Jump to content
Monday 06 February 2023

lp75

Medlemmar
 • Content Count

  228
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

lp75 last won the day on January 3 2022

lp75 had the most liked content!

Community Reputation

40 Expert

About lp75

 • Rank
  Kommendörkapten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. lp75

  Delbart linhjul?

  Skulle det inte kunna fungera med poly storm eller storm x lina som har ett slitskydd som du placerar genom bygeln?
 2. Känns inte som det skall behövas. Håll bara koll så det inte blir tomt. Tror mer på rengöring än slak rem(men är ju enkelt testat). Jag skall rengöra mina maskiner i vår, går lite varmare om jag pressar dom över 3500rpm.
 3. Gör ju att det bli mer volym, jag har både gångvärme och vv-beredare. Ligger jag på min nivå så tar den inge kylarvatten. En diesel går ju kall på låga varv, därför trycker den ju inte ut nått då. Och rengör du kylsystemet så borde den kyla bättre på högre effektuttag.
 4. Expansionskärlet är väll i minsta laget på 40 motorerna. Vilket gör att man ibland måste ligga på min nivå, dom trycker bara ut om man fyller på till max. Har du varmvatten, gångvärme ansluten?
 5. Inte risk att tanklock/avluftning är i kontakt med skrovet på en aluminiumbåt via skruvar? Men det är kanske sånt dom tänkt på
 6. Visst skall en tank vara jordad för att det inte skall kunna bli gnistbildning vid tankning. Det vill man inte göra fel…kolla upp det iaf.
 7. Tackar! minnet är kort, har sett den där tidigare. kör ju android surfplattor, så det föll på det. Har iof iPhone, men hade ju varit roligare få radarn på större skärm. Har mycket liten erfarenhet av radar, men misstänker det är en fördel ha det i plottern då man då kan få overlay och kanske mer saker. Då blir nackdelarna med surfplatta ändå lite större.
 8. Nä enbart radar till surfplatta har jag inte hittat, men då jag har dubbla platser så går det ju spegla en plotter med radar till surfplatta på fly. Men i dimma sitter jag nog ändå inne och kör... Åker inte runt i så stor skärgård, och klarar mig så pass bra att jag har svårt motivera investeringen. Vill man ha lite skärmstorlek så drar det ju iväg rätt ordentligt.
 9. Jo helt klart är det bättre med en riktig plotter, syns dock bättre i verkligheten än på bild. Sen går det vinkla om och har man en till skärm på andra sidan(annan vinkel mot solen) har det inte varit ett problem. Lägger oftast en rutt och då tycker jag man åker rätt tryggt. Kan bli en plotter framöver, men då är det för att få radar. Vet inte om det finns någon bra radar till surfplatta än.
 10. Beror ju helt klart vilken båttyp man har, på min förra båt med skyddad förarplats nyttjade jag mest surfplattan, plottern körde jag i inzoomat läge. På nuvarande båt köpte jag två st surfplattor och monterade fast 90graders usb-c vinklar för laddning. Räcker för att dom skall ligga stabilt trots hög sjö. Plockar upp en platta på fly när det är finväder, samt tfn i fäste på höger sida(ej i bild). Då klarar man även om solen lyser från fel vinkel. En riktig plotter är ju fint, men man kommer långt med bara mobilen idag.😀
 11. Min drar 1A i tomgångsström, men har ju en remote panel så jag kan slå av den. Dom 4st uttagen är landström och jag väljer om jag kör hela centralen via invertern genom att flytta kabeln som nu sitter i landströmsuttagen med laddaren. Har även ett landströms uttag i ett stuvfack som jag nyttjar om någon båt vill koppla in sig via min båt. Har en kabel ansluten till invertern på bilden, den går till ett uttag som jag kör vattenkokaren på för att slippa fundera på om säkringen på bryggan skall hålla. Elcentralen(utanför bilden) har två uttag, där sitter varmvattenberedaren ansluten går även plugga in laddaren där. Då får man ju en till jordfelsbrytare och säkring vilket kanske är bra ibland...
 12. Jag köpte två tunna 100w inkl kablar och regulator från AliExpress. Finns olika paket.skickas från spanien. snabb leverans är mycket nöjd.
 13. Du kan ju skicka ett meddelande och fråga om dom kan intyga CE märkningen. Om du är sugen på köpa en inverter från dom. https://www.edecoa.com/index.php/contact
 14. Kanske går flytta batterierna och/eller sätta in ett till på ”rätt” sida.
 15. Jepp har fungerat bra, inga konstigheter. Har nu möjlighet köra alla uttag via inverter, vattenkokaren går alltid via inverter för att slippa att säkringen löser på bryggan.
×
×
 • Create New...