Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Matilda519

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    65
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

2 Neutral

Om Matilda519

  • Placering
    Löjtnant

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Har en Mercury Verado 200 -06 på akterspegeln som larmar vid gaspådrag, är något med kompressorn tydligen. Kostar 90 papp att byta kompressor, innan jag gör det - någon här på forumet som varit med om samma och kan ge råd? Finns det något alternativ?
  2. Funderar på ett projekt, köpa en Nimbus 26 Epoca, bygga om och montera 350hk utombordare. Någon som vet om detta är prövat innan?
  3. Är nog tyvärr en glädjekalkyl - i varje fall över tid. Räkna med 8-10% av båtens värde som driftkostnader per år, inkl. allt. Det är vad det kostar - den stora posten nuförtiden är värdeminskningen.
  4. Funderar på att köpa någon av dessa båtar, i vissa avseenden lika men i andra olika. Tydligaste skillnaden är ju att den ena har en rejäl utombordare och den andra en V8-inombordare (Aquador med D3 är inte intressant, för klen och för dyr). Bränslekostnaden är väl lika? Dyrare att försäkra och serva utombordare? Aquadoren känns mer påkostad/ ombonad. Någon som stått inför samma val och vill dela med sig av tankar och erfarenheter?
  5. Tack för all input. Har kollat på 27 S idag och den känns en aning tight, inte minst förarplatsen var en besvikelse - trångt, sitter högt och ratten lågt. På pluskontot innerutrymmen och stickkojen var riktigt juste! Aquador 26 är också ett alternativ även om jag nog mest är sugen på en WA-båt. Andra förslag på WA-båt runt 8-meter, helst inte äldre än 10-12 år? Ingen som har erfarenhet av Forbina 850F?
  6. OK! Vilken är perioden och vad avser kvalitetsproblemen?
  7. Hej! Har funderingar på att byta båt och då till någon av rubricerade. Någon på forumet som kan råda? I min tidiga analys två ganska lika båtar, men pentrylösningen är helt olika. Novan har klart rejälare pentry men på en kojplats mindre än Aquadoren. Apropå kojplats(er) - hur är det med den saken på dessa båtar. Små, korta, allmänt trångt? Kanske helt ok med tanke på att det inte är fråga om några stora båtar? Är själv 197 cm i strumplästen och det är såklart trevligt om skepparn själv får plats i någon koj. En outsider är Forbina 850F som skulle kunna vara ett alternativ, även om den känns något gammal i materialval och disposition. Å andra sidan något billigare. Något andra reflektioner?
  8. Har snöat in på Flipper 605WA men verkar inte helt lätt att komma över ett exemplar, i synnerhet inte såhär års. Om någon här på forumet vill hjälpa mig så undrar jag: Är en Mercury EFI 115 hk i klenaste laget? Hon väger trots allt 1000 kg + maskin. Är Mercury bra grejor eller skall jag "satsa på en japanare" som många förespråkar? Några förslag på alternativ till 605WA? Har själv kikat på Nordkapp 605, Yamarin 61 & Ryds 588 WA. Fler?
  9. Kvalité är inte dyrt, det kostar bara lite mer i inköp.
  10. Hela historien verkar skum och enligt mig närmast otrolig. Senast ändrad av Matilda519 | 04 april 2010 | 21:01
×
×
  • Skapa nytt...