Jump to content
Thursday 18 August 2022

Propellerlelle

Medlemmar
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Propellerlelle

 1. Du behöver nog en reläbox,som skiftar +och- så fungerar det iallafall på mercury. Knappen håller nog inte för den höga strömmen.
 2. Du menar att det är oförskämt att kolla vad folk skriver om D3:an...
 3. Har du inte en ny båt med Smartcraftinstrument?
 4. Har försökt att hitta sprängskiss med reservdelsnummer till min Mercury 115 årsmodell 2016. Är det någon som har tips på var man kan hitta någon?
 5. Jag har en nyare Mercury men det är nog lika på dom,det sitter en avlång där du säger under liften. Titta efter 2 skruvhål längst ner anoden sitter i 90 graders vinkel mot akterspegern.
 6. Som Mange skriver kör du utan brånsle/olja så skär nog motorn. Är det tändfel så får den iallafall smörjning.
 7. Jag tog bort stegen o det tycker jag du ska göra då kommer du åt bättre,du kommer nog täta bättre än Ryds gjorde på fabriken min ena övre skruv var bara fastsatt i Sikan. Jag hade inte fast tank, problemet är att få dit formplyfan som jag drog båda övre skruvarna i. Jag pillade in en lång persienlina genom hålet som jag fiskade fram,på den satt jag fast formplyfan o en klick sättlim. Drog tillbaka linan genom hålet drog en skruv genom det andra övre hålet. Då är plyfan fixerad. Det var många år sedan men det var nog så jag gjorde. Helt lätt var det inte.
 8. Hade samma problem på min 510 gti, jag limmade dit en bit formplyfa på innsidan. Att få dit den var problemet det var trångt o långt in till hörnet.
 9. Propellerlelle

  Lutning

  Eller så har han läst hur du dissade honom och flyttat ner dig på prioriteringslistan, därför ingen sjösättning...
 10. I en annan tråd skriver Viapea att han funderar på att köpa en Hr 602cc...har nu köpt en båt i Thailand...finns Hr att köpa där? Hmmmm!
 11. Det finns mycket som jag oroar mej för men inte tjockleken på plasten i båten,så länge jag inte är konstruktör o vet vad som är tunt/tjockt så det räcker. Är det någon som har haft en båt som spruckit eller sjunkit p.g.a plastjockleken?
 12. Har haft en 480 rsi med 40hk och håller helt med Freez ,det kanske går att sätta på 50+ motor inte alla försäkringsbolag godkänner den kombon. Enligt mig är bottenkonstrution mera eka än sportbåt.
 13. Om du inte är väldigt båtkunnig eller får generösa garantier på båten så är det nog värt pengarna på att anlita en besiktnigsmann. Det är antagligen en ganska dyr båt trots is/vattenskador.
 14. Min erfarenhet med att köpa båt som är "färdigmålad" är att man målar hellre för högt upp än för lite,kan du vänta en säsong så får du den där den skall vara,var ligger båten får du mycket påväxt?
 15. Lyser solen på akten toppen placering..lyser solen på fören skitplacering..men det tror jag att du förstår.
 16. På vilket sätt är en personskyddsautomat känsligare än en jordfelsbrytare?
 17. Sen kan man ju undra varför man på en båtmotor ska byta olja efter 20 tim. när jag efter 1 år på min nya bil så vill den inte ha oljebyte ännu, ja jag vet att på sjön är det uppförsbacke hela tiden. Men för att ha en åsikt på frågan,om man följer tillverkarens inkörning så sover jag i allafall bättre.
 18. Du har väll läst om han som har problem med kvaliten på sin Rydsbåt här på Maringuiden..tyvärr är det något som jag känner till efter 2 st Ryds 510 GTI.
 19. Ja nu har dom flesta löst sin vinterförvaring och väntar med att sälja till i vår. Min gissning är att dom som spontanköpte nu under pandemin och har kommit på att dom inte är båtmäniskor kommer sälja i vår, så det kan bli flera båtar till salu i vår.
 20. Byt ut hela som Jan säger,min satt fast när jag fick loss den så rörde sig fästet med läckage som följd. Tog ett tag att hitta läckan på min DC.
 21. Att tänka på är att nästa år är det bara biocidfria bottenfärger som är godkända i Mälaren,ni kan få problem om båten har en biocdbottenfärg (med koppar) o vill ligga på en båtklubb. Så en båt utan bottenfärg eller bicidfri sparar många timmars skrapning...
 22. Framför allt att det skall vara Gl 4/5
 23. Om den nya är i gummi o inte i något plastmatreal så skulle jag dela på dom med ett rakblad trä på limma ihop med superlim (det man bara behöver några droppar av) ta en ny tub,har gjort så på min gammelbil o det har hållit i 30+år.
×
×
 • Create New...