Jump to content
Friday 21 June 2024

moggep

Medlemmar
 • Content Count

  364
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Expert

About moggep

 • Rank
  Kommendör

Profile Information

 • Location
  : Barken

Mina båtar

 • Båtens namn
  Fragancia

Recent Profile Visitors

1,375 profile views
 1. Sen har vi ju Groggaren , som bara skriver när han tagit ett järn eller två. Och då blir det inlägg där han talar om det rätta sättet att göra saker på, och att alla som inte gör så är idioter.
 2. Din kompis kan ju fråga Åsa Romson, hon kanske vet? 🙃
 3. moggep

  Landströmsintag?

  Hade ett sånt i förra båten funkade bra i de år jag hade den. Men om jag minns rätt så var det marinvarianten med lock av rostfritt istället för plast. Misstänker dock att skillnaden enbart är av kosmetisk karaktär och inte funktionell. 😁
 4. Köpte en induktionsplatta på Kjell förra sommaren. Den var på rea då, så jag gav 299 eller 399. Den har lägen från 500-2000w. Har dock inte testat den med inverter. Men annars funkar den bra, om man har rostfria kastruller.
 5. Vi kör samma metod. Har tröttnat på att släpa dynor fram och tillbaka. Dessutom tar de ju en massa plats hemma.
 6. Jag har inte råkat ut för detta sedan mitt senaste inlägg i tråden, så hittills ser det bra ut. 🙂
 7. Jag har en lika laddare som TS frågar om, och den överladdar inte heller. Det enda störande med den är som sagt att den inte autostartar efter strömavbrott. Men ska man bara använda den för att ladda sporadiskt vid behov så funkar den ypperligt.
 8. Tack för svaren. Bände med en matkniv och till slut släppte det. Överdelen är i nåt gummiliknande material, med underdelen är i plast. Så det hade helt enkelt klibbat ihop. Inga hakar, så skruvarna gör absolut sitt jobb. En annan rolig upptäckt var att det tydligen bara är höljet som skiljer 3-knappars varianten från den med 5 knappar. De två extra knapparna finns på kretskortet och fungerar, men på höljet finns bara tre knappar.
 9. Jag måste byta batteri i min fjärrkontroll till ankarspelet. Det är en Lewmar (se bild). Men hur f*n får man isär den? Det sitter 6 st skruvar på baksidan, och enligt manualen ska man ta bort dem och öppna den. Men det sitter som berget, verkar nästan som den är limmad. Nån som vet hur man öppnar den utan att slå den i småbitar?
 10. Ja den funkar bra förutom att den inte startar automatiskt när man kopplar in strömmen. Det står att den har minnesläge, men det innebär bara att den kommer ihåg senaste laddläget. Man måste trycka på start varje gång man stoppar i landströmskabeln. Ingen big deal, men lite irriterande när man kommer ner till båten och det har varit strömavbrott. Men för det priset så gör den sitt jobb. Nångång när jag blivit tillräckligt irriterad så kanske jag byter den mot en 3 ggr så dyr ctek. 😉😁 Jag köpte just den modellen för att den klarar 24v.
 11. Nu har det funkat sen igår för mej. Kan se ett samband med att annonserna som brukar ligga överst i skärmen är borta. @stavhammar
 12. Tyvärr. Jag har varit in ett par gånger nu utan problem. Men nu, när jag skulle gå in i den här tråden och skriva att det verkar funka, så kom jag till nån casino sida. Tror det var paf, men är inte säker då jag reflexmässigt stängde fliken. @stavhammar
 13. Händer för mej så gott som varje gång jag går in på MG. Dock verkar det det bara hända en gång varje session, och då på första "klicket". Har en genväg så jag alltid kommer till flödet för senaste inlägg. Kör enbart chrome på Android, så hur det är på andra plattformar vet jag inte.
 14. moggep

  Elfel, fel el!

  Den här kreativa kopplingen hittade jag i min båt i samband med elsaneringen som jag gjorde förra våren. 😄
 15. Ja diskmedel vid halkiparna funkar ypperligt mot knarrande förtöjning. Men vad gör man åt grannens gnisslande förtöjningsfjädrar i stål? Vinkelslip? 😜
×
×
 • Create New...