bilar skotrar lastbilar m.m. och oftast kört med älfre rackliga grejer, har nu inte kvar något gammalt mer än en veteranbil, allt annat är nytt, för jag ids inte skruva och rackla med gammalt skit längre.
  2. [#&@ etcetera] Jag har undrat vad ni andra har betalat och undrar om ni tycker det är okej att betala 50% mer än sagt för en service. Försäljaren jag köpte båten var inte där, så jag kunde inte ta det med honom, jag kan inte skylla på de som gjort servicen, de har gjort de dom ska. Hur kan man som försäljare bara kasta ur sig en summa som inte stämmer åt en kund? Jag har jobbat som servicesäljare på lasbilssidan, och skulle aldrig ha drömt om att lämna pris på en service, med endast timmar, utan komplett med allt som ingår.
  3. Rimligt eller ej, tycker du det är okej att priset diffar 50% från det försäljaren nämnt. Du lämnar in bilen för ett rep på 10000 som du fått veta i förväg, tycker du då det är okej att dom skall ha 15000 när du hämtar den?
  4. ja visst är kostnaden liten mot inköpet, men det jag tycker är värst, att man hasplar ur sig en kostnad, som inte ens är i närheten av de det ska kosta. hade han sagt ca 3500, hade jag inte sagt något. Hade jag varit säljare, hade jag sagt åt kunden, vänta, jag kollar upp vad priset är ungefär, inte bara skjutit från höften. Ja jag har servat på märkesverkstad, så gör jag även med min bil, den är nu 5 år gammal, och kommer fortsätta med det.
  5. Ja vi köpte vår båt sent på säsongen helt ny, så vi har kört knappa 18 timmar, lämnade in på service nu innan vinterförvaring, när vi köpte båten sas det att servicen kostade ca 2500kr, men slutnotan blev 3800 kr. ca 2500 för mig, är +- 10% inte över 50% mer som det nu blev. Jag tycker i alla fall att det är hutlöst dyrt för byte av olja och filter i motor och växelhus, och några packningar
  6. mahle, mann, hengst med flera är stora och bra filtertillverkare, köp dock inte Fram, skrämmande dålig kvalitet. Det är inte så att volvo penta gör egna filter med mera, men sätter de sakerna i egen kartong och målar filtret kan det kosta flera gånger mer. Tror ingen motortillverkare gör egna filter.
  7. Hej vad får ni betala för service av era båtmotorer? Vad görs på en service mer än byts olja i motor och växelhus, samt byte filter?
  8. Det kan den säkert, men borde inte matarpumpsproblem visa sig mer på högre varv/belastning, då motor behöver mer bränsle, en diesel drar inte mycket i tomgång
  9. Hej är det någon här som har erfarenheter av denna gps-tracker? Eller vet ni av någon annan godkänd tracker som är bra, och reducerar premier samt självrisk vid stöld?
  10. låter som ett kondensatorfel/komponentfel, kan nog mycket väl vara cdi-box, för hade det varit en av tre spolar, hade den bara gått sämre.
  11. På filmen står det missljud vid växel, ej neutral. Då bör det ju vara drivlinerelaterat
  12. Enklast är nog att gå igenom alla kablar mellan generator, startmotor och batterier, samt jordkablar, kolla att allt sådant sitter fast, och inte är ärgat, så att det uppstår dålig kontakt.
  13. Generatorn skall aldrig ladda mer än 14,5 v, då förstör du batterier.
  14. Tack för era bra tips, allt är välkommet. Detta år blir bara att köra i älven och bekanta sig med båten. Valde in en Garmin 722cv med ekolod och gps, nästa år köper jag sjökort till den, köper även en till 25 liters tank, som jag bara kan flytta slangen på vid soppatorsk. Badstege finns, men snörstumpen ska absolut sättas dit, smart tips. Ankare har vi, ska även sätta en kätting första metrarna från ankaret.
×
×
  • Skapa nytt...