Jump to content
Thursday 20 June 2024

Eile

Medlemmar
 • Content Count

  366
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

74 Expert

About Eile

 • Rank
  Kommendör

Contact Methods

 • Website
  eile@vmomail.se

Profile Information

 • Location
  Värnamo

Mina båtar

 • Båtens namn
  Badankan

Recent Profile Visitors

1,697 profile views
 1. Åker indenor dvs samma grundkonstruktion som md21 och samma cav filter, har aldrig luftat i spridare eller pump på de 25 år olika dieslmotorer suttit i den bilen utan bara vid filter så man ser att det är fullt och sen start och några (3-4) pumptag samtidigt eller något mer om man hör varvet gå ner. Pumpen blir ju inte tömd på diesel för ni byter filter om ni nu inte dränerat den, det pumpandet man gör med handpumpen gör att luften bara följer med ut som övertryck i pumphuset på returen och allt är klart på engång med minimalt klabbande.
 2. Banjon kan även ha någon grad.
 3. Tror jag har en bekant med en större Fjord som kanske inte används så flitigt längre - lite väl stor båt för våra småsjöar här i småland. Varför krav på matlaging utomhus? Jag tycker fördelen är stor att kunna stå under tak i lä från vind och regn och laga maten.
 4. Har man kört vp130 som dieselmotor bör du nog avstå.
 5. Kör bra 98 i min gamla 80 talare sen alla problem med preems 95 som fick gummi att växa och pump membran ,oringar mm att gå sönder, blandar 1,5% av mobils olja, inget rykande och går rent och fint i timmar på tomgång och lågfart.
 6. Ryker den inte mycket om du blandar så fett.
 7. Eile

  CDI-trubbel?

  Bra det funkade, från Kina, vad kostade en sån med frakter? Såg du om triggers också fanns som kina pirat, vet att min i framtiden bör bytas.
 8. Jag tror inte alla swedol speciel har slangavdelning. Ibland är det bättre att besöka affären.
 9. ok då är det väl lokalt prissatt för oss smålänningar förra veckan var in 2 dagar i rad och handlat och för lite kraftigare dimension till annan farkost inte båt, då gav jag 67:- meter ink momsen för 16 mm slang, det av deras jag använt på båten är enda slangen som inte vittrat sönder av solljuset tror jag gav 30:- per meter för olje hydralslangen men det var några säsonger sen har ju inte behövt byta årligen som tidigare.
 10. Swedols är både billig och bra och billig och du får industri kvalite.
 11. Varför mattade du inte ner den gick till närmsta billackerare och fick/köpte en slatt vanlig 2-k ingen grundning hade behövts biter perfekt på glasfiber, har lackat skrov så och det funkar perfekt och på bilsidan finns ju vissa tillverkare som byggde bilar som plastbåtar. Finns även mjukmedel att blanda i om man vill få mer elastisk 2-k
 12. Den borde gå fortare min container till husbåt gör nog runt 30 nu. Men tidigare bara 25 (bild tagen med 3 person och parasollet nedfällt) detta var innan jag slängde ut vattentung gammal isolering och bytte ut den tjocka tunga spånplatta i botten, lättade båten några hundra kilo. Nu är det ju ändå för fort för en bad(anka) och solbåt inget blir kvar på soldäck i de farterna men ibland vill alla hem fort och då kan det vara bra att rasta av den så alger inte fastnar.
 13. Eile

  CDI-trubbel?

  332-577 i gjutet på baksidan på etiket framsidan 332-5772A1
 14. Eile

  CDI-trubbel?

  Innan du helt ger up cdi så kolla så ingen av kablarna är oxiderade. cdi säljs ny tillverkade tydligen billigt på net on net billigare än vad man ger för beg- det fick jag reda på sist jag plockade fram en beg som skulle säljas och ligger kvar här på skrivbordet.https://www.aliexpress.com/item/4000258580186.html?algo_pvid=82c678c4-cb20-4c13-86ae-e46955904b8a&algo_exp_id=82c678c4-cb20-4c13-86ae-e46955904b8a-13
×
×
 • Create New...