Jump to content
Wednesday 29 March 2023

syd-

Medlemmar
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

syd- last won the day on October 23 2019

syd- had the most liked content!

Community Reputation

33 Expert

About syd-

 • Rank
  Örlogskapten

Recent Profile Visitors

800 profile views
 1. Motordelar har vår lokala Mekonomen butik varit helt suveräna på att få fram. Det gäller bara att ha med sig motornr när du ska beställa.
 2. Passa på att lämna blocket på slipning/putsning av ytan som packningen ligger på, misstänker starkt att du har en svacka mellan cylindrarna. Lämna även topplocken så har du bästa förutsättningen för att det ska hålla nästa säsong.
 3. Min toppackning gick sönder i somras och i samband med att jag bytte den planade jag toppen och det behövdes. De har gjort om den nya packningen på grund av att det blir för varmt mellan cylindrarna. Min hamngranne hade bytt toppackningarna utan att plana topparna de nya packningarna höll inte ens första turen så det är viktigt att kolla upp så det är plana ytor både på toppen och blocket.
 4. Tack för tipset Peter! Det är rätt små segel i förhållande till en segelbåt så det kanske inte behöver bli allt för dyrt.
 5. Hej flikar in en fråga om segel, här verkar finnas en hel del kunniga. Vintern närmar sig och det betyder segelsäsong på isen, vilket material är bäst att välja? Det ska helst vara både lätt och snabbseglat. Tack på förhand.
 6. Jag hade samma problem för ett par år sedan bytte då växelvajern och problemet försvann. När det händer nästa gång, stäng av motorn och växla mellan fram och back och starta igen för att se om det slutar.
 7. Jag rekommenderar att du har dem på plats, de är lätta att montera. Du lossar gummislangen som sitter på bockhornet och där ska de sitta, de sitter på en stålpinne som läggs i en urgröpning i bockhornet sedan hålls de på plats av gummislangen. De är till för att förhindra reversion av kylvattnet i avgaserna framförallt vid körning på låga varvtal. Här är en länk där du kan läsa om reversion och hur det fungerar. https://www.cpperformance.com/t-what_is_exhaust_reversion.aspx
 8. Det kan vara del av avgasspjällen som sitter i bockhornet
 9. Ta en titt hur elen ser ut vid säkerhetsbrytaren i gas/växelreglaget och tändningslåset, titta även på själva brytaren i reglaget så den arbetar som den ska (kärvar/glappig) likadant med tändningslåset.
 10. Det är kanske så att du har vattenintag både via drevet och den externa pickupen. Det vanliga är annars när man bygger om det till externt intag att motorn bara får vatten via det och impellern i drevet sitter kvar för att kyla drevet. Men säger förra ägaren att du ska ta via drevet så är väl det säkrast.
 11. Sätt vattenslangen på kranen som du har i motorrummet och öppna den då är du säker på att du får kylning till motorn.
 12. Hör med de ljssel de har bra färger för att måla båtar. https://www.de-ijssel-coatings.se/
 13. Har bruksanvisning till 3200 men där kanske är något du kan ha nytta av. asennus_3200.pdf
 14. syd-

  Bränslecell

  Det som avgör storleken på bränslecellen är hur mycket som du kommer att förbruka. Försök att räkna på hur många AH du kommer att göra av med och låt det avgöra. Typ hur mycket drar kylskåpet, värmare osv.
 15. Här finns en guide var du kan hitta motornr på mercrusier. https://www.marinshopen.se/motorguiden/faststall-motornummer/mercruiser quicksilver repower verkar vara utbytes longblock. https://www.quicksilver-products.com/marine/sterndrive-inboard/marine-engines/reman-5-7l-v-8-longblock-assembly/
×
×
 • Create New...