Jump to content
Sunday 21 July 2024

Gusten84

Medlemmar
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Gusten84

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Får återkomma med vilken enhet det är efter jag kolalt i båten. Men om du själv har en yamaha så kanske du vet att det är nm/l.
 2. Eller betyder nm/l på yamaha-mätaren att jag i den stunden avverkar 1,5 sjömil på en liter?
 3. Hmm, ja det kanske är nm/l - är det någon skillnad? Osäker. Motorn varvar runt 5500-6000rpm
 4. hmmm. Ja det är något som inte stämmer om det egentligen bara ska dra hälften. När jag puttrar i låg deplacementsfart ligger det run 2,1 l nm
 5. Det jag vet är att propellern inte är orginal och har annan stigning. Byttes av förra ägaren för att få mer acceleration i utbyte mot toppfart. Kan det påverka? Alltså jag har inte gjort något vetenskapligt test mer än att kolla på yamahas mätare. Tror det är dessa typ:
 6. Har en Yamarin Cross 49BR med en Yamaha F60 FETL. Hur jag än exprimenterar med tiltning av motor och olika varvtal så kommer jag inte under 1,5 liter/nm. Är detta normalt för 1-2 pers i båten? Mätaren visar ingen stor skillnad mot när skrovet är rent och nu i sluitet av sässongen med påväxt. Kanske inte kan lita på mätaren? Har läst här på forumet bland annat att många ligger under litern per nm! Hur är det möjligt??
 7. Hej. Vill kunna ta och köra upp min nyinköpta Yamarin Cross 49BR till landet vid vinterförvaring. Ca 15 mil enkel resa. Båten är ganska tung trots sin ringa längd. Båt utan motor ligger på 490kg. Inklusive motor Yamaha 60hk landar det på 610 kg. Ankare, batteri och bensintankar kan jag enkelt plocka ur och lägga i bilen vid transport. Vill helst ha det okomplicerat så en EUtrailer obromsad vore bäst. Maxlasten är dock på dom flesta runt 590-600kg. Hur pass ”farligt” och vingligt kan det bli att överlasta med max ca 50-60kg? Kommer trailern hålla? Vad skulle jag få i böter om polisen stannar en med den överlasten? Som dragbil har jag en VW Tiguan med dragvikt 2200kg.
 8. Snyggt! Hur gör du rent innerlinern i gelcoat?
 9. Yamarins rekommendationer https://cross.boats/sv/tvatt-och-rengoring-av-en-aluminiumbat Blir inte riktigt klok på detta med rengöring av aluminumbåtar. I ena stunden sägs det att skrovet är helt underhållsfritt och det är bara att spola av med sötvatten vid upptagning. Å andra sidan ska man använda olika lösningsmedel, schampo, oljor och jada jada... Har förstått att alkalisk avfettning inte ska vara bra på aluminiumskrov. Stämmer det? Om så är fallet vad ska man använda istället? Vanlig båtschampo? Eller ingenting, bara avspolning med sötvatten? Vågar man använda alkalisk avfettning på innerlinern i plast? (grå gelcoat på min modell) Hur gör ni alu.skrovet på era Yamarin Cross, Buster, Linder etc??
 10. Du menar yamaha-center? Dom verkar inte göra det längre...
 11. JA det kanske vore bäst o provköra. Tyvärr finns AMT-båtar inte hos någon återförsäljare i Stockholmsområdet.
 12. Hur beter sig yamarinen i orolig och krabb sjö? Slår det mycket?
×
×
 • Create New...