Jump to content
Tuesday 21 March 2023

Gripen72

Medlemmar
 • Content Count

  330
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Gripen72 last won the day on November 9 2020

Gripen72 had the most liked content!

Community Reputation

120 Expert

About Gripen72

 • Rank
  Kommendör

Recent Profile Visitors

876 profile views
 1. Byt röris https://www.astoncarlsson.se/våra-produkter/aston-carlsson-rostfritt/rördelar/R226
 2. En annan tanke är att vissa billiga LED-produkter kan störa ut radiokommunikation, och kombinationen tänd belysning och behov att ropa på hjälp är inte helt osannolik.
 3. Jag röstar på att montera externa microbrytare, enkelt och tillförlitlig👍
 4. ”Rörmokare som använder gängtejp hamnar i helvetet” fick jag mig till livs i början av min yrkesbana av gubbarna som tillhörde firmans inventarier😂
 5. Hej! Ja, med koniska rördelar så kan det vara knepigt att veta om det går att dra kopplingen ett varv till. Ibland provmonterar jag kopplingarna utan lin och ser hur många gängor som fortfarande är synliga när kopplingen är fullt ihopdragen, då har man ett bättre utgångsläge när det är dags för skarpt montage. Om det är lätt att backa kopplingen utan att det finns en rörledning eller liknande som fungerar som hävstång så är den inte tillräckligt dragen. För krävande applikationer där livsmedel inte är inblandade så använder jag nästan alltid Permatex på burk (Loctite 5923) tillsammans med lin, oslagbar kombination som garanterat blir tätt, om man lindat på linet åt rätt håll…😀
 6. Håller med föregående talare, detta är troligtvis den bästa tätningen som finns på marknaden. Läcker den inte, så rör den inte, finns som sagt inga servicepunktet.
 7. Om det är originallacken från 91 som forfarande ser bra ut så är det garanterat 2-komponents färg.
 8. Alla motorer blir ju varma, vad indikerar att din blir för varm?
 9. Ja, använd en sån där ihopfällbar colcell som börjar brinna när man vikt den ett par gånger…😜 Skämt åsido, nu vill ju TS använda sin laddare, vilket är fullt rimligt. Hur ser förutsättningarna ut för installationen, kan timern sitta på bryggan, eller måste den sitta i båten? Oavsett så bör en 2-polig timer användas. Det är nog större risk att det börjar kola i nån billig timer som kopplas in i skarvsladden än att det skulle börja brinna i Mastervolten.
 10. ”Om jag lägger mot sten kanten tröskeln ? vet inte vad det heter ? det är inte mot brygga.” Jag vill inte verka dryg, det heter kaj, och idéen att lägga sig nedanför Strandvägen (eller längs någon annan kaj) är inte genomförbar. Önskar du ett mobilt boende i Sthlm så är ett landbaserat sådant enklare att förverkliga.
 11. Det går alldeles utmärkt, i många installationer utnyttjar man inte ”gångvärmeuttaget” från motorn över huvud taget. Så stäng ventilerna och felsök.
 12. Vilka volymer pratar vi om, en 10 liters reservdunk, eller en 1000 liters ibc-tank? I och för sig ointressant, för det kommer inte hända något läskigt alls, oberoende om du jordar eller ej.
 13. Kanske något sånt här om du vill plugga de befintliga? https://www.wiberger.se/templates/ifr.htm
 14. Gripen72

  Ankarspel

  Det här kanske är ett bättre kopplingsschema? https://www.navinordic.com/pub_docs/files/Ladda_ner/Quick/Ankarspel/Kopplingsscheman-Balder-WEB.pdf
×
×
 • Create New...