Jump to content
Saturday 20 July 2024

Alicia1

Medlemmar
 • Content Count

  451
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Alicia1

 1. Är det svårt att byta det själv i ett 290 dp drev? Krävs det specialverktyg? Måste drevet lossas?
 2. Efter att ha monterat ”nya” B5 proppar kvarstår problemet!! Hade hoppats på att det va det som va felet,. Båten beter sig likadant med att den segar sig sakta och ansträngt upp till planing. Tror mer på något i drevet då motorn går och låter bra.
 3. Fick samma svar från varvet jag va i kontakt med i dag, proppen slirar i navet. Prova och byt. Så nu måste jag få tag i B5 proppar för att prova. Konan till växeln har inget med detta fel att göra.
 4. Proppen och axeln verkar intakt, Blir beställa nya delar och be till nån där uppe att något varv kan hjälpa mitt i semestern😲
 5. Lyfter gammal tråd. Kan även en sliten kona vara orsaken till att båten inte kommer upp i planing, utan den varvar och vibbrerar vid acceleration ? Jag fick information från varvet att denna bör bytas ut. Kan det vara det som är felet eller hur yttrar sig felet?
 6. Va nere i dag och tog bort dom och det kan tilläggas att det var väldigt tungt och svårjobbat. Men det gick ändå bra. Ett mardrömsscenario är att limporna ”faller” ner på tändstiften och ev skadar dom, plockar bort dom vid monteringen för säkerhets skull. Blir att ha med sig ett par extra händer vid monteringen.
 7. För att inte tala om p—avgiften😠
 8. Lyfter gammal tråd. Inväntar leverans med nya Hge limpor från Hansen, blir försenat som vanligt. Är det någon idén att lyfta bort dom gamla innan dom nya kommer på plats, jag tänker att man blottar upp avgaskanalerna, har aldrig bytt förr och dom som sitter är från —06. Ar gärna emot lite tips, en en V8 vortec 5,7
 9. Alicia1

  Vattenpump

  https://www.martec.se/pumpar/johnson-pump/tryckvattenpumpar/wps-52-12v.html Kan det va något?
 10. Tänkte spola rent växelhuset i drevet, vilket medel är bra för ändamålet? Tri? Diesel? Lacknafta? Kristallolja?
 11. Tre år höll mina 100ah batterier från biltema (förbrukning). Köpte nya Varta 100ah. Surt med denna utgift mitt i sommaren. Vad kostar frakten från Tyskland? Ska köpa nytt litiumbatterier till jollen.
 12. 21/5. Ska montera keelshield, och då bör skrovet vara lite varmare. Står under lider där solen inte skiner. Men lägger ut helgen efter mot Sandhamn.
 13. På tal om ämnet, jag ska montera en keelshield på min båt så fort värmen kommer.
 14. "reklam"bladet från bryggan ser likadan ut år efter år men med andra priser så klart. Ser ingen skillnad på från 2016 eller 2020...
 15. Botten har 14 graders vinkel vilket ger stötig gång. det går att trimma ner fören och lära sig köra i krabbsjö, men se till att inredningen och lösa föremål är fast. Titta efter en med den ljusa inredningen -89 och framåt. Fick facelift med annan placering av gasreglaget och andra instrument samt plastbadbrygga bak. Min drar en del bensin då jag har en V8 och kan toppa 36 knop med full packning. men ligger oftast i 25 knop. 1,5 lit/dist. Annars finns det välhållna båtar på blocket. Min är en mycket välskött -89:a. Det jag saknar är bogpropeller.
 16. Tittade på dessa båtar inför vårt köp 2015. Av dom nu nämner är valet Bella Falcon, fin båt och går bra i sjö. Men mitt val blev Flipper 760. Större, rymligare, billigare. Dock stötig gång i krabbig sjö.
 17. Lyfter gammal tråd, Funderar på en keelshield till båten för montering i vår. Någon som har monterat och kan dela med sig några för och nackdelar?
 18. Jätteprojekt: Byta glödlampa i Sb lanterna.. Allt övrigt är i sin ordning.
 19. Har samma motor, kör med drevsäck. Lite omständigt men det fungerar.
 20. Nix, sunt förnuft och gott sjömanskap bara.
 21. Har inte dom en butik i arninge? Där har jag tidigare handlat.
 22. Min 760 drar 1,8-1,9/l vid 25 knop med full sem packning. Runt 2,1 vid 35 knop. drygt 3000 rpm. Hyfsat med tanke på storlek och full packning.
×
×
 • Create New...