Jump to content
Wednesday 17 July 2024

isabella9107

Medlemmar
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About isabella9107

 • Rank
  Fänrik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tack för svar. det konstiga är att jag inte har märkt att det minskar i expansionskärlet. Tror nog att jag får lämna in båten till en mekaniker. någon som har tips på bra mekaniker. tycker det verkar som många bara verkar kunna nyare motorer och byte av motorer.
 2. klarar man av själv att byta packning eller ska man låta en verkstad ta hand om det?
 3. nu har jag fått reda på att jag får in avgaser i glykolvattnet. är det någon som vet vad det kan vara?
 4. bytte även packningar på sjövatten filtret. jag har glaslock på filtren och ser inte tendens till luft i filtren.
 5. jag provade faktist att korskoppla men det gav inget. däremot så såg jag att jag måste byta lock kam och slitring på andra sjövattenpumpen. Jag tror jag kommer att göra som du. att lämna in den till varvet. känner att min kunskap är slut nu.
 6. Tacksam för alla tips, börjar tänka att det enda är att köra båten till ett varv.
 7. jag lämnade in både värmeväxlaren och laddluftkylaren på renovering efter att jag hittat impellerrester i oljekylaren till backslaget. Det jag inte kan svara på är om dom kunde rensa kylarna. jag såg när jag själv demonterade kylarna att dom är delade med en mellanvägg och ett lock i botten så jag kunde omöjligt se om några gummirester satt fast i rören därför skickade jag iväg dom. i oljekylaren ser man rätt igenom kylkanalerna så där var det inga problem. Kan det vara något på sötvattensidan? varmattenberedaren blir snabbt varm vilket måste betyda att det är bra cirkulation, eller?
 8. hej, nu har jag bytt termostat, kontrollerat tempgivaren, bytt kam lock och slitring i sjövattenpumpen, vet inte vad jag mer kan kolla. sist jag var ute och provkörde så gick tempen upp till hundra grader när jag körde i 20 knop efter ca 2 minuter. när jag ligger i 7 knop ca 1100 varv så ligger sb motor på ca 90 grader och bb på ca 78 grader.
 9. Hej, Är det någon som bytt termostat på en tamd 61 ? var nere vid båten i dag och allt startade bra tills jag såg att en av muttrarna som håller termostathuset sitter så illa till att det ser ut som om man behöver lossa både ventilkåpan och expansionskärlet för att komma åt. specialverktyg? Tycker det är konstigt att man ska behöva riva så mycket för att byta ut en förbrukningsdel.
 10. Jag har rensat hela sjövattensidan från sjövattenpumpen till avgaskrök. rengjort och trycktestat både laddluftkylare och värmeväxlare. Men gör jag som du så utesluter jag helt den kedjan. Men jag har inte bytt termostat ännu då alla jag pratat med ink Micab säjer att det i 99% av fallen aldrig har med termostaten att göra när motorn går varm utan när motorn inte kommer upp i temp.
 11. Tacksam för lite tips. Min sb motor har gått varm på höga varv nu under en längre tid. förra året så plockade jag isär olje kylaren för backslaget och konstaterade att många av kylkanalerna var igensatta med impellerrester. efter att jag rengjort oljekylaren så gick motorn fortfarande varm på höga varv, Under vintern så har jag även demonterat och rengjort både värmeväxlaren och laddluftkylaren men det hjälpte inte. jag fick tipset att det kan vara kröken som är dålig så den har jag kontrollerat och i samband med det så bytte jag slitring, lock och kam i sjövattenpumpen då dom delarna var slitna. nu under provturen så går fortfarande motorn varm. har kollat med ir mätare för att verkligen veta att motorn går varm. Någon som har några bra tips på hur jag går vidare? Mororn är en Tamd 61 a.
 12. Hej, jag hae en storebro 340 adreatic med tamd 61a maskiner. sb maskin går varm och i våras plockade jag isär oljekylaren. ca 50% av kylrören var igensatta med gamla impellerrester. tyvärr så räckte det inte ett rensa oljekylaren, jag måste plocka isär värmeväxlaren och laddluftkylaren med.Nu undrar jag om någon gjort ett sådant ingrepp på en adreatic tidigare? Problemet är att jag måste plocka bort soffan och riva durken för att komma åt värmeväxlaren.
 13. Tack för all info och jag ska inte lägga in samma fråga under fler rubriker i fortsättningen.
 14. Hej, jag har plockat ner alla utvändiga trädetaljer på båten så som namnskylt lister m.m. och undrar om någon har tips på någon som slipar och lackerar i stockholm.
×
×
 • Create New...