Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

moggep

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    364
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av moggep

  1. Sen har vi ju Groggaren , som bara skriver när han tagit ett järn eller två. Och då blir det inlägg där han talar om det rätta sättet att göra saker på, och att alla som inte gör så är idioter.
  2. Din kompis kan ju fråga Åsa Romson, hon kanske vet? 🙃
  3. Hade ett sånt i förra båten funkade bra i de år jag hade den. Men om jag minns rätt så var det marinvarianten med lock av rostfritt istället för plast. Misstänker dock att skillnaden enbart är av kosmetisk karaktär och inte funktionell. 😁
  4. Köpte en induktionsplatta på Kjell förra sommaren. Den var på rea då, så jag gav 299 eller 399. Den har lägen från 500-2000w. Har dock inte testat den med inverter. Men annars funkar den bra, om man har rostfria kastruller.
  5. Vi kör samma metod. Har tröttnat på att släpa dynor fram och tillbaka. Dessutom tar de ju en massa plats hemma.
  6. Jag har inte råkat ut för detta sedan mitt senaste inlägg i tråden, så hittills ser det bra ut. 🙂
  7. Jag har en lika laddare som TS frågar om, och den överladdar inte heller. Det enda störande med den är som sagt att den inte autostartar efter strömavbrott. Men ska man bara använda den för att ladda sporadiskt vid behov så funkar den ypperligt.
  8. Tack för svaren. Bände med en matkniv och till slut släppte det. Överdelen är i nåt gummiliknande material, med underdelen är i plast. Så det hade helt enkelt klibbat ihop. Inga hakar, så skruvarna gör absolut sitt jobb. En annan rolig upptäckt var att det tydligen bara är höljet som skiljer 3-knappars varianten från den med 5 knappar. De två extra knapparna finns på kretskortet och fungerar, men på höljet finns bara tre knappar.
  9. Jag måste byta batteri i min fjärrkontroll till ankarspelet. Det är en Lewmar (se bild). Men hur f*n får man isär den? Det sitter 6 st skruvar på baksidan, och enligt manualen ska man ta bort dem och öppna den. Men det sitter som berget, verkar nästan som den är limmad. Nån som vet hur man öppnar den utan att slå den i småbitar?
  10. Ja den funkar bra förutom att den inte startar automatiskt när man kopplar in strömmen. Det står att den har minnesläge, men det innebär bara att den kommer ihåg senaste laddläget. Man måste trycka på start varje gång man stoppar i landströmskabeln. Ingen big deal, men lite irriterande när man kommer ner till båten och det har varit strömavbrott. Men för det priset så gör den sitt jobb. Nångång när jag blivit tillräckligt irriterad så kanske jag byter den mot en 3 ggr så dyr ctek. 😉😁 Jag köpte just den modellen för att den klarar 24v.
  11. Nu har det funkat sen igår för mej. Kan se ett samband med att annonserna som brukar ligga överst i skärmen är borta. @stavhammar
  12. Tyvärr. Jag har varit in ett par gånger nu utan problem. Men nu, när jag skulle gå in i den här tråden och skriva att det verkar funka, så kom jag till nån casino sida. Tror det var paf, men är inte säker då jag reflexmässigt stängde fliken. @stavhammar
  13. Händer för mej så gott som varje gång jag går in på MG. Dock verkar det det bara hända en gång varje session, och då på första "klicket". Har en genväg så jag alltid kommer till flödet för senaste inlägg. Kör enbart chrome på Android, så hur det är på andra plattformar vet jag inte.
  14. Den här kreativa kopplingen hittade jag i min båt i samband med elsaneringen som jag gjorde förra våren. 😄
  15. Ja diskmedel vid halkiparna funkar ypperligt mot knarrande förtöjning. Men vad gör man åt grannens gnisslande förtöjningsfjädrar i stål? Vinkelslip? 😜
  16. Helt rätt. Om startbatteriet är fullt så går i princip all ström till startmotorn från det enligt minsta motståndet lag. Det är annat om startbatteriet skulle vara tomt eller halvtomt, men då har ju skiljereäet redan brutit för längesen.
  17. Jag tvivlar på att du får svar, tråden är 10 år gammal och trådstartaren har inte varit inloggad här sen dess. 😁
  18. Det där har gått mej helt förbi. Jag använder bara Blocket-appen, och där är allt sej likt. Än...
  19. Biltema säljer fortfarande sin dieselbiocid. Har funkat bra åt mig i flera år. Om det beror på den eller att jag bara tankat vid sjömacken vet jag dock inte...
  20. Vad skulle kunna hända om det är fel olja? Kan det vara förklaringen till att det är en viss fördröjning innan det "tar" när jag lägger i växeln?
  21. Här kommer en liten uppdatering. 😊 Fick bekräftat från supporten på Agrol att TD50 ska ha en 15W-40 olja, han rekommenderade deras MegaTruck 15w-40. Köpte en 20l dunk på Granngården och gjorde oljebyte idag. Kollade även upp backslaget, och mycket riktigt, som ni påpekade, så delar det INTE olja med motorn. Nu blir man ju lite fundersam när det gjordes senast, eftersom förra ägaren sa att han inte bytte oljan till backslaget separat. Det sitter ett Hurth HBW 400 backslag i båten, och vad jag lyckats googla fram så ska det vara ATF olja i det.
  22. Det måste jag kolla upp. Förra ägaren sa att det var så, och jag litade på honom.
  23. Det är ett av problemen, att jag inte vet vad det är för modell. Jag ska se om ungarna har en sån där selfiepinne, isf kan jag nå ner med mobilen och försöka hitta nån typskylt på det. Trångt är bara förnamnet på mitt motorrum.
  24. Tack alla för ert engagemang. Synd att det bitvis blev lite småhetsigt, men det blir väl lätt så när man diskuterar politik, klimat, religion och motorolja. 😋 Idag ringde jag till en mycket kompetent kille på Agrol. De rekommenderar en 15w-40 olja till min motor, och har så gjort sedan den oljan kom på marknaden. Han såg ingen som helst anledning till att köra en rak 30 olja i min motor. När jag nämnde att även backslaget delar olja med motorn så bad han att få dubbelkolla med en mer marinkunnig kollega och återkomma innan denna veckas slut. Kul att en såpass stor leverantör tar sej tid att hjälpa en liten vilsen privatkund. Det är kundvård det, och skapar bra goodwill.
×
×
  • Skapa nytt...