Jump to content
Thursday 28 September 2023

Renbat

Medlemmar
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Renbat

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nä, den har haft en tendens att läcka lite, har dock bytt packningar och sett över förgasaren. Men du har helt rätt i att det antagligen blir problem med läckage med en bränslepump. Egentligen ser tanken helt ok ut. Det är mest den gammla bränslekranen som jag verkligen vill byta. Se bild. Hela skruvmekanismen (där pilen pekar) som drar åt och tätar koppen (borttagen på bilden) sitter dåligt, och tätar väldigt dåligt. Om det inte är ett alternativ att sätta in en ny plasttank på grund av avsaknad av självfall, kanske det enklast är att hitta en bränsleanslutningsnippel som passar, sedan på med slang och bränslekran på slangen och sedan ner till motorn. Eventuellt svårt att hitta rätt gänga? Eller finns det någon annan lösning med ny plasttank som jag inte tänkt på?
 2. Har en Albin Vega med en Albin O-21 bensin motor. Sitter en gammal bensintank (i koppar?) under sittbrunnen. Bränslekran på undersidan av tanken. Själva tanken ser ut att vara i okej skick, men bränslekranen är helt slut. Det är en gammal model med en kopp som skruvas fast underifrån. Jag har ingen bild men liknande denna (se länk) fast helt i mässing/koppar. Även med nya packningar litar jag inte på att den håller tätt, gängorna och passformen känns inte alls bra. Jag hade helt enkelt tänkt byta ut hela bensintanken mot en ny plasttank. Jag litar inte helt på att den gamla tanken håller tätt, och känns dumt av säkerhetskäl att bränsleslangen går ut från på undersidan av tanken. Utgång för avluftning och till tanklocket finns redan på plats. Så, nu till min fundering: en ny bensintank i plast har utgång för bränsleslang på toppen av tanken. Tidigare har ju gravitationen sett till att det runnit bensin ner till motorn. Kommer det nu vara ett problem att få ner bensin till motorn? Tanken sitter högre än motorn, så när det väl runnit ner och motorn är igång borde hävertseffekten sköta matning av bensin. Genererar förgasaren något sug i bränsleslangen så att det inte är något problem? Tycker mig ha läst att det inte är bra att montera en bränslepump på motor/förgasare som inte är utformad för det från början.
 3. Hej! Jag vart nyligen med segelbåt, en gammal albin vega från 69 med en albin o-21. Det läckte bensin från förgasaren, tydligen ett klassiskt problem med den här motorn. Förgasaren är en solex 26 vbn (aluminium modellen med plastflottör). Men jag är konfunderad över en annan sak med förgasaren och motorn. Från motorn är det en liten rörstump som är monterad, som går direkt in i en kåpa som sitter på förgasaren. Sedan är en slang monterad på denna kåpa som går till oljepåfyllningsröret. Detta är uppenbart modifierat i efterhand och det ser lite hemmasnickrat ut. Jag har försökt rita in detta på en motor (bild tagen från första bästa google sök): https://i.imgur.com/XmKghqx.png Bild på förgasaren med "kåpan": https://i.imgur.com/87Kp2cI.jpeg Bild på det modifierade oljepåfyllningsröret (med slangen bortagen): https://i.imgur.com/y2A5jYN.jpeg En bild när förgasaren och slangen fortfarande var på plats (se slangen till höger i bilden): https://i.imgur.com/PCqM6v4.jpeg Röret som är monterat i motorn och som går direkt in i "kåpan" som är monterad på förgasaren (förgasare är bortmonterad på bilden): https://i.imgur.com/yWzrfre.jpeg Är det någon som vet varför är det monterat såhär? Varför denna modifikation via förgasaren? Motorn har startat och gått relativt bra, förutom problemet med bensinläckage från förgasaren. Mvh Renbåt
 4. Tack för svar! Det låter mycket rimligt att det är en pump, men något handtag har jag inte sett till. Mellan septitank och pump sitter en t-koppling som leder till däcktömningen.
 5. Vi har nyligen skaffat en segelbåt som jag nu går igenom. Toaletten är kopplad till en septitank. Septitanken har sedan en slang för tömning som går direkt ner till en gul pryl, som sedan via en ny slang från den gula prylen går ut till ett genomgående hål för tömning i vattnet. Så, vad är denna gula pryl? Se bild på den gula prylen https://i.imgur.com/DGWSATt.jpg
×
×
 • Create New...