Jump to content
Wednesday 17 July 2024

isabella9107

Medlemmar
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by isabella9107

 1. tack för svar. det konstiga är att jag inte har märkt att det minskar i expansionskärlet. Tror nog att jag får lämna in båten till en mekaniker. någon som har tips på bra mekaniker. tycker det verkar som många bara verkar kunna nyare motorer och byte av motorer.
 2. klarar man av själv att byta packning eller ska man låta en verkstad ta hand om det?
 3. nu har jag fått reda på att jag får in avgaser i glykolvattnet. är det någon som vet vad det kan vara?
 4. bytte även packningar på sjövatten filtret. jag har glaslock på filtren och ser inte tendens till luft i filtren.
 5. jag provade faktist att korskoppla men det gav inget. däremot så såg jag att jag måste byta lock kam och slitring på andra sjövattenpumpen. Jag tror jag kommer att göra som du. att lämna in den till varvet. känner att min kunskap är slut nu.
 6. Tacksam för alla tips, börjar tänka att det enda är att köra båten till ett varv.
 7. jag lämnade in både värmeväxlaren och laddluftkylaren på renovering efter att jag hittat impellerrester i oljekylaren till backslaget. Det jag inte kan svara på är om dom kunde rensa kylarna. jag såg när jag själv demonterade kylarna att dom är delade med en mellanvägg och ett lock i botten så jag kunde omöjligt se om några gummirester satt fast i rören därför skickade jag iväg dom. i oljekylaren ser man rätt igenom kylkanalerna så där var det inga problem. Kan det vara något på sötvattensidan? varmattenberedaren blir snabbt varm vilket måste betyda att det är bra cirkulation, eller?
 8. hej, nu har jag bytt termostat, kontrollerat tempgivaren, bytt kam lock och slitring i sjövattenpumpen, vet inte vad jag mer kan kolla. sist jag var ute och provkörde så gick tempen upp till hundra grader när jag körde i 20 knop efter ca 2 minuter. när jag ligger i 7 knop ca 1100 varv så ligger sb motor på ca 90 grader och bb på ca 78 grader.
 9. Hej, Är det någon som bytt termostat på en tamd 61 ? var nere vid båten i dag och allt startade bra tills jag såg att en av muttrarna som håller termostathuset sitter så illa till att det ser ut som om man behöver lossa både ventilkåpan och expansionskärlet för att komma åt. specialverktyg? Tycker det är konstigt att man ska behöva riva så mycket för att byta ut en förbrukningsdel.
 10. Jag har rensat hela sjövattensidan från sjövattenpumpen till avgaskrök. rengjort och trycktestat både laddluftkylare och värmeväxlare. Men gör jag som du så utesluter jag helt den kedjan. Men jag har inte bytt termostat ännu då alla jag pratat med ink Micab säjer att det i 99% av fallen aldrig har med termostaten att göra när motorn går varm utan när motorn inte kommer upp i temp.
 11. Tacksam för lite tips. Min sb motor har gått varm på höga varv nu under en längre tid. förra året så plockade jag isär olje kylaren för backslaget och konstaterade att många av kylkanalerna var igensatta med impellerrester. efter att jag rengjort oljekylaren så gick motorn fortfarande varm på höga varv, Under vintern så har jag även demonterat och rengjort både värmeväxlaren och laddluftkylaren men det hjälpte inte. jag fick tipset att det kan vara kröken som är dålig så den har jag kontrollerat och i samband med det så bytte jag slitring, lock och kam i sjövattenpumpen då dom delarna var slitna. nu under provturen så går fortfarande motorn varm. har kollat med ir mätare för att verkligen veta att motorn går varm. Någon som har några bra tips på hur jag går vidare? Mororn är en Tamd 61 a.
 12. Hej, jag hae en storebro 340 adreatic med tamd 61a maskiner. sb maskin går varm och i våras plockade jag isär oljekylaren. ca 50% av kylrören var igensatta med gamla impellerrester. tyvärr så räckte det inte ett rensa oljekylaren, jag måste plocka isär värmeväxlaren och laddluftkylaren med.Nu undrar jag om någon gjort ett sådant ingrepp på en adreatic tidigare? Problemet är att jag måste plocka bort soffan och riva durken för att komma åt värmeväxlaren.
 13. Tack för all info och jag ska inte lägga in samma fråga under fler rubriker i fortsättningen.
 14. Hej, jag har plockat ner alla utvändiga trädetaljer på båten så som namnskylt lister m.m. och undrar om någon har tips på någon som slipar och lackerar i stockholm.
 15. isabella9107

  tips

  Hej, jag har plockat ner alla utvändiga trädetaljer på båten så som lister namnskylt m.m. och undrar om någon har tips på någon som slipar och lacerear trädetaljer i stockholm.
 16. isabella9107

  kapell

  Hej, nu är det dags att byta kapell. är det någon som har tips på bra kapellmakare i Stockholm. Jag bytte kapell på min förra båt och då stirrade jag mig blind på priset och blev extremt missnöjd. Nu tänker jag satsa på en bra kapellmakare och förstår då att priset blir lite högre. Vill gärna ha fler tips.
 17. tack för tipset det ska jag testa.
 18. Hej, jag har en storebro 340 adreatic. jag läste i en båttidning ett utlåtande från en besiktningsman om att man ej bör gå in i det interna elsystemet och börja koppla in nya förbrukare utan se till att installera en ny säkringsplint. jag ska nu installera en el toa och ett nytt kylskåp och undrar om någon har tips på hur man gör för att installera en ny säkringsplint. eller tips på någon bra marin elektriker som kan göra jobbet.
 19. Hej,Jag har problem med kylningen till min ena maskin. när jag går på låga varv ca 1200 rpm så är det inga problem, båda maskinerna ligger på ca 80 grader. när jag ökar varvtalet till 2000 och ligger där ett tag så börjar styrbords maskin sakta stiga. sist jag testade så låg jag på runt 2000 rpm under en längre tid och temp mätaren låg nära 100 grader på styrbord och runt 85 på bb. Jag har nyligen spolat ur båda maskinerna med citronsyra och bytt glycol och byter impellerpumr årligen. är det någon som har tips på vad det kan vara.
 20. Båten är en storebro från 91 och min förra båt var en coronet så jag tror att alla tillverkare har problem att få takklädseln att sitta i längden. Problemet är att alla kanter sitter snyggt fastspända mellan glaslister och hörn, tror inte att jag kan få till det själv. Har någon ett tips på någon som utför omklädsel av båtar, och med goda referenser.
 21. Det är blåsor. ska försöka sticka hål och prova kontaktlim på spray. tack för tipset. Jag provade detta på min förra båt men limningen släppte efter ett tag,men värt ett försök.
 22. Hej, jag har fått släpp på takklädseln på några ställen. det är som om limningen har släppt och tänkte höra om någon har ett bra tips på hur man kan åtgärda det utan att behöva klä om hela inredningen.
×
×
 • Create New...