Jump to content
Monday 06 February 2023

1stPeregrine

Medlemmar
 • Content Count

  221
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

78 Expert

About 1stPeregrine

 • Rank
  Kommendörkapten

Profile Information

 • Location
  Stockholm

Recent Profile Visitors

2,863 profile views
 1. Jag köpte nytt från Marinexpress för ett par år sedan, ser ingen större skillnad på den eller orginal men jag är ingen metallurg.
 2. Detta funderar jag också på, känner inte igen det.
 3. För mig ser det ut som en snabbkopping av nåt slag.
 4. Det finns en lång tråd om detta på NORSKA baatplassen där flera gjort trippen nu och råkat ut för späckhuggare. Intressant läsning.
 5. Jag tror att det var Hjertmans som sålde dessa ställningar, vet dock inte om de fortfarande för dessa. Jag köpte dessa T-stycken som reservdel för ett antal år sedan där.
 6. Jag bytte på min gamla Nimbus 26 till en som Ö-Metall tillverkade i aluminium, funkade jättebra.
 7. Fotöbron i rätt väder😃 Rak motvind mot Läsö så det blev Vinga ikväll å Läsö imorgon då vi den vrider sig lite till det bättre.
 8. Ensamhelg & träff träff med min mekaniker för avancerade problemställningar. Skall kolla turbotrycket då min turbotryckmätare inte visar det jag förväntar mig. Bra att stämma av om min visar rätt. Jag hoppas att det regnet @Makro visar hinner försvinna till nästa vecka då jag skall segla till Läsö & Skagen... Trevlig helg🍻
 9. Mellan Vidskärsöarna väst Sandhamn. Vart en helt stilla natt. 17 gr i vattnet, snabbdopp mao🙂. Blir middag på Möja värdshus ikväll.😋
 10. På min TAMD 31D satt den i bakant under i avgaslimpan framför turbon.
 11. Jag har även varit med om utkast av olja från packboxen vid vevaxel med påföljd att olja trängdes ut ovankant svänghjulshåpan vid för högt tryck i motorn. Hur det ser ut på en AQ kontra TAMD vet jag inte.
 12. Så här ser min ut i snitt. Köpte ett par rullar av @georg_Ohm's kompis i Kinna för ett par år sedan.
 13. Jag använder en vattentät ledslinga på rulle som jag monterat en bit ner på en kakellist så det inte bländar uppåt och en brytare som tänder när jag öppnar luckan. Funkar bra.
 14. Beroende på budget och hur ny du vill ha, så kan du titta på Nimbus 3003 och Ultima. 2 dubbelkojer och en enkelkoj, 1m bred.
 15. Ja det är det, om det läcker där du visar har Sanktanna gett vägledning.
×
×
 • Create New...