Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2022-03-30 på alla områden

  1. 4 poäng
  2. 2 poäng
    Hej, Jag har bara testat Internationals produkter (de blå flaskorna) med bra resultat. Min båt hade stått ute ett par år men den blev som ny! Först en grovtvätt, sen Rubbing, Polering & Vax. Mvh Andreas
  3. 1 poäng
    Exakt det har jag råkat ut för med likadant reglage, fast inbyggt, som satt i förra båten. Så var det växelvajerns hölje som hade lossnat i reglaget. Detta hölje skall vara fixerat med ett litet överfall, dessa såg inte så gedigna ut, varför jag säkrade höljet till både gas och växel med två buntband i kors på båda höljerna.
  4. 1 poäng
    Troligast är nog att problemet sitter i vajrarna, vågar jag påstå. Börja med att kolla att de löper lätt.
  5. 1 poäng
    Om du ändå tänker plasta upp en egen skiva, som IngemarE ovan föreslår, så är tipset med formplywood som "form" bra. Om du vill ha en ändå finare yta så plasta upp din skiva mot glas, alltså en glasskiva eller spegel. Lägg på släppmedel, eller vax,innan du plastar så blir ytan, ja som glas helt enkelt. Beroende på vad du har för krav på slutresultatet.
  6. 1 poäng
    Om du ändå skall plasta så kan du lika gärna plasta en hel skiva och hoppa över Polywood. Bara lägga ett par extra lager. Med 5-7 lager matta har du minst 5mm tjock skiva av glasfiberarmerad polyester. Plastar du mot en bit Formplywood som du först vaxat (för släppningens skull), kan du dessutom lägga gelcoat direkt mot den som första lager. Då får du en mycket jämn och fin yta som sedan bara är att polera upp för hög glans.
  7. 1 poäng
    Det är sant. Jag har ju den (o)turen att bo på Åland. Här är marknaden väldigt begränsad för en 22" Mercurypropeller. Båten behöver gå 50+ knop för att du ska nå WOT-varvtal med en Mercury och en 22" propp. Jag kan sälja till Sverige, men då Åland är 3:e land till EU gällande handel så måste jag själv leverera den till Sverige för att slippa export och kostnader som det innebär. Det är väldigt fint och bra på Åland, men också väldigt krångligt att bo här ibland. 🙂
  8. 1 poäng
    Även jag använder Internationals produkter framförallt polish och vax. Funkar fint! Skaffa gärna en oscillerande polermaskin vilket gör jobbet enklare, https://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/bilvard/polering-och-vax/elektriska-polermaskiner/oscillerande-polermaskin-014139/. Andra tips på bra rengöringsmedel innan polering/vaxning. Rengöring för vattenlinjen https://www.jula.se/catalog/fritid/bat/batvard/rengoring/batrengoring-550149/ Mögeltvätt https://www.watski.se/BioCool-Mogeltvatt-11d3D @Ljung_Gbg Snyggt jobbat!
  9. 1 poäng
    Jag har haft 2st Evinrude 20 och 25hk på dessa Julavagnar utan problem. Provstartat flera ggr och det funkar bra. Man är gärna 2 så en håller emot maskinen i bakkant när man drar igång den, annars inga konstigheter.
  10. 1 poäng
    AC är väl inget krav från min sida, men min fru och katt vill ha det. Nu är det så att denna är fabriksmonterad, inget jag har gjort. Baljan målad nu iallafall med BT Guld hammarlack (hade bara den hemma, ful som stryk, men allt är inbyggt så den syns ej). Den lär nog överleva mig nu! Sen får vi se om resten strular i framtiden, R-22 gas har jag hemma på burk med slanganslutning, så inga problem att fylla igen. Putsar av rören och resten, målar på med färgen så lär det nog hålla. Hittade även en lite dåligare på marinan idag som ska slängas, reservdelar i framtiden såklart!
  11. 1 poäng
    Jag har just nyinstallerat en AC i min båt, och efter att ha viss erfarenhet efter att ha haft en AC i förra båten ("portabelAC" hembyggd/ombyggd för vattenkylning m.m.) så känner jag mig också träffad att svara.... Hälften av alla somrar behövs aldrig AC:n. Den andra hälften behövs den ett par tre dagar. Vart femte år behövs den mer än en vecka. Värmaren behövs däremot minst 75% av alla dagar....eller nätter. I synnerhet som vi har båten i en kall sjö som effektivt kyler "sovutrymmena" och luften strax ovanför vattnet kan vara rejält kall när man förflyttar sig. Så varför satte jag AC i nya båten och var det en förnuftig investering ? Egentligen inte förnuftig. Erkänner att "vill ha"-faktorn vägde tungt. Den GÅR visserligen att köra utan landström, via inverter på batterier eller vid gång på båtens generator, men det kommer nog aldrig ske. För är man ute och åker fläktar det alltid i alla fall något, och sovutrymmena förblir svala. Men nu sitter den där. Och jag kommer kunna slå på den och njuta av kalluften, de få gånger den behövs, lååångt efter att jag glömt vad den kostade....😉
  12. 1 poäng
    Ingen besserwisser men jag vet att jag har rätt 😎
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...