Jump to content
Thursday 18 July 2024

Alicia1

Medlemmar
 • Content Count

  451
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Expert

About Alicia1

 • Rank
  Kommendör 1. graden

Profile Information

 • Location
  Stockholm.

Recent Profile Visitors

2,160 profile views
 1. Är det svårt att byta det själv i ett 290 dp drev? Krävs det specialverktyg? Måste drevet lossas?
 2. Efter att ha monterat ”nya” B5 proppar kvarstår problemet!! Hade hoppats på att det va det som va felet,. Båten beter sig likadant med att den segar sig sakta och ansträngt upp till planing. Tror mer på något i drevet då motorn går och låter bra.
 3. Fick samma svar från varvet jag va i kontakt med i dag, proppen slirar i navet. Prova och byt. Så nu måste jag få tag i B5 proppar för att prova. Konan till växeln har inget med detta fel att göra.
 4. Proppen och axeln verkar intakt, Blir beställa nya delar och be till nån där uppe att något varv kan hjälpa mitt i semestern😲
 5. Lyfter gammal tråd. Kan även en sliten kona vara orsaken till att båten inte kommer upp i planing, utan den varvar och vibbrerar vid acceleration ? Jag fick information från varvet att denna bör bytas ut. Kan det vara det som är felet eller hur yttrar sig felet?
 6. Va nere i dag och tog bort dom och det kan tilläggas att det var väldigt tungt och svårjobbat. Men det gick ändå bra. Ett mardrömsscenario är att limporna ”faller” ner på tändstiften och ev skadar dom, plockar bort dom vid monteringen för säkerhets skull. Blir att ha med sig ett par extra händer vid monteringen.
 7. För att inte tala om p—avgiften😠
 8. Lyfter gammal tråd. Inväntar leverans med nya Hge limpor från Hansen, blir försenat som vanligt. Är det någon idén att lyfta bort dom gamla innan dom nya kommer på plats, jag tänker att man blottar upp avgaskanalerna, har aldrig bytt förr och dom som sitter är från —06. Ar gärna emot lite tips, en en V8 vortec 5,7
 9. Alicia1

  Vattenpump

  https://www.martec.se/pumpar/johnson-pump/tryckvattenpumpar/wps-52-12v.html Kan det va något?
 10. Tänkte spola rent växelhuset i drevet, vilket medel är bra för ändamålet? Tri? Diesel? Lacknafta? Kristallolja?
 11. Tre år höll mina 100ah batterier från biltema (förbrukning). Köpte nya Varta 100ah. Surt med denna utgift mitt i sommaren. Vad kostar frakten från Tyskland? Ska köpa nytt litiumbatterier till jollen.
 12. 21/5. Ska montera keelshield, och då bör skrovet vara lite varmare. Står under lider där solen inte skiner. Men lägger ut helgen efter mot Sandhamn.
 13. På tal om ämnet, jag ska montera en keelshield på min båt så fort värmen kommer.
 14. "reklam"bladet från bryggan ser likadan ut år efter år men med andra priser så klart. Ser ingen skillnad på från 2016 eller 2020...
×
×
 • Create New...