Gå till innehåll
torsdag 25 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2018-05-17 på alla områden

  1. 2 poäng
    Inte bara leverantörer av grejer, utan attityden mot kunder öht. Givetvis finns många undantag men jag tycker att bemötandet generellt är sämre i Sverige än i många andra länder. När jag hittat en leverantör/hantverkare (ofta äldre) som gör ett bra jobb återvänder jag dit och bryr mig inte om priset eller att leta efter alternativ, och slipper sålunda bli förbannad. Den som en gång inte levt upp till förtroendet är för alltid bortkopplad.
  2. 1 poäng
    Är du säker på att voltmetern på instrumentbrädan visar rätt? Dessa är vanligtvis ganska oexakta, därtill tjock visare och grov skala. Gör så att du mäter över batteriet/batteriernas plus och minuspoler med avstängd motor och med motorn ingång, blir det någon skillnad? Ja du behöver ju ett elektriskt mätinstrument, voltmeter eller multimeter. Om du inte har något mätinstrument så kollar du på voltmetern på instrumentbrädan om du ser någon skillnad mellan motorn igång och avstängd motor. (Jo, du har väl slagit på huvudbrytaren/brytarna?) Sedan kontrollerar du kabeln från generatorn mot batterierna, anslutningar, kabelbrott? Innan den kommer fram till batterierna skall det finnas någon form av laddningsseparator eller laddningsfördelare, finns några olika typer, kolla anslutningra där och mät spänningen som ovan. Sedan kan det ju hända att polskorna på batterierna är dåligt dragna eller oxiderade, kolla! Glöm inte minusanslutningarna, och se till att det finns en minuskabel ansluten i motorn eller kanske på generatorn. Börja med detta., så kan vi se sedan vad det kan bli av.
  3. 1 poäng
    Verkligen. Man känner ofta att man är ett pain in the ass som kommer och vill köpa produkter eller tjänster. Kruxet är väl det att man oftast behöver någon hyfsat lokal, blir väl dyrt att ta in tyska snickare när man ska fixa någonting hemma.
  4. 1 poäng
    Det är bara helt underbart 8800 öar att besöka. Hade ju båt i Stockholmsområdet några år. Hösten 2004 fick vi en tanke. Funderade på att tillbringa några veckor i Mälaren sommaren 2005. Det sägs ju att "Det hjärtat är fullt av det talar munnen" En dag ringde en kompis och talade om att det fanns gamla sjösportskort över mälaren på en loppis här. Jag åkte och köpte dem för en spottstyver. Helt perfekt att drömma över, och få en ungefärlig uppfattning om Mälaren. Konstaterade att Mälare inte är nån sjö. Det är en stor skärgård mitt inne på land. Sen blev det vissa förändringar på planerna, så vi kom aldrig till Mälaren. Seglade hem båten till västkusten - det ångrar jag på än.
  5. 1 poäng
    Förgasaren blir för varm så att soppan förångas/förgasas på fel ställe. Dvs förgasaren går i princip i baklås enkelt uttryckt. För att undvika/åtgärda detta så monterar man en isolerande packning mellan insug och förgasarfot.
  6. 1 poäng
    Vi var ute över helgen och såg också sälar i Furusundsleden. Väldigt kul att de har återhämtat sig!
  7. 1 poäng
    Djurplågeri gäller inte fula djur. Tänk dig sätta ut en råttfälla modell större, efter rådjur. Helt otänkbart. Men för råttor går det bra. Med andra ord, om människor upplever djuret som något positivt gäller djurplågeriansatsen. Det finns liknande tankegångar att jämföra med. Vissa arter av paddor är utrotningshotade i Sverige, kan du se Pamela Andersson rycka ut för att rädda paddor? Nej, det handlar inte om djuret lider, det skiter folk i, det är bara vad som ger sociala pluspoäng som räknas. Dessa tankegångar ändras ju snabbt med. Äter rådjuret upp blommorna i rabatten, då ringer man till kommunen och skyddsjägaren kommer. Men man skulle ju själv aldrig skada ett djur. Mycket korvmänniskor här förövrigt. Trälhavet är även en benämning på kontorslandskap. Ett landskap som är till för trälar.
  8. 1 poäng
  9. 1 poäng
    Ett litet förtydligande: Varunamnet Sikaflex produkt för tätning som vi vanligen använder till båt (tror det har produktnummer 291 eller nå't) alt. t ex Biltemas "Marintätning" - ungefär samma sak) är ingen silikon. Silikonbaserade tätningsmedel bör du undvika, även om dessa nog också finns under varumärket Sikaflex (men med andra produktnummer). Fast de brukar inte säljas som marintätningar. Ser ut som att det sitter på akterspegeln - är du säker på att drevbytesfirman inte haft loss detta när de bytte drevet ? Att det rinner in vatten genom akterspegeln är ju heller inte bra med tanke på eventuella förstärknings/distansmaterial som brukar vara inplastade där. Dvs vänta inte hela säsongen med att åtgärda läckaget.
  10. 1 poäng
    det löste sig, en kontakt satt lös -men en genomgång behövs & kommer att ske....men de gör vi när hon är i plurret!
  11. 0 poäng
    Vi var ute med båten i långhelgen och såg söta sälar, jättesöta! Vi såg också många rovfåglar, men de har ju varit på gång ett tag. Det är ju skönt att Östersjön återhämtat sig så pass att sälar och andra djur högt upp i näringskedjan överlever. Långt in i skärgården (Trälhavet) simmade sälar rofyllt och lekfullt. Tänk så underbart gulliga de är. Mackey
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...