Jump to content
Thursday 01 June 2023

Freez

Medlemmar
 • Content Count

  568
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

111 Expert

1 Follower

About Freez

 • Rank
  Flottiljamiral

Mina båtar

 • Båtens namn
  Ryds 23 DC och Cresent 434
 • Bild

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Båten är inte speciellt tung så jag bedömer att 60 hk kommer funka alldeles utmärkt.
 2. Yamaha alla dagar veckan. Välj 60 hk. Kommer garanterat vara värt prisskillnaden.
 3. Låter som impellern behöver bytas!
 4. Som jag skrivit tidigare hade jag målat drevet innan sjösättning. Slipa lätt innan. Jag hade även bytt ut proppen till en ny, den ser inte rolig ut. Sprickorna och släpp/blåsor i gelcoten är tyvärr ganska vanligt på vissa Ryds modeller. Har för mig någon skrivit om att det beror på tillverkningsprocessen. Hålen går ju att spackla men sprickorna är lite svårare. Möjligen kan det se lite bättre ut om du rubbar/polerar hårt med maskin. Förvaring inomhus förlänger livet på gelcoten. Hade en Ryds 568 tidigare med liknande blåsor.
 5. Gäller endast deras 25 fotare vad jag känner till. På de större modellerna kan du välja inom eller utombordare.
 6. Om du inte riktigt själv har kunskaperna hade jag föreslagit att du lämnar in båten för bottenslipning och bottenmålning så du får det riktigt gjort. Kommer kosta en slant men vara värt det på lång sikt. Har du vitt eller blått skrov? Jag hade först kört rubbing på skrovet, därefter polish och slutligen Wax med en oscilerande polermaskin för bästa resultatet. Blir förhoppningsvis som nytt😀.. Drevet hade jag målat med International Trilux men slipa först bort ev lös färg. Kan ev även behöver grundfärg om färgen släppt helt. Motorn är det viktigaste. Är den servad enligt plan? Annars lämna in den till en marina om du inte har kunskapen själv.
 7. Har du Defa larm? Kan ibland krångla rejält.
 8. Nu verkar ni hittat det optimala medlet mot rost. Annars kan jag tipsa om Abnet som funkar mot det mesta i smutsväg. Har dock aldrig provat på rost. https://www.jula.se/catalog/fritid/friluftsliv-och-camping/husvagn-och-husbil/rengoring-och-underhall/rengoringsmedel-017717/
 9. Stort grattis! Med den båten får ni en grym sommar!😀☀️🚤
 10. Bifogar körfakta, en F300 ger en hyggligt bra förbrukning och räcker gott och väl prestandamässigt. Obs den går på bensin 🙂. http://www.motalaboat.se/images/stories/PDF/korfakta2019.pdf
 11. Spännande! Tänker ni göra affär tycker jag absolut ni ska provköra innan köpet. Lycka till!!
 12. Kvalitetsmässigt skulle jag säga följande ordning Yamarin, Finnmaster, Uttern. Yamarin och Finnmaster tillverkas i Finland. Uttern numera i Polen. Räcker ekonomin hade jag valt Finnmastern, en fantastiskt fin och modern båt. Gillar U-soffan. (Uttern har L soffa) Yamarin 79 DC är väldigt mycket båt för pengarna och premium kvalitét om ni kan acceptera ett "äldre" utseende på båten. Uttern är absolut ett bra val. Ett annat finskt alternativ kan vara en nyare Aquador 24 DC (inombordare). Kan ni öka budgeten till 1,2-1,3 skulle jag säga en begagnad Yamarin 88 DC.
 13. Jag har köpt mina Proppar vi propellertrim.se dock kan de vara lite svåra att få tag på under högsäsong men de brukar erbjuda bytesrätt. Annars är det en standard propeller som du kan hitta hos flera firmor. Återkom gärna med lite data när du provat ovan proppar. Landar du runt 35 knop får du nog vara nöjd. Jag har tidigare ägt en Ryds 568 med en Yamaha 80 hk den toppade 30 knop när jag var själv i båten. Tyngre båt förstås.
 14. Trevlig och rymlig modell, förvånansvärt hög. Som alt kan ni förslagsvis även kolla på Finnmaster T8, lite större (godkänd för 10p) något dyrare men går att hitta runt miljonen. Tex https://www.blocket.se/annons/blekinge/finnmaster_t8_2018__endast_90h___video/108160988. Yamarin 79 DC är mycket båt för pengarna i samma storlek, den har dock inte ett separat toalettutrymme med dörr. https://www.blocket.se/annons/varmland/yamarin_79dc_yamaha_f300_ink_trailer/108418418
 15. Nedan körfakta för Yamaha 40, 60 & 70 hk kan ju ge dig en indikation på val av propeller. Tveksam om en stålpropp ger dig någon större fördel på en så liten motor (kostar bara). Du har en av propparna idag.
×
×
 • Create New...