Jump to content
Saturday 20 July 2024

Roger_J

Medlemmar
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Roger_J

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Behövs inga specialverktyg för detta? Måste man ta bort drevet från båten?
 2. Jo drevet är ju från -81 så det är garanterat inkört blir att försöka få tag i en rep handbok.
 3. Hej! efter ca 300 sjömil med nya båten så har drevet börjat slira på fram växeln. Vad jag har läst så är det växelkonan (skjuthylsan) som är dålig. Någon som har instruktioner hur man byter denna? åtragningsmoment / sprängskisser Mvh /// Roger
 4. Sitter och funderar på en båt med 20DP drev. Hur är dessa? Vad jag förstår finns inte trimfunktionen. Hur funkar det för er som har dom? om vi säger att man ska in på grunt vatten och behöver hissa det en bit! går det ens att göra det?
 5. Jo det är så att jag inte äger någon 850 eller 760 så det är ju lite svårt att mäta Har en Flipper 620 HT nu och den är ca 2,5 meter hög på båtvagnet. Tänkte göra garaget 3,5 meter invändigt så hade hoppas att det räcker om man byter till större båt. Tror det blir svårt att få bygglov för 4 meter.
 6. Hej! skulle behöva få veta hur höga era båtar i 8-9 metersklassen är. Typ Orrskär 850 / Flipper 850/760. Går i funderingar på garagebygge och undrar vad för höjd jag måste ha för att den ska gå in. Verkar vara omöjligt att hitta info på nätet.
 7. Har samma problem med min yamaha 115 -11 nu. Fick ta upp båten idag :( Tack som fan för infon! har bytt två bränsle filter idag och plockat isär bränslepumpen men ingen skillnad.
 8. Hej! jag har just köpt en Honda 115 -02a som det har bytts ut trågpackning på! Första svängen vi var ut med båten (ca 20 distans) så upptäckte vi att motorn rök blått och att motor oljan var vit som grädde:( Vet nån om det är kylkanaler i tråget på dessa? annars är det väl topp packningen eller rent av toppen som spruckit! det var tom gräddolja i tändstiftshålen
 9. Hej! går motorn bra ännu? har samma bekymmer med min och jag har renoverat förgasarna, tagit bort VRO så jag blandar olja själv. Nu till frågan! Synkroniseringen till tändningen, menar du armen som sitter mellan gasreglaget och plattan som vrids under svänghjulet? Vad menar du med en justering av Pick upen? MVH Roger
 10. Det verkar som att ingen som har någon aning? Har frågat runt lite överallt men ingen har ett vettigt svar
 11. Hej då var det dags igen! har justerat flottörnivån så den håller lite lägre bränslemängd i förgasarna och efter det går motorn som en dröm:) tills jag sjösatte verkar som om den har svårt att trycka ut avgaserna då motorn ligger väldigt djupt ner på flipper 620. Kan det vara så? Den verkar sura ner sig när den står på tomgång så jag funderar på att bestycka ner tomgångs munstyckena! Ideer någon? Senast ändrad av Roger_J | 06 juni 2010 | 23:01
 12. OK! Svänghjulet snurrar medsols och jag har vridit plattan motsols då blir väl tändningen före eller? jag tycker förbrukningen har ökat, men motorn går bättre nu.
 13. Är det ingen som vet eller är det bara tändplattan som går att vrida på?
 14. Jag hade också behövt en sprängskiss då jag har problem med min wallas 1300 men länkarna som finns i inlägget fungerar inte! Är det någon som har sparat några bilder?
 15. Hur ställer man in tändningen? har justerat gasanordningen där tändplattan vrids när man gasar (motsols). Nu nyser den inte så ofta men den är inte lika rapp och den vandrar lite på tomgång?
×
×
 • Create New...