Jump to content
Friday 03 February 2023

Alicia1

Medlemmar
 • Content Count

  443
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 Expert

About Alicia1

 • Rank
  Kommendör 1. graden

Profile Information

 • Location
  Stockholm. Kungsholmen

Recent Profile Visitors

1,669 profile views
 1. Alicia1

  Vattenpump

  https://www.martec.se/pumpar/johnson-pump/tryckvattenpumpar/wps-52-12v.html Kan det va något?
 2. Tänkte spola rent växelhuset i drevet, vilket medel är bra för ändamålet? Tri? Diesel? Lacknafta? Kristallolja?
 3. Tre år höll mina 100ah batterier från biltema (förbrukning). Köpte nya Varta 100ah. Surt med denna utgift mitt i sommaren. Vad kostar frakten från Tyskland? Ska köpa nytt litiumbatterier till jollen.
 4. 21/5. Ska montera keelshield, och då bör skrovet vara lite varmare. Står under lider där solen inte skiner. Men lägger ut helgen efter mot Sandhamn.
 5. På tal om ämnet, jag ska montera en keelshield på min båt så fort värmen kommer.
 6. "reklam"bladet från bryggan ser likadan ut år efter år men med andra priser så klart. Ser ingen skillnad på från 2016 eller 2020...
 7. Botten har 14 graders vinkel vilket ger stötig gång. det går att trimma ner fören och lära sig köra i krabbsjö, men se till att inredningen och lösa föremål är fast. Titta efter en med den ljusa inredningen -89 och framåt. Fick facelift med annan placering av gasreglaget och andra instrument samt plastbadbrygga bak. Min drar en del bensin då jag har en V8 och kan toppa 36 knop med full packning. men ligger oftast i 25 knop. 1,5 lit/dist. Annars finns det välhållna båtar på blocket. Min är en mycket välskött -89:a. Det jag saknar är bogpropeller.
 8. Tittade på dessa båtar inför vårt köp 2015. Av dom nu nämner är valet Bella Falcon, fin båt och går bra i sjö. Men mitt val blev Flipper 760. Större, rymligare, billigare. Dock stötig gång i krabbig sjö.
 9. Lyfter gammal tråd, Funderar på en keelshield till båten för montering i vår. Någon som har monterat och kan dela med sig några för och nackdelar?
 10. Jätteprojekt: Byta glödlampa i Sb lanterna.. Allt övrigt är i sin ordning.
 11. Har samma motor, kör med drevsäck. Lite omständigt men det fungerar.
 12. Nix, sunt förnuft och gott sjömanskap bara.
 13. Har inte dom en butik i arninge? Där har jag tidigare handlat.
×
×
 • Create New...