Jump to content
Sunday 29 January 2023

martinke

Medlemmar
 • Content Count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Expert

About martinke

 • Rank
  Kapten

Recent Profile Visitors

711 profile views
 1. martinke

  Wallas

  Hittade en gammal Wallas 1400 när jag rensade ur lite här hemma. Är denna värd att fixa eller bara kasta?
 2. Jag skulle säga att 80hk från 80-talet motsvarar 80hk idag! Skillnaden blir nog om din motor går dåligt idag och jämföra mot en ny. Jag skulle dock valt en modern 4-taktare alla dagar i veckan
 3. Köpte mig en äldre båt i år. Vid första skyfallet så satte jag mig i båten och letade läckor. Droppade lite kring skruvgenomföringar och kring fönster m.m. Fotade alla läckor med mobilen, sen när det blev fint väder så tätade jag allt!
 4. Vilken modell på autopilot? Men rent spontant, dra ned på känsligheten. Gjorde jag på min EV100.
 5. Tackar för svar! Då vet jag i alla fall vilken typ av tätning det är. Har googlat mig fram till att det skall vara silikonfett i gummipackboxen (black jack) 👌 Då förstår jag varför det pös om tätningen när jag pressade på tätningen! Då får jag fortsätta tills det kommer lite vatten. Vilken tur att jag bara har kört båten från sjösättningsrampen till båtplatsen, ca100m! Hittade en slang med nippel i båten som passar i kopplingen ovanpå kranen för kylvattnet, antar att man kan köra hink med glykolvatten i höst? Med stängd kran förstås.
 6. Hur många hk är motorn på? Årsmodell? Skippa startgasen. Jag skulle först kollat bränsle filter efter skräp!
 7. Ny på det här med inombordare, har enbart haft utombordare tidigare. Vad har jag för axeltätning? hur underhåller jag? Fett?
 8. Gick finfint att täta! Jag använde TEC7 klar MS polymer. Inte lika kladdig som SIKA 591 som jag använder till all annan tätning. Använde mig av VW "fiskben" plastverktyg och kila ned mellan gummilist och skrov. Hoppas det är tätt nu!
 9. Jag kommer testa Hybros förslag med att lägga i lite tätning med hjälp av kilar först. Känns som enklast alternativ nu mitt i säsongen. Är bara två rutor som det endast droppar in lite när det ösregnar. Ska kika på nya gummilister till nästa vår!
 10. Efter att bara ha haft dyra och moderna båtar utan några större problem så har jag nu köpt mig en gammal svensk klassiker Albin 21 med en Volvo Penta MB10A och skaffat mig lite jobb 😅. Dock ändå i rätt bra skick för sin ålder rent visuellt då, haha. Nu efter störtskurarna så har jag varit ned och kikat i båten efter läckor. Läcker in lite kring någon skruv runt grabbräcke å lite sånt, Inga problem att fixa. Dock upptäckte jag att det läcker in mellan ruta och gummilist, är det någon som vet hur man går tillväga för att plocka ur rutan? Vad rekommenderas att täta med?
 11. Om du säger att bränslefiltret töms vid körning så är det troligen bränslebrist som är felet! Kolla efter dåliga bränsleslangar, kanske bränsleblåsan är dålig?
 12. Jag bytte till en fyrbladig rostfri propeller på min båt. Jag vann nog mest på att jag kunde höja utombordaren på akterspegeln med bibehållet grepp i vattnet. Vann lite hastighet, men framförallt att jag kunde hålla båten i plan i lägre hastigheter.
 13. Tack för att ni tar er tid och svarar 🙂 På något sätt löser vi detta! Köparen har verkligen letat efter just denna modell på båt länge och han vill verkligen ha den. Så det borde inte vara något problem för han att ta en ledig dag kan jag tycka. Det blir ju en del pengar när det gäller båtar och man vill ju inte bli lurad. Det är dessutom första gången jag säljer något till ett grannland.
 14. Har nu snackat med min bank. Min bank säger att köparen ska göra en överföring först för det är säkrast för mig, no shit… Annars tar det någon dag innan pengarna landar på mitt konto efter han hämtat båten. Men kan man dra tillbaka en överföring efter att man har skickat iväg den? Låt säga att jag och köparen sitter tillsammans och jag tittar på när han gör överföringen på datorn. Annars är det cash som gäller då! Men det kanske blir problem för köparen att få ut och svårt att sätta in för mig.
 15. Tack för svar! Har försökt läsa på lite på nätet och tydligen är båtar registrerade i Finland. Köparen måste visa upp köpekontrakt osv. för att registrera båten. Men detta är ju köparens huvudvärk. Problemet jag och köparen har är att han kan komma nu på lördag och vad jag vet så har flesta banker stängt på helger. Köparen vill ju såklart inte betala i förskott och jag lämnar inte över båten innan jag ser pengarna på min bank. Vilket köparen förstår såklart. Ska snacka med min bank får se om dom har någon bra lösning på detta 🙂
×
×
 • Create New...