Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

Ljung_Gbg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    210
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Ljung_Gbg

  1. Det blev bättre, men ännu inte helt nöjd. Jag ska testa att köra med mjukvaran uppkopplad när båten kommer i sjön om ett par veckor.
  2. Nu är min installation klar och det verkar fungera som det ska! Det är väldigt skönt att slippa öppna luckorna för att tanka, speciellt när det inte fungerade så bra innan. Sen är det ju mer utrymme under sitsen för ankare, verktyg, oljor osv! Sen kan jag bekräfta om någon undrar att mätaren inte har någon ”fördröjning” utan är i det närmsta oanvändbar vid körning då den svänger fram och tillbaka när båten rör sig. Här är ett exempel på hur mätaren beter sig vid långsam fart ut ur hamn. Trevlig midsommar & båtsommar på er! IMG_6271.MOV
  3. Va bra! Vi var ute en sväng igår efter att båten stått 2-3 veckor efter sjösättning. Blåsan var fortfarande hård så nu verkar det fungera som det ska!
  4. Jag gjorde som du till sist, och nu verkar det funka. Underligt, med blåsan efter tanken rinner bensinen tillbaks men med blåsan närmast motorn verkar det gå bättre?! Nåja, nu får det vara till nästa säsong!
  5. Det kan jag faktiskt! Inte via NMEA utan via diagnosmjukvaran som jag har skaffat. Vid tomgång står TPS’en på 0,51V och vid maxgas på reglaget 3,32V, trycker jag manuellt mot stoppet når jag 3,77V. Tydligen ska motorns ”riktiga” WOT ligga vid Tomgång + 3,5V, dvs 4,01V vilket jag är långt ifrån. Jag i första steg kommer jag testa att ”gasa” manuellt på sjön för att se vad som händer om jag öppnar spjällen. Sen byter jag reglagewiren och kalibrerar TPS’en! Vi får se!
  6. Vad är det som kostar så pass mycket? Bytet eller ersättningsdelen? Begagnade kompressorer till Verado 200 finns ju på ebay för runt 5000:- Det finns ett betydligt större utbud av delar till amerikanska märken på t ex ebay överlag. Denna t ex
  7. Precis, det är TPS. Det jag läst om den är att man kan kalibrera den för att bestämma ändlägena men frågan är om inte spjället bör öppnas mer vid WOT än den gör ändå
  8. Såhär ser länkaget ut i samma lägen. Är det någon som känner igen detta?
  9. Hej, Det verkar inte som jag når full gas på motorn när jag ger fullt på reglaget. Problemet kommer från att jag upplevt att jag inte når maximalt varvtal trots att jag upplever att det finns massor av kraft. Motorn är en Evinrude E-Tec 75 hp (3cyl insprutning) På bilderna ser det ut som att spjällen ej öppnar fullt vid full gas men också att länkaget inte bott ar helt.
  10. Uppdatering: Mitt problem är att jag upplever att min motor inte når max-varv och jag har funderat på flera spår bl a en propeller med lägre stigning. Problemet är att det inte känns rätt eftersom liknande båtar kör med liknande stigning... men nu kan jag kanske ha hittat något! Det verkar som att max utslag på reglaget inte ger full gas på motorn. Det hade förklarat en hel del, speciellt eftersom motorn känns urstark upp till full gas idag. Är det någon som vet på rak arm vad som måste göras? Jag har ganska långa reglagekablar så jag har varit tvungen att justera dem till max redan idag. Det kan ju iofs bero på det också. Såhär ser spjällen ur vid tomgång och på full gas på reglaget.
  11. Jag tror inte det spelar större roll om man kör 95 eller 98 under förutsättning att man regelbundet använder båten. Ska den stå längre perioder utan användning så är det inte konstigt att bensinen tar upp vätska, så då lär 98 vara bättre. I övrigt så är det ju bra att ha tanken full för att motverka kondensbildning, som sedan kan tas upp av bensinen samt ett vattenseparerande CAV filter. Som många skriver så har iallafall nyare motorer varit godkända för E10 många år, bl a eftersom vi varit långt efter andra marknader att byta till det.
  12. Avluftningen sitter ovanför tanklocket och med en svanhals, dubbla slangklämmor osv. Nu ska jag bara jorda allting så är det nog klart sen!
