Jump to content
Saturday 20 April 2024

Captain_Haddock

Medlemmar
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Captain_Haddock

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hej, har ett skriande behov av helt nytt kapell. Mallnumret brukar ju sitta på en lapp under bakrutan men den är borta sedan länge tyvärr. Hur kan man ta reda på mallnumret? Ryds har ju konkat.... Jag har båtens serienummer och tillverkningsår. Det borde ju även finnas färdiga kapell på någons hylla kan man tycka, det är ju en väldigt vanlig båt i Sverige. Alla tips och rekommendationer tages tacksamt emot!
 2. Spännande, måste kollas. Stort tack för tips - återkommer!
 3. Försöker hitta rätt kontakt på motorn för att installera Mercury Vessel view Mobile i min Ryds 23 DC. Men - hittar inte den rektangulära kontakten som visas upp på massor av filmer på Youtube. Jag har förstått att det var ett skifte där någonstans vid 2005/2006 till den nyare kontakten som verkar gälla nu. Så mina frågor är: Någon som vet hur gamla kontakten ser ut, var den sitter på motorn samt om det finns en adapter att köpa så man får ihop det? Tack på förhand!
 4. Relevant fråga, den hade halkat av på ett ställe under turbon. Inte spruckigt alltså, utan glidit av över tid. Den är numera åtgärdad och ordentligt åtdragen.
 5. Ingen impeller på färskvattensidan. Det är en pump i metall, den funkar felfritt trots varmkörningen. Provar att späda glykolen till 50/50 ikväll och kör en ny testrunda.
 6. Värmeväxlaren är det förmodligen inga problem med, har backspolat den i samma veva. Testar att späda ikväll med rent vatten och kör en ny testrunda. Kommer förmodligen passa på att byta båda termostaterna då de med all säkerhet är 12 år gamla och lite trötta.
 7. Tackar för tips, skall späda ut blandningen till 50/50 och testköra igen. Jag kör etylenglykol så det var ju bra iaf. Blir ny testkörning ikväll. Kan vara läge att se över termostaterna också, den förra ägaren skötte inte alls om båten ordentligt tyvärr.
 8. Hej båtvänner, jag har en Cummins Mercruiser Diesel 4.2l 320 hp i en Bella Falcon 26 från 2007 med sluten sötvattenkylning. Den gick varm förra helgen pga en kylarslang som sprack. Bytte slangen och passade på att spola ur och rengöra hela slutna systemet. Provkörde med vanligt kranvatten och den höll temperaturen på korrekta 80-85 grader. Men - när jag fyllde med glykol (blandad 60/40 glykol/H2O för bästa korrosionsskydd) och testkörde ikväll så gick den efter några minuter sakta upp till dryga 100 grader vid WOT fullgaskörning (40 knop), vilket inte har hänt förut. Jag slog av på farten och temperaturen gick ner igen mot normalare drifttemp. Kan termostaterna blivit skadade då motorn kokade? Eller är det för mycket glykol jämfört med vatten? 50/50 istället? PS. Sjövattenpumpen funkar finfint, jag ser hur det flödar för fullt i sjövattenfiltret. I marshfart på 26-28 knop håller den tempen väl. Några tips och trix mottages tacksamt! Trevlig kväll/ Mats
×
×
 • Create New...