Gå till innehåll
söndag 01 september 2024

Freez

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    611
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Freez

  1. Prova med polermaskin, rubbing och därefter polish.
  2. 4-takt alla dagar i veckan! Men försök att hitta en något nyare motor och jag rekommenderar 115hk även om 90 funkar.
  3. Vågar man ens fundera över förbrukningen 😂
  4. Max varv 5-6000 Rek. propeller15"-25"(RR), 17"-23"(CR) https://www.suzukimarin.se/products/sportiglattviktare/df140bg/
  5. Fast är det original propp brukar den ge en hyfsad prestanda. Pitch/diameter?
  6. Oj det var lite. Runt 40 knop skulle jag säga, förmodligen dryga med 1 person i båten. Helt ren botten? Vad har du för någon propeller/storlek?
  7. Ser ut som svartmögel och det finns lite olika medel som tar bort detta prickfri, mögelbort mfl. Men kan även funka bra med vanlig ättiksprit. Prova först på liten yta.
  8. Nej du kommer ångra dig om du köper en för liten motor.
  9. Relativt tung båt och liten motor. Möjligen går det kräma ur någon knop till med tom båt, rätt trim, ren botten.
  10. Har haft en likadan och det blir lätt oxidation på kontakterna. Men det är en gammal produkt och inte helt omöjligt att den gjort sitt.
  11. Bra plan, bättre att satsa på en stålpropp till den istället 🙂
  12. Din original propp ger bäst prestanda i jämförelse med ovan alt. Inte helt säker att du kan kräma ut så mycket mer fart med annan propp. Kanske med en 3-blads stålpropp med optimal dimension. Du bör varva närmare max. 4-blad ger lite andra egenskaper som tex bättre grepp men oftast på bekostnad av toppfart. Skillnaden i Bränsleförbrukningen kommer vara marginell. Större motor 😀?
  13. Prova att kontakta företaget jag länkade till ovan. De verkar fortfarande tillverka kapell till Ryds båtar.
  14. Kan så klart inte veta med all säkerhet utan det är vad jag tror baserat på den info du givit. Skulle rekommendera att du kontaktar en Marina och be dem om ett utlåtande.
  15. Låter som du fått någon form av kemisk reaktion med rengöringsmedlet och tyvärr behöver nåta om däcket.
  16. Ganska tung båt. Inte helt orimligt.
  17. Precis kör iväg med motorn runt 50 grader gå upp i plan en kort stund och se vad som händer med tempen. Har funkat för mig en gång när impellern kärvade. Annars byt den igen.
  18. Har du provat att gasa upp i marschfart? Ibland kan det få en kärvande impeller att släppa. Har i alla fall funkat.för mig😀
  19. Denna pump funkar fint, https://www.biltema.se/bat/batmotor/motorvard/oljebytarpumpar/oljebytarpump-manuell-2000019997?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI76jx6YD5hQMVHEKRBR3jowOEEAQYASABEgJVmPD_BwE
  20. Tror du är på rätt spår med större båt. Buster XXL är ganska liten i tuff sjö. Tror du måste upp på 23 fot med vassare skrov för att få en mjukare/behagligare resa. 20 nm är ändå ganska långt.
  21. Skulle säga att vi är tillbaka till en prisnivå som var innan pandemin.
  22. Jag skulle säga att 2-taktaren är snålare. Men bensinkostnaden är en ganska liten del av båtägandet så fokusera inte för mycket på det🙂
  23. En Mercruiser är också ganska törstig🙂. Räkna med 1,7 liter distansen. Men den är väl relativ enkel att meka med och reservdelar finns det gott om. Men som sagt har du möjlighet sikta på en S64 med den modernare MPI motorn. Ett alternativ till Uttern kan vara en Ryds 23 WA🙂. Lite större och är en mycket trevlig båt. (har själv en DC)
×
×
  • Skapa nytt...