Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Freez

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    588
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

118 Expert

1 följare

Om Freez

  • Placering
    Flottiljamiral

Mina båtar

  • Båtens namn
    Ryds 23 DC och Cresent 434
  • Bild

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Jag skulle säga att 2-taktaren är snålare. Men bensinkostnaden är en ganska liten del av båtägandet så fokusera inte för mycket på det🙂
  2. En Mercruiser är också ganska törstig🙂. Räkna med 1,7 liter distansen. Men den är väl relativ enkel att meka med och reservdelar finns det gott om. Men som sagt har du möjlighet sikta på en S64 med den modernare MPI motorn. Ett alternativ till Uttern kan vara en Ryds 23 WA🙂. Lite större och är en mycket trevlig båt. (har själv en DC)
  3. Uttern är något större och har väl även en stickkoj. Hänger lite på hur välskötta motorerna är men jag hade gått på Mercruisern om den är i bra skick. Förmodligen en 4.3l i denna båt. Kan du hitta en nyare med MPI är det att föredra.
  4. Jag har haft en Ryds 568 med en 80hk 4-takt. Ca 200kg tyngre än 515. Det funkade bra för en familj och för vattensporter. Toppade ca 30 knop med två personer. En tvåtaktare hade jag aldrig valt att köpa idag. Men provkör innan köp så du kan bilda din egen uppfattning.
  5. Jag använder Biocool mot mögel funkar mycket bra även på kapell. https://www.seasea.se/inredning-däcksutrustning/kapellutrustning/kapelltillbehör/mögeltvätt-bio-cool
  6. Det finns ganska många väl fungerande 4-taktare från 2000-talet marknaden. Min bedömning är en förväntad livslängd på 25-30 år förutsatt att den är välskött. Men visst nytt är nytt. Blir väl till slut ett ekonomiskt beslut att fatta.
  7. Jag tänker om motorn är välservad, bra skick och 4-taktare kan den funka fint i många år framöver. Personligen skulle jag välja en Yamaha.
  8. Eftersom den redan är bottenmålad klarar du dig utan. Förmodligen enklare att plocka upp den på kärran och spola av den lite snabbt om det skulle behövas.
  9. Jag har förvisso en nyare årsmodell men bifogar en bild på vilket företag som tillverkat kapellet.
  10. Verkligen trist! Enligt min mening har man gjort några felsatsningar tex 735 som är snygg men har en märklig layot.
  11. Som jag minns det var Crossmax bara en paketering där båten fick lite mer utrustning. Bra båt, kolla även på 568 gti som är lite större och klarar lite mer sjö.
  12. Inga problem att köra vidare med en fyrtaktare från 2006. Har du servat någorlunda enligt plan lär den hålla i många år till.
  13. Inte speciellt attraktiv. Måste han verkligen byta nu kanske han kan göra det om han tänker behålla motorn själv en längre period. Jag tror inte han får igen 27 ksek på långa vägar.
  14. Ja flera ggr på en Yamaha F80 från -07. Då var det Defa startspärren som spökade och fick plockas bort.
×
×
  • Skapa nytt...