Jump to content
Monday 28 November 2022

isabella9107

Medlemmar
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About isabella9107

 • Rank
  Kadett

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för all info och jag ska inte lägga in samma fråga under fler rubriker i fortsättningen.
 2. Hej, jag har plockat ner alla utvändiga trädetaljer på båten så som namnskylt lister m.m. och undrar om någon har tips på någon som slipar och lackerar i stockholm.
 3. isabella9107

  tips

  Hej, jag har plockat ner alla utvändiga trädetaljer på båten så som lister namnskylt m.m. och undrar om någon har tips på någon som slipar och lacerear trädetaljer i stockholm.
 4. isabella9107

  kapell

  Hej, nu är det dags att byta kapell. är det någon som har tips på bra kapellmakare i Stockholm. Jag bytte kapell på min förra båt och då stirrade jag mig blind på priset och blev extremt missnöjd. Nu tänker jag satsa på en bra kapellmakare och förstår då att priset blir lite högre. Vill gärna ha fler tips.
 5. tack för tipset det ska jag testa.
 6. Hej, jag har en storebro 340 adreatic. jag läste i en båttidning ett utlåtande från en besiktningsman om att man ej bör gå in i det interna elsystemet och börja koppla in nya förbrukare utan se till att installera en ny säkringsplint. jag ska nu installera en el toa och ett nytt kylskåp och undrar om någon har tips på hur man gör för att installera en ny säkringsplint. eller tips på någon bra marin elektriker som kan göra jobbet.
 7. Hej,Jag har problem med kylningen till min ena maskin. när jag går på låga varv ca 1200 rpm så är det inga problem, båda maskinerna ligger på ca 80 grader. när jag ökar varvtalet till 2000 och ligger där ett tag så börjar styrbords maskin sakta stiga. sist jag testade så låg jag på runt 2000 rpm under en längre tid och temp mätaren låg nära 100 grader på styrbord och runt 85 på bb. Jag har nyligen spolat ur båda maskinerna med citronsyra och bytt glycol och byter impellerpumr årligen. är det någon som har tips på vad det kan vara.
 8. Båten är en storebro från 91 och min förra båt var en coronet så jag tror att alla tillverkare har problem att få takklädseln att sitta i längden. Problemet är att alla kanter sitter snyggt fastspända mellan glaslister och hörn, tror inte att jag kan få till det själv. Har någon ett tips på någon som utför omklädsel av båtar, och med goda referenser.
 9. Det är blåsor. ska försöka sticka hål och prova kontaktlim på spray. tack för tipset. Jag provade detta på min förra båt men limningen släppte efter ett tag,men värt ett försök.
 10. Hej, jag har fått släpp på takklädseln på några ställen. det är som om limningen har släppt och tänkte höra om någon har ett bra tips på hur man kan åtgärda det utan att behöva klä om hela inredningen.
 11. jag har fått svarta prickar på mitt teakdäck och tänkte höra om någon har ett bra tips på att rengöra däcket. Jag har hört att Boracol ska vara det bästa medlet men tydligen så finns det inte längre att få tag på för privatpersoner så jag undrar om det finns ett alternativ till boracol. Jag tvättar däcket med gulsåpa några gånger om året men tydligen så räcker inte det för att hälla däcket tillräckligt rent för att slippa dom svarta prickarna. Tacksam för goda tips.
 12. Hej, förra året köpte jag en båt med två volvo tamd 61A från 1991 som gått 1400 timmar. jag har märkt att bb maskin svajar på tomgånen vid start och efter någon minut rättar det till sig i övrigt så verkar maskinen gå helt normalt. nu har jag bytt glykol i bägge maskinerna och upptäcker att glykolvattnet i bb maskin är svart. Jag spolar rent systemet 3 gånger men fortfarande inte helt rent vatten.i styrbords maskin kom det ut ren grön glykol som om den byttes i går. Jag har även bytt olja och den ser fin ut, ingen glykol har försvunnit ur systemet, glykolen i expansionskärlet såg grön och fin ut. är det någon som har en ide på vad det kan vara, eller är det normalt om man inte bytt glykolvatten på ett tag?
 13. jag visste att det förliga ankarspelet fungerade prickfritt, så jag tog dosan och bytte reläerna från det förliga ankarspelet och bytte dom mot det aktre och konstaterade att det förliga fortfarande fungerade och det aktre hade samma fel.
×
×
 • Create New...