Jump to content
Thursday 18 August 2022

Setter

Medlemmar
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Setter

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tackar för svaret. Tar med måttband nästa gång jag kollar på en 24:a
 2. Vi har för avsikt att skaffa oss en annan båt och just nu ligger fokus på Aquador 23HT eller 24HT. Jag hittar dock inget om vad man får för den extra längden, allt verkar ju lika. Någon som vet? Från vilket år kom den nya instrumenteringen på 23 HT?
 3. Setter

  Båten svänger

  Ok. Kollar skruven först. Blir det inte bra så får jag överväga de andra förslagen. En annan fundering: jag upplever att jag inte kantrimma ner fören tillräckligt när jag kör i motsjö. Kavitationsplattan ligger i linje med båtbotten, men högre än kölen. Nu är den monterad så den inte vilar på akterspegeln, utan hänger ca 5 cm över den. Blir det bättre om jag sänker motorn något hack?
 4. Jag har precis monterat på en ny Mercury 40 hk. Men den är så "lättstyrd", så om jag släpper ratten i farten så slår den genast till fullt rattutslag. Likaså när jag efter en tur tiltar upp den i högsta läget, så faller motorn åt sidan. Hur fixar jag detta? Motorn har powertrim/tilt och vajerstyrning.
 5. Passar en duoprop från ett Bravo 3-drev till ett Bravo X-drev?
 6. Setter

  Bella 9000 AC

  Kan den bli överhettad? Jag har aldrig haft det problemet, men jag kör aldrig min bogprop mer än korta stötar på max 1-5 sekunder. Det räcker för att rikta upp båten dit man vill.
 7. Hej Jag är spekulant på en Nordstar 24, -06. Nu har det olyckliga inträffat att man hade fått in stora mängder vatten (höstregn) via sidodörrarna under hösten och det vattnet märkte inte båtupptagningsföretaget när man ställde undan båten för vintern. Det resulterade i att massor med vatten frös till is och var så från oktober till april. Naturligtvis som vatten en del av tiden. En del uppenbara skador ser man ju, exempelvis skadat trä, men vad kan man riskera för andra skador? Om allting återställs till ursprungsskick kan man ju ändå anta att värdet är lägre på denna båt än en utan "vattenskada", allt annat lika. Båten är av enkellaminat enligt uppgift, så det borde väl inte finnas "sandwich-problematik" med denna, eller...? Motorn är startad och går, vattnet nådde aldrig så högt.
 8. Emellanåt kommer det in lite vatten i motorutrymmet på min Uttern S64/Mercruiser 4,3 Mpi. Det verkar dock som om den elektriska länspumpen inte startar. Det känns ju som att man vill att den pumpen skall funka oklanderligt, även om jag har en manuell också. Den elektriska sitter ju otroligt oåtkomlig längst bak nere i kölsvinet och verkar inte åtkomlig med mindre än att man demonterar motorn. Vad kan man kolla/felsöka innan man börjar ta till storsläggan? Det finns en liten strömbrytare som det stå "bilge pump" på, den har jag förbikopplat, men pumpen startar ändå inte.
 9. Setter

  Ryds 23 wa

  Hej Funderar på att skaffa en Ryds 23 WA som verkar passa mina behov. Har dock aldrig suttit i en ännu, men jag tycker den ser trång ut vid förar/passagerar stolen. Ni som har/har haft en 23:a, hur upplever ni det? Är det svårt att komma från stolen utan att slå i den andra stolen? Är nedgången till ruffen svår p.g.a. passagerarstolen? Jag har läst att många tycker den är bra, men vad finns det för negativt om den? Dåliga stuvutrymmen verkar den dock ha. /Setter
 10. Hej Jag avser att byta ut min gamla handhållna Garmin mot ny navigator. Jag är mest intresserad av Simrad NSS7 eller Raymarine e7, men får lite negativa vibbar av Navionics-korten. Navionics Silver är installerad men man kan tydligen köpa upp sig till Gold. Är det någon som kan ge kommentarer kring dessa kort, jämfört med BlueChart? Jag tänker främst på hur detaljerade dessa är, utseende på skärmbilden etc. Vilket liknar ett traditionellt papperssjökort mest? Är också lite tveksam till hur det är att sköta de olika plottrarna i hårt väder. Simrad verkar bättre då man har knapp-alternativet jmf bara sköta med touch-skärm. Synpunkter någon?
 11. Setter

  Frågesport

  Engelsk bokstavering hade vi förra året tillsammans med betydelsen av olika flaggor samt väjningsregler till sjöss. Vad är 'salta boken' ?
 12. Setter

  Frågesport

  Jag skall ut med goda vänner i skärgården. Traditionellt brukar vi ha lite frågesport endera kvällen och nu är det min tur att anordna detta. I stället för att uppfinna hjulet på nytt så ställer jag därför fråga till MG: Vet ni var jag kan hitta frågor av olika slag som främst handlar om båtar, sjöregler eller annat som har med marint och/eller jakt & fiske att göra. Vad betyder 'salinitet' etc?
 13. Hur brant kan en sjösättningsramp max vara för att min bil, V70 AWD (4-hjulsdriven) 185 hk diesel manuell vx, skall kunna få upp en 1300 kilos båt med sjösättningsvagn? Underlaget är slät asfalt. Den ramp jag har för avsikt att använda lutar ca 15% skulle jag tro. Orkar bilen? Spinner den bara? Brinner kopplingen upp? Rör den sig inte ur fläcken? Eller skall jag låna en hjullastare?
 14. Kan ni några namn på bra besiktningsmän för motorbåtar i Göteborgsområdet? Hur ser prisbilden ut för en besiktning av en båt typ Ryds 23WA ? Jag är i köpartagen och har 2-3 objekt som jag är intresserad av, men det känns som om man borde ta med sig en kunnig person när det trots allt rör sig om 200k. Senast ändrad av Setter | 05 januari 2010 | 12:00
 15. Ni som har erfarenhet av teakdurk i en styrpulpetare; vad är det för för- och nackdelar med det? Är det känsligt? Måste man rengöra, olja och sköta om det? Om jag tappar en gädda på durken så kanske det luktar fisk i båten resten av sommaren? Plast är väl halkigare förståss, men är det enda nackdelen?
×
×
 • Create New...