Gå till innehåll
söndag 28 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2020-06-20 på alla områden

  1. 1 poäng
    hej, det är vacuumventilen som är mycket viktig för motorn och båten, om den inte fungerar kan den orsaka stora motorskador p.g.a att vatten p.g.a undertryck sugs in i motorn, den kan även orsaka att båten sjunker om det vill sig illa. Man ska göra ren den regelbundet och byta membran, man kan också leda ned vattnet som kommer ut från det lilla röret via en slang till en flaska och samla upp vattnet i flaskan. Det är mycket viktigt att slangen slutat högst upp i flaskan och inte når vattnet, vidare måste det finnas lufthål i skruvkorken på flaskan, annars tappar vaccumventilen sin funktion. Se sidan 38 hur man rengör vacuumventilen http://www.82ms.se/GDS_Handbok_MD2-MD17.pdf
  2. 1 poäng
    Nej, det är den som är kopplad i ankaret och följer med ner i djupet. "Ankaret med en fem meter lång käring fälldes påpassligt i mitten av hamnbassängen" Men det blev fler tokigheter: "Solveig levererade bra med energi vid middagstid, generationer behövde inte startas upp alls för den sakens skull" "På barbordet sida förekom utprssningsverksamhet" "Dom hade haft koppleri invid särlingarna"🙄
  3. 1 poäng
  4. 1 poäng
    Om du har automatchoke kan du titta efter så att den öppnar ordentligt när motorn blivit varm. Händer ibland att chokespjället inte öppnar fullt, då går motorn för fett och du får dålig gång.
  5. 1 poäng
    Japp, den skall ner 21:00 prick! Sedan är det handstyrning som gäller!
  6. 1 poäng
    Ja då är det verkligen illa. Den tokigaste soffan jag läst om, någon Chesterfield, dök upp från ingenstans på en cricketplan nånstans på de brittiska öarna. -jäkla felstavningsprogram. I en annan tråd skrev jag om kätting, ankarkätting, det ändrades till ”käring” .
  7. 1 poäng
    Eller flöjeln på vindrodret!
  8. 1 poäng
    Jodå, kolla på bilden i länken, på borsten sitter det en vass skrapa som är så spetsig att den når ned i fogen, gammal härdad sika är ju segt men inga stora problem att ta bort, det klart att man får ju jobba litet med det. En bra brytbladskniv är ju bra att ha till hands också.
  9. 1 poäng
    Japp, det var avgasventilen som kärvade och stod öppen.
  10. 1 poäng
    Nu har jag ingen jätteerfarenhet, men i min ungdom seglade jag Laserjolle. På den tiden var jag egentligen för lätt för Lasern (ett handikapp som tyvärr gått över med åren...😃). Hur som helst så kunde det ibland vara svårt för mig att hålla jollen plan på kryssen. Det gjorde att det skvalpade omkring en del vatten i den lilla sittbrunnen och som inte sögs ut i självlänsen. Jag brukade därför behålla länsen stängd på kryssen för att sedan öppna så fort jag föll av till slör eller läns. Då kunde jag hålla båten planare och vattnet sögs raskt ut. Kanske det kan fungera att göra så även på solingen?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...