Gå till innehåll
torsdag 21 februari 2019

Gundj

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  509
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  5

Gundj senast vann den dag 17 Februari

Gundj hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

139 Expert

Om Gundj

 • Placering
  Flottiljamiral

Profile Information

 • Plats
  Linköping - Ronneby
 • Interests
  Hus, hund, häst, bil, MC, båt, stuga i varierande prioritet.

Senaste Profilbesöken

745 profilvisningar
 1. Gundj

  Fel tid/datum på din GPS? Kan vara detta

  Jodå jag var med och rätt ordentligt insyltad i GPS-världen. Skillnaden var att marknadsdelen för glada amatörer hade inte blivit så stor och de flesta mottagare uppdaterades väldigt snabbt. Idag finns ju en spännvidd över minst 20 år bland mottagarna i våra båtar och fordon. Det ger en stor mängs modeller som ska fixas till, många kommer att få stryka på foten. Viktigast då var de enheter som användes för tidssynkning bl a radio och TV-utsändningar. Jag har fortfarande någon mottagare från 1991-92 någon gång. Ska nog starta upp den efter 6/4 och se vad den tycker. Den fick ingen uppdatering förra gången heller men överlevde.
 2. Gundj

  Bildgåta

  Tyvärr inte jättegod whiskey, jag har en flaska som överlevt ovanligt länge hos mig. Men flaskan är snygg och förpackningen likaså.
 3. Gundj

  Fel tid/datum på din GPS? Kan vara detta

  Nästa gång kvittar det helt säkert för min del.
 4. Gundj

  Fel tid/datum på din GPS? Kan vara detta

  Nu är det ju inte veckonummer mellan 1 och 52 vi talar om utan 1 till 1024, bara för att vara tydlig. 1024 veckor är väldigt länge, ungefär som en semester 🙂
 5. Gundj

  Utombordarfäste på en Snipa

  Det är så jag tänkt mig det, men hade det funnits en snyggare lösning så hade jag köpt det. Bräda på stegen går bort, fult och opraktiskt.
 6. Gundj

  Utombordarfäste på en Snipa

  Ja, det kan man, men jag vill helst inte plasta dit en ful klump bara för detta. Rent praktiskt så har jag inga bekymmer med att plasta dit ett par reglar men jag tror inte det blir snyggt. Att det finns många liknande fästen är problemet, alla designar för samma akterspegeltyp, och så finns det ställbara fästen för lutande akterspeglar, men ingen verkar ha något för en spetsgattad form.
 7. Gundj

  Utombordarfäste på en Snipa

  Det är en Gösnipa. Motorn i båten är 15hk men jag tänkte mig en mindre snurra, max 10hk, kanske 6 - 8 hk. Det är endast tänkt som en nödlösning då vi går lite längre hemifrån.
 8. Jag tänkte sätta ett fäste för utombordare på vår snipa för att ha ett reservalternativ ibland. Tyvärr så är ju aktern rätt spetsig och jag har inte hittat någon färdig lösning på monteringen. Jag kan i o f s sätta snurran snett och vrida den så propelleraxeln pekar bakåt, men det blir ju en nödlösning. Tanken är att den ska sitta på andra sidan motsvarande badstegen. Förslag på färdig eller nästan färdig lösning? Ett annat bekymmer blir att få den lågt nog, men det är enklare.
 9. Gundj

  Avdrag för arbetsbåt

  Framför allt, kontakta Skatteverket och fråga efter en kontakt på stöd till nya företag. Då får du rätt information från början och någon att fråga vartefter.
 10. Gundj

  Ha koll på hunden!

  Taskigt att skylla på hunden när han glömde dra åt handbromsen.
 11. Gundj

  Allt om MONELL

  Ska kolla på jobbet på måndag.
 12. Gundj

  Allt om MONELL

  Titanskruv, alu-nit och diverse obskyra material.
 13. Gundj

  Inloggning fungerar inte!!!!!!!

  Nu verkar det fungera.
 14. Gundj

  Inloggning fungerar inte!!!!!!!

  När jag försöker logga in från datorer jag tidigare varit på MG med men loggat ut från samt i min nya mobiltelefon så uppmanas jag att verifiera inloggning p g a någon SQL-grej. Men det misslyckas var gång, fast jag anger lösenord osv samma som första sidan. Jäkligt irriterande. tur att jag har en inloggning kvar i den här datorn, annars kunde jag inte skriva o klaga.
 15. Gundj

  Hjälp? Fabrikat av motorbåt?

  Glöm inte att berätta vad det är.
×

Viktig Information

Maringuiden använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Du kan ändra dina inställningar för detta, annars räknar vi med att du godkänner detta. Du behöver som gäst även vara medveten om våra Användarvillkor och GDPR policy Sekretesspolicy