Jump to content
Monday 24 June 2024

batakarn

Medlemmar
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

19 Trovärdig

About batakarn

  • Rank
    Löjtnant

Recent Profile Visitors

970 profile views
  1. Hade liknande problem på ena ad41 och gjorde egen massiv felsökning som du. Lämnade in den tillslut och då konstaterade meken att kylvattenpumpen var dålig. Han hade helt rätt, han hade sett att det inte var tillräckligt tryck i kylvattnet. När han visade mig pumpen så såg man att en porslins packning eller var det var kikade fram vid axeln vilket var ett tecken på sliten pumpen . Den kylde men inte tillräckligt, precis som för dig. Jag hade aldrig hittat felet själv.
  2. Monterade nyss en ny tempmätare(instrumentet) från VDO för att ersätta mitt trasiga orginal penta (också vdo). Det verkar fungera finfint när jag koppla in enligt bifogad kopplingschema. Det enda är att mätaren fortsätter att visa tempen eftet att jag slagit av motorn/tändningen. Några idéer? Ska det vara så eller har jag kopplat fel? Motorn är VP ad41b
  3. batakarn

    Varvräknare

    Genom lite bakåt-sökning på marinpartseurope.com ser det ut som mätaren används till AQAD70B och då ska det vara givare med VP-nr 1507899 https://marinepartseurope.com/sv/dealer/defaultse/category/marine diesel engines/product/aqd70b/part/1507899?catalog=7743240&img=52156.png&functiongroup=elsystem&header=elektriska system och instrument
  4. Volvo Pentas orginal förbättringsfärg. Bara kört en gång men resultatet blev bra.
  5. Instämmer med de andras tips. Speciellt värme, det brukar göra susen. Men en första sak, se till att ha en bits/spårmejsel som är precis rätt storlek. Jag hade samma bekymmer när jag skulle byta olja i drevet och det slutade med att jag köpte en bits på drevdelar.se med helt rätt dimension, då gick det till slut med slagskruvmejsel. Jag sprutade även på lite rostlösare innan som fick verka, osäker om det spelade någon roll. Lycka till.
  6. Hej, Motorn kan också ryka om avgaskröken/knät ser fördjävlig ut med sot och gamla avgaser. Ganska lätt att ta dän och kolla, speciellt när båten är på land och det kan ske riskfritt. Dock ska man byta packningen när man tar loss den, inga stora pengar. Det är alltså de här: Avgasknä/avgaskrök för Volvo Penta 31, 32, 41, 42, 43, 44, 300 Gjorde det själv på mina ad41b men de såg bra ut. Lycka till och hoppas det ger sig!
  7. Har missat att svara mig själv. Lösningen kan alltid vara bra för någon annan som söker 🙂 Det minskade bubblet hade inget med värmen att göra. Det var avgasbälgen som halkat av drevet. För att åtgärda värmen bytte jag även kam och lock i impellerhuset men det som verkligen löste problemet var när VP mekaniker konstaterade fel på och bytte cirkulationspumpen till kylvattnet (slutna). Nu är tempen 80 c vid 1700 och ca 85c vid 3500. Skönt med proffs ibland 🙂
  8. Tack! Jag trodde inte man kunde byta glasen, positiv överaskning! 👏 Har handlat via dem förut till båten, har funkat fint via Autoexperten.
  9. Det sitter en kam i impellerhuset som har till uppgift att klämma ihop bladen på impellern. Den slits ner sakta. Även locket kan bli slitet med tiden. I en renoveringsats till sjövattenpumpen ingår bland annat en ny kam och lock vilket är det första jag skulle pröva med innan nytt pumphus.
  10. Det är samma pump som suger vatten som suger ut skiten till tanken, bara att man öppnar för vattnet så det kommet in. Så för mig låter det som att vattnet inte kan flöda. Endera stopp någonstans från genomföringen fram till pumpen eller fel med switchen som öppnar och stänger för vattnet. Har du kollat anslutningen för vattnet inte är igensatt, där den kommer in i pumpen? Inget så simpelt som att nån stängt kulventilen på genomföringen?
  11. Ok. om motorn blir varm även på tomgång har du ju ett ganska ordentligt fel, inte lite försämrat flöde bara som brukar komma smygande. Jag hade inte primärt gissat på oljekylaren. Först hade jag försökt ta reda på om jag har bra flöde på sjövatten delen. Blir impellerhuset svalt när motorn går? om ja så pumpar den sjövatten. Om impellerhuset inte blir svalt så kan det ju vara impellern men det kan också vara att pumpen inte driver. Du ska ha en medbringare på baksidan av impellerhuset som driver pumpen, det är inte helt ovanligt att de ger sig och då fungerar inte pumpen. https://www.marinexpress.se/artikel.php?kid=838-842&sok=&id=4218 Går det att koppla loss utgående sjövatten utan att riskera att sänka båten så skulle jag göra det och se om jag har ett hyffsat flöde dvs. att det strömmar konstant i en 10 litershink. Har du hyfsat flöde på sjövattnet? Om ja förmodligen fel i interna systemet. Om nej så är det ju gå igenom allt och kolla om det är stop någonstans i sjövattendelen. Om du har bra flöde på sjövattnet då kan det tex vara termostaterna vilket jag tror mindre på eftersom den blir så varm på tomgång utan belastning. Sjövattenpumpen som cirkulerar kylvattenet kan ha gett sig. Har själv fått byta en sån på ad41 efter att proffs konstaterat fel. Stop i värmeväxlare och oljekylare kan förstås också vara boven.
  12. Hur beter den sig? Blir den för varm även på låg varv eller kan du köra sakta? När den gått upp i temp, sjunker den om du går till neutral och ligger kvar på tomgång?
  13. Ja har du tillgång till det så självklart! 👍
  14. Lampan lyser väl rött när den är aldeles för låg? I så fall hade kört men hållt koll på tempen. Äldre motorer håller du ju koll på själv genom att kolla nivån manuelt och då kan det diffa mer. Men håll koll så att det inte läcker mer och att tempen inte höjs. Fyll på så snabbt som möjligt sen och du behöver väl inte belasta max. Vi är mitt i sommaren så du kan krasst fylla på med lite vatten och sen kompensera med ren glykol. Det är ju inte frysgrader ute och det är ju en mindre nivå du ska fylla så du späder ju bara lite. Kylvätska kan läcka på flera ställen. Kolla efter spår av vitt i oljepåfyllningslocket för ev. Topplockspackning. Annars kika på motorn när den går på tomgång, droppar det någon stans? Håller lockt tätt? P.S jag skriver vad jag hade gjort. Ingen mekaniker men pillar en del
  15. Tack! Helt korrekt uppfattat Georg. Vet ej hur det beter sig efter än längre tid. Har bara låtit motorerna gå på tomgång ca 10 min. Har hittat att det sitter en TWS laddningsdator(benämt så i manualen till båten) som båda generatorerna är kopplade till. Tror att jag får utvärdera hur det beter sig under en längre körning som Georg skriver. Verkar det fortsatt vara fel trotts nya batterier så får ett proffs kika på det, jag känner att jag kan förvärra tillståndet som just nu ändå går att leva med. Återkommer längre fram med resultat. Tack igen!
×
×
  • Create New...