Gå till innehåll
lördag 27 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-07-14 på alla områden

  1. 2 poäng
    För att anpassa längden skulle jag absolut rekommendera en skotsåg eller knop på lösvikt som Valerius Hansson testar här, "enkelt, fiffigt och säkert "
  2. 2 poäng
    Jag är ofta osäker på om du faktiskt läser och förstår vad vi skriver?
  3. 1 poäng
    Hej! Köpte ett nytt snöre till båten. På båttillbehörsbutiken lovade de att det skulle passa till min båt men nu märker jag att det är alldeles för långt då båten ligger och dunkar mot grannbåten. Har försökt starta om det men hittar inte on/off-knappen trots att jag sökt igenom varenda millimeter. Vad ska jag göra? Har nog inte kvittot kvar.
  4. 1 poäng
    Ursäkta men jag kanske är för dum i huvudet. Vad är problemet med att botten är plattare bakåt, de allra flesta båtar ser mer eller mindre ut som TS båt gör under vattnet. 😎
  5. 1 poäng
  6. 1 poäng
    Plåt var min första tanke men månaderna gick utan att jag lyckades fixa till plåten. En rörstump fanns i källaren....
  7. 1 poäng
    Inte alls naturligtvis, blir ingen skillnad om fisken blir skarvbajs, gäddbajs, torskbajs, sälbajs eller något annat bajs eller om fisken självdör och återgår i kretsloppet. Sedan finns ju en poäng med att om fisk tas upp ock konsumeras på landbacken så kan näringssituationen förbättras. Generellt är det påfallande många som inte förstår - eller inte vill förstå - hur ett kretslopp fungerar. Det gäller näringsämnen, gifter mm i tex. Östersjön såväl som att man ju vist släpper ut koldioxid när man eldar biobränslen så det är ingen skillnad mot att använda olja som lagras i jordskorpan. Undrar hur mycket fisk man måste ta upp ur Östersjön för att den ska komma i någon sorts näringsmässig balans? Mackey
  8. 1 poäng
    Testa fetta ordentligt via fettnippeln som syns på baksidan i bilden. Har du tur så håller det tätt i år. På min hade styrgaffeln glidit ner, man såg ett glapp på utsidan. Fick lossa styrarmen på insidan och pressa upp med en tving och dra åt igen.
  9. 1 poäng
    Rätt knivigt att skära med kniv, jag menar den kan ju slinta, eller vara slö. Tror du inte det är bättre med en sax? Liksom på ormen, sitter väl on/off knappen i ena ändan, huvudändan, och den bör man ju minst sagt undvika. Däremot brukar de ha en resetknapp mitt på, ormarna alltså, värt att tänkas på när man tamp-as med sådana.
  10. 1 poäng
    Jo nånstans i bokhyllan har jag en universell manual, den är ganska omfattande. "1000 knopar du måste slå innan du dör", heter den. Har glömt författarens efternamn, men i förnamn heter han iallafall Knut. Likväl som reklamutdelarna lägger extra mycket reklamblad i brevlådor märkta med "Ingen reklam!" Väljer du en brygga med flest antal skyltar med texten "privat" eller "tilläggning förbjuden" bara hävda att du är en dyslektisk analfabet med någon bokstavssjuka som är försöksutskiven från någon rättspsykiatrisk institution så ordnar det sig alltid. Ja utvecklingen går framåt, men inte så snabbt, redan de gamla fenicierna som var goda sjöfrarare knöt fast sina skepp i snören. Noak förtöjde dock aldrig Arken, han satte den på grund. Långt senare knöt den romerska flottan ihop ett helt imperium, men dom använde nog mest käringknutar, då det brast och splittrades.
  11. 1 poäng
    Ja detta är ju ett stort problem, men inte olösligt. Antingen ser du över till rättstavningsprogram, eller ser över snörets längd. Alla har vi ju en gång ställt oss frågan om hur långt ett snöre egentligen är... Den brittiske författaren Douglas Adams kom fram till att svaret på alla ultimata frågor är "42", ja "alla" kanske inte riktigt alla frågor, men om man ger sig tusan på att räkna på olika sätt kommer man alltid fram till just "42". Men om nu snörerna inte passar alla gånger, så finns det precis som jeans i stretch, elastiska snören, dessa är mer universella, och precis lika sexiga som stretchjeans, på rätt rumpa det vill säga, Mick Jagger skulle nog på det bestämdaste avrådas från att bära just stretchjeans. Däremot rekommenderar många en rollator, att då parkeras bakom scenen. Nu skall jag beställa en automatisk popcornmaskin på Aliexpress!
  12. 1 poäng
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...