  13. Nu börjar installationen bli klar! Lite strul med blåsan bara men det är nog löst snart hoppas jag. Det blev jättebra med tanklocksluckan tycker jag!
  14. Jag har läst om båda varianterna, men i fjol satt den efter filtret och ”utomhus” före motorn. Just nu ser jag inte heller att det hade gjort någon skillnad... Min förhoppning har varit att slippa pumpa vaje gång båten används genom att det finns tillräckligt med bränsle i motorn innan motorns egen bränslepump tar över, för så har det inte varit innan. Nytt för i år är dock ny tank, nytt filter & nya slangar. Men ”gammal” pump...
  15. Här är en video där jag förtvivlat pumpar på inget händer och man hör nästan hur luften går tillbaka igen. Konstigt nog håller den ganska tätt om man blåser från änden, men släpper igenom från den andra så som en backventil ska fungera. FullSizeRender.mov
  16. Nu är jag förbryllad... men jag tror det är pumpen som är dålig ändå. Det händer inget när man pumpar. Inget. MEN när jag sätter tummen för utloppet efter att pumpat (som en backspärr) så kommer det bensin! Konstigt nog så fungerade det en stund efteråt så jag iu de fylla filtret, men sen slutade det igen och det som fanns i slangen tömdes tillbaka ner i tanken och blåsa blir tom. Nog låter det som blåsan ändå? Jag hade faktiskt kvar kvittot och pumpen köptes 13 feb-21, tror ni de tar det på garantin?
  17. Nu är tanken på plats, mätaren funkar och givetvis är det något som bråkar! Jag lyckas inte pumpa fram något bränsle till filtret så jag är säker på att det är något på den korta sträckan som läcker. Pumpen är från förra året och en Scepter köpt på Hjertmans just för att dessa skall vara av god kvalitet, men kan det vara så att den inte tätar i backventilen eftersom slangen vart tom? Det händer verkligen inget när jag pumpar... Det andra alternativet är om anslutningen läcker. Det var väldigt dåligt med instruktioner till dessa tankar men det finns inte så många sätt man kan göra. Pickupen är tätad med två o-ringar som går in i det röda locket, och sedan en en anslutning med ytterligare o-ring på det. Vad mer kan det vara? Observera att installationen i övrigt ej är färdigställd ännu.
  18. Nej det vore ju onödigt men i mitt fall är tanken ny och jag vill inte lyfta ur en full tank om den inte är tät. Jag hade ingen anledning att tro att min givare inte skulle fungera då det inte är jag som är TS.
  19. Fyllde min nya tank till 50% idag, mätaren visar på ungefär hälften så den verkar funka för mig...
  20. Nej, tyvärr inte. Jag saknar påfyllningsslangen i min nya installation ännu. Men är du säker på att sändartråden är rätt kopplad? Jag hittade detta på ett forum: If your gauge and sender are Euro, removing the sender wire from the gauge S terminal with gauges energized should cause the gauge to read Full or overfull (infinity ohms). And if you jump that gauge sender terminal to good negative ground (0 ohms) , the gauge should read Empty/minimum. If opposite it could be a US gauge, and ( US or Euro) if it doesn't respond all the way , the gauge is likely bad. Det bör innebära att om mätaren visar full tank är om sändartråden ej är ansluten eller felkopplad?
  21. Så kanske det är... jag följde det som stod i manualen och det verkar funka på min mätare. Värt att testa iallafall?
  22. Ett annat alternativ då! Blå mot blå står det i mätarens installationsanvisning, men om det är den som ska vara jord måste den ju anslutas till just jord däremellan också. Annars blir kretsen inte sluten, fast då skulle den kanske inte ge något utslag heller...
  23. Hej! Jag har precis precis kopplat in en Wema S5 och mätare och utan att testat med vätska i tanken visar den helt tomt i tanken när jag slår på strömmen . Dock tyckte jag sladdarna var ologiskt märkta där svart var signal och blå jord. Du har inte råkat koppla det tvärt om?
  24. Jag kom just hem från ett möte i hamnen där det framgick att färre ansökningar om hamnplatser inkommit i år mot de senaste åren. Det bör innebära att fler väljer andra semesternöjen nu när alternativen finns, det bör återspeglas i båtpriserna.
×
×
  • Skapa nytt...