Jump to content
Monday 26 September 2022

1stPeregrine

Medlemmar
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

75 Expert

About 1stPeregrine

 • Rank
  Kommendörkapten

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

2,515 profile views
 1. Fotöbron i rätt väder😃 Rak motvind mot Läsö så det blev Vinga ikväll å Läsö imorgon då vi den vrider sig lite till det bättre.
 2. Ensamhelg & träff träff med min mekaniker för avancerade problemställningar. Skall kolla turbotrycket då min turbotryckmätare inte visar det jag förväntar mig. Bra att stämma av om min visar rätt. Jag hoppas att det regnet @Makro visar hinner försvinna till nästa vecka då jag skall segla till Läsö & Skagen... Trevlig helg🍻
 3. Mellan Vidskärsöarna väst Sandhamn. Vart en helt stilla natt. 17 gr i vattnet, snabbdopp mao🙂. Blir middag på Möja värdshus ikväll.😋
 4. På min TAMD 31D satt den i bakant under i avgaslimpan framför turbon.
 5. Jag har även varit med om utkast av olja från packboxen vid vevaxel med påföljd att olja trängdes ut ovankant svänghjulshåpan vid för högt tryck i motorn. Hur det ser ut på en AQ kontra TAMD vet jag inte.
 6. Så här ser min ut i snitt. Köpte ett par rullar av @georg_Ohm's kompis i Kinna för ett par år sedan.
 7. Jag använder en vattentät ledslinga på rulle som jag monterat en bit ner på en kakellist så det inte bländar uppåt och en brytare som tänder när jag öppnar luckan. Funkar bra.
 8. Beroende på budget och hur ny du vill ha, så kan du titta på Nimbus 3003 och Ultima. 2 dubbelkojer och en enkelkoj, 1m bred.
 9. Ja det är det, om det läcker där du visar har Sanktanna gett vägledning.
 10. Kolla om det rinner från skvallerhålet under cirkulationspump, inte ovanligt att det läcker där.
 11. Bytte idag den fasta USB-laddaren till en från Sutars, (fd Skyllermatks), och den var dyr men inga störningar alls😃
 12. Det är helt rätt man måste vara väldigt försiktig ned linet, men finns det bättre produkter, som jag inte kan/vet nåt så om använd dessa. För mig vad det det som fanns då å där, men funkade.
 13. Jag lindade lite lin runt luftskruven då jag, samma som du, fick gängpaj i locket på finfiltret. Det blev tätt, sedan rörde jag aldrig den luftningsskruven. Jag fyllde filtret med diesel vid byte och lät motorn lufta det sista. Fungerade bra i många år. Maskin TAMD 31.
 14. Motorn är densamma skillnaden är vad du sätter den till, drev eller backslag.
 15. Jag tätade min min läckande luftskruv med lin vilket höll i flera år, inte mkt lin och noggrant men det funkade!
×
×
 • Create New...