Jump to content
Monday 26 February 2024

Eile

Medlemmar
 • Content Count

  366
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Eile

 1. Åker indenor dvs samma grundkonstruktion som md21 och samma cav filter, har aldrig luftat i spridare eller pump på de 25 år olika dieslmotorer suttit i den bilen utan bara vid filter så man ser att det är fullt och sen start och några (3-4) pumptag samtidigt eller något mer om man hör varvet gå ner. Pumpen blir ju inte tömd på diesel för ni byter filter om ni nu inte dränerat den, det pumpandet man gör med handpumpen gör att luften bara följer med ut som övertryck i pumphuset på returen och allt är klart på engång med minimalt klabbande.
 2. Banjon kan även ha någon grad.
 3. Tror jag har en bekant med en större Fjord som kanske inte används så flitigt längre - lite väl stor båt för våra småsjöar här i småland. Varför krav på matlaging utomhus? Jag tycker fördelen är stor att kunna stå under tak i lä från vind och regn och laga maten.
 4. Har man kört vp130 som dieselmotor bör du nog avstå.
 5. Kör bra 98 i min gamla 80 talare sen alla problem med preems 95 som fick gummi att växa och pump membran ,oringar mm att gå sönder, blandar 1,5% av mobils olja, inget rykande och går rent och fint i timmar på tomgång och lågfart.
 6. Ryker den inte mycket om du blandar så fett.
 7. Eile

  CDI-trubbel?

  Bra det funkade, från Kina, vad kostade en sån med frakter? Såg du om triggers också fanns som kina pirat, vet att min i framtiden bör bytas.
 8. Jag tror inte alla swedol speciel har slangavdelning. Ibland är det bättre att besöka affären.
 9. ok då är det väl lokalt prissatt för oss smålänningar förra veckan var in 2 dagar i rad och handlat och för lite kraftigare dimension till annan farkost inte båt, då gav jag 67:- meter ink momsen för 16 mm slang, det av deras jag använt på båten är enda slangen som inte vittrat sönder av solljuset tror jag gav 30:- per meter för olje hydralslangen men det var några säsonger sen har ju inte behövt byta årligen som tidigare.
 10. Swedols är både billig och bra och billig och du får industri kvalite.
 11. Varför mattade du inte ner den gick till närmsta billackerare och fick/köpte en slatt vanlig 2-k ingen grundning hade behövts biter perfekt på glasfiber, har lackat skrov så och det funkar perfekt och på bilsidan finns ju vissa tillverkare som byggde bilar som plastbåtar. Finns även mjukmedel att blanda i om man vill få mer elastisk 2-k
 12. Den borde gå fortare min container till husbåt gör nog runt 30 nu. Men tidigare bara 25 (bild tagen med 3 person och parasollet nedfällt) detta var innan jag slängde ut vattentung gammal isolering och bytte ut den tjocka tunga spånplatta i botten, lättade båten några hundra kilo. Nu är det ju ändå för fort för en bad(anka) och solbåt inget blir kvar på soldäck i de farterna men ibland vill alla hem fort och då kan det vara bra att rasta av den så alger inte fastnar.
 13. Eile

  CDI-trubbel?

  332-577 i gjutet på baksidan på etiket framsidan 332-5772A1
 14. Eile

  CDI-trubbel?

  Innan du helt ger up cdi så kolla så ingen av kablarna är oxiderade. cdi säljs ny tillverkade tydligen billigt på net on net billigare än vad man ger för beg- det fick jag reda på sist jag plockade fram en beg som skulle säljas och ligger kvar här på skrivbordet.https://www.aliexpress.com/item/4000258580186.html?algo_pvid=82c678c4-cb20-4c13-86ae-e46955904b8a&algo_exp_id=82c678c4-cb20-4c13-86ae-e46955904b8a-13
 15. Så kan åskan också då vara vara orsaken att de stått och tjutet med mycket irriterande högt ljud som ett brandlarm var 30 sekund i grannskapet under hela semestern.
 16. Det är fler skjutna till döds än drunknade från båt men den säsongen sträcker ju sig över hela året.
 17. Fel på båda gissningarna en c202 och en santa fe, men när trailern byggdes användes en framhjulsdriven audi vilken lätt följde med i sjösättningen så två balkar i varandra löste problemet.
 18. Jag har min dragbalk utdragbar ger närmare en meter extra om man behöver sen skjuter man bara tillbaks och låser med genomgående bult, även gjort den vändbar eftersom ena fordonet har kroken långt över standardmått. Vill man sen ha bästa möjliga stöld skydd tar man handsken eller hela handsk balken med sig.
 19. Här är nog glasfabriken igång som vanligt https://www.varnamoglas.se/glasbearbetning/
 20. Såg att det ligger ute en badanka till rena skrotpriset för aluminium med trailer på blocket bland massa annat bröte annonsören vill bli av med- ligger på övrigt så de har inte ens bemödat sig att sälja under motorbåtar. Så om någon vill ha fulast tillverkade båten + trailer och inte betala mer än alu priset -18K var begärt så hugg till. Det är troligen en av 7 dvs minst 7 meter https://i.blocketcdn.se/pictures/3260940052.webp?type=original
 21. Mindre än 1km från där jag bor görs både laminat och härdglas, de skräddarsyr allt i glas hela affärsinredningar mm, jag vet att de även tar emot små beställningar- i alla fall till oss lokala kunder. När du då beställer kan du välja valfri värmeavstötande film som laminat min ena bil har såna runt om i hytt och camper. Jag lade för länge sen upp länk dit om någon behövde nya glas till båt i udda mått men då kallades det reklam. så vid intresse googla min bostadsort och lägg till sliperi och glasmästeri - det är ett riktigt stort företag troligen störst i denna delen av världen.
 22. Eile

  Md21a

  Därför att man har använt olika pumpar och svänghjul och mängder med svängdämpare. se reservdelslistan från indenor. http://www.indenor-retro.de/Katalog.html
 23. Eile

  Md21a

  Om du nu tvekar på att du lyckats få in pumpen hel fel varför lossar du inte spridarören något drar runt motorn och ser om den sprutar i rätt takt, tips från goole på ventiltändsprutsjustering
×
×
 • Create New